Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
Ja podeu consultar L'Accent 115 a la web
24 set 2007
L'Accent 115 ja es pot consultar a la web del periòdic quinzenal dels Països Catalans
"NO PODEM FALLAR A L'ESPERANÃA GENERADA"
La crida unitària a mobilitzar-se feta per les principals organitzacions de lâesquerra independentista ha aconseguit treure al carrer milers de persones coincidint amb lâOnze de Setembre. La suma de manifestants ha superat de lluny qualsevol altra convocatòria feta pels partits parlamentaris o per entitats culturals.
Les xifres de la jornada mostren la solidesa i creixement del moviment independentista: més de 5.000 persones a la tarda al Barcelona convocades conjuntament per Endavant, Maulets i la CAJEI; un miler també a Barcelona en la convocatòria de Rescat al migdia; 3.000 a Girona responent a la crida de la CUP, Maulets i el Forn; prop dâun miler més a Reus darrere de la pancarta unitària de lâEsquerra Independentista del Camp, i dos centenars a Lleida. A més, durant els dies previs moltes poblacions havien celebrat de manera reivindicativa la data amb actes, concerts i mobilitzacions.
Davant de milers de persones, al míting que va cloure la manifestació de Barcelona, els convocants van animar els assistents a continuar lluitant perquè âno podem fallar a lâesperança generadaâ?. La major part de convocartòries han fet èmfasi en els 300 anys dâocupació espanyola, en lâetapa actual de confluència de lâesquerra independentista i en els nous regidors de les CUP. LâOnze també ha servit per reivindicar el llegat de Lluís Maria Xirinacs.

PERSECUCIÃ JUDICIAL PER LA CREMA D'UNA FOTO DEL REI
La fiscalia de lâAudència Nacional ha demanat que es localitzin els autors que van cremar diverses fotografies del rei espanyol a Girona, un dels quals ja ha estat identificat segons la policia. Lâacció va tenir lloc a la plaça del Vi, durant la manifestació del dia 13 de setembre, en el marc de la jornada de lluita que havien convocat diversos col·lectius de lâesquerra independentista contra la visita de Joan Carles I de Borbó a la ciutat.
Al moment del tancament d´aquesta edició, la fiscalia considera que els autors dels fets podrien haver comès un delicte dâinjúries greus contra la corona, delicte que es pena amb entre sis mesos i dos anys de presó.
El dissabte següent, dia 15, com a resposta a lâobertura de la investigació, 400 persones es van manifestar a Girona vigilade dâaprop per 350 Mossos dâEsquadra.

"VAUBAN NO HA DE SER CONSIDERAT PATRIMONI DE LA HUMANITAT"
Daniela Grau és la portaveu del col·lectiu No a Vauban a l´UNESCO. S´oposen a la candidatura de 14 fortificacions âdues a la Catalunya Nord- construïdes per Sébastian les Prestre, marquès de Vauban, com a patrimoni de la humanitat. El col·lectiu ho inclou en el projecte polític francès per aculturar les nacions com la catalana.

LES CASTES I LA POBRESA A L'Ã?NDIA
Legalment la âintocabilitatâ? està abolida a lâÃ?ndia. Tot i això, encara és vigent el sistema de castes. Aquesta divisió social aboca 240 milions de persones a viure en una situació de misèria per motiu dels seus orígens.
Daniel Faus ha viatjat a lâÃ?ndia i ens explica la vigència actual dâaquest sistema de discriminació. I també ens parla dels Sikhs, un dels sectors de lâÃ?ndia que sâha oposat més activament al sistema de castes i que defensa la igualtat de totes les persones.

MALLORCA ANTITAURINA
Enguany Mallorca ha viscut intenses mobilitzacions antitaurines. A la tradicional campanya que se celebra des de anys a Inca, s´han afegit accions a Palma i Inca.
En el cas de la capital, l´assemblea de Maulets exigeix que la ciutat es declari contrària a les curses de bous. Els independentistes han introduït la qüestió de la imposició cultural espanyola ja que Mallorca no ha tingut mai cap tipus de tradició taurina.
Mira també:
http://www.laccent.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ja podeu consultar L'Accent 115 a la web
24 set 2007
Ups, hem comès un error: el que ja es pot consultar és el 114, no el 115.

Disculpeu!
Sindicat Terrassa