Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Més repressió
24 set 2007
Detenció de tres joves més a Cerdanyola. Se'ls imputa usurpació de domicili
COMUNICAT EN RESPOSTA A LES DETENCIONS DEL 22-S

    El dia 22 d'aquest mes, mentre s'estava celebrant la segona sessió de les Jornades Antirepressives a Cerdanyola, sobre les 18:30h, una noia rep una trucada telefònica dels mossos d'esquadra, en què li comuniquen la detenció d'un amic seu que es troba retingut a la comissaria de Cerdanyola des del matí. No se li vol comunicar ni el motiu ni l'hora de la detenció, així com l'hora a la que es preveu que aquest sigui alliberat. Tampoc se li informa que dos joves més acompanyen el detingut, informació que no rebrem fins a arribar a la comissaria.
La jornada, en conseqüència, es modifica per centrar-se en el cas de repressió que s'esdevé en aquells moment i la resposta de les persones presents a les jornades és organitzar una concentració davant de la comissaria reivindicant l'alliberament dels detinguts.
Els Mossos d'esquadra segueixen sense voler donar la informació que se'ls demana i seguim sense saber el motiu de la detenció. Respecte a l'hora de l'alliberament ens maregen amb versions diferents. A més, se'ns amenaça amb denunciar la concentració, declarant-la, pel fet de ser més de vint persones, âmanifestació il·legalâ?; de la mateixa manera que se'ns amenaça de no alliberar els detinguts fins que no dissolguem la concentració. Sobre les 20:30, finalment els detinguts surten un per un en llibertat amb càrregs i es dissol la concentració.

    El delicte que se'ls va imputar als detinguts és el de pressumpta âusurpació de domicili deshabitatâ?. El motiu pel qual aquesta vegada els Mossos no es limitéssin a prendre acta de l'okupació sinó que procedissin al desallotjament per la força dels okupants sense ordre judicial, se centra en el fet que segons els Mossos no hi havia indicis que el temps que portaven dins fos el prescrit com perquè l'immoble pogués constituir-se com el seu domicili.
Després de nou hores d'incertesa tancats en les seves cel·les, els detinguts van sortir sense cap document oficial que acredités el motiu de la detenció, per tant, encara ara no saben oficialment de què se'ls acusa.
A més a més se'ls van assignar advocats d'ofici diferents dels quals no tenen certesa de la seva acreditació. Tampoc tenen manera de contactar amb ells.
No els han fet declarar davant del jutge abans de deixar-los com ens havien dit de bon principi.

Davant de la manipulació informativa, davant de tot el desconcert creat als detinguts i a les persones que demanaven el seu alliberament, davant de la irregularitat de no donar per escrit cap de les informacions verbals del succeïment dels fets, davant de l'actuació policial sense proves contundents del temps d'okupació de l'immoble, davant de l'anul·lació dels qui lluiten per un habitatge digne:

Prou manipulació, prou repressió, prou enganys, prou amenaces

Als qui perpetueu aquest estat policial: la repressió no ens atura, la lluita continua.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Més repressió
24 set 2007
Vingueu a Barcelona dissabte 29 de setembre a la manifestació contra els mossos i pel dret a manifestació. Tots i totes unides contra les actuacions dels mossos. Si no ens unim es costarà molt plantar cara a les seves repressions impunes.
Re: Més repressió
24 set 2007
Celes hi han a les presosns a les comisaries hi han calobozos!! Dramatic!! Per cert¿? Qui convocava la "segona sessió de les Jornades Antirepressives a Cerdanyola"¿?

Prou manipulació, prou repressió, prou enganys, prou amenaces

Als qui perpetueu aquest estat policial: la repressió no ens atura, la lluita continua.
Sindicat Terrassa