Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Barcelona: Presentació de la Xarxa Biregional Europa-Amèrica Llatina i el Carib
22 set 2007
Amèrica Llatina i el Carib s'han convertit en regions estratègiques per a les grans potències per l'abundància dels recursos naturals (aigua, petroli, biodiversitat, terres fèrtils, minerals). En aquest context, Com són les polítiques de la Unió Europea (UE)?
De manera cada vegada més clara, les multinacionals europees s'implanten de l'altre costat de l´Atlàntic en l'explotació dels recursos, en la banca, en les infraestructures, en els serveis. Al seu torn, els governs europeus busquen assegurar-se l'accés als mercats llatinoamericans, en el marc d'una integració econòmica neoliberal. Enfront d'aquesta realitat, que aprofundeix un procés de globalització excloent s'han creat resistències socials i populars tant a Amèrica Llatina i el Carib com a Europa. Des de 2004, existeix una xarxa que pretén enllaçar aquestes propostes alternatives d'ambdós costats de l´Atlàntic. Pretén articular organitzacions i moviments socials d'ambdues regions per a construir propostes alternatives d'organització social i econòmica des d´abaix, així com un diàleg polític i social entre els Pobles.

Les principals activitats consisteixen en el seguiment (i denúncia) de les transnacionals europees a Amèrica Llatina així com dels tractats de lliure comerç regionals que s'estan implementant en competència amb els Estats Units i altres pols mundials. En ocasió de la reunió que la Xarxa Biregional UE-Al tindrà a Barcelona durant el cap de setmana del 29 i 30 de setembre, la seva presentació per part d'alguns dels seus membres


Divendres 28 de setembre de 2007, Barcelona.
Lloc: Seu de la Federació Catalana ONGs
(Crer Tapiès, 1-3, Metro L3 Estació Paral.lel)
Hora: 19h

Amb la participació de:
Cecilia Olivet (Transnational Institute),
Helena Roux (Comitè Amèrique Latine),
Obey Ament (Espace Marx, per confirmar),
David Llistar (Observatori del Deute en la Globalització)

Organitzen: Entrepobles i Observatori del Deute en la Globalització

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa