Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
El jutge decreta llibertat sense fiança per l'acusat de cremar les fotos dels reis
21 set 2007
http://noalrei.elsud.org/
puny.jpg
1190368628_g_0.jpg
1190368994_g_0.jpg
El jutge de l'Audiència Nacional espanyola, Santiago Pedraz, ha decretat llibertat sense fiança i sense mesures cautelars per a Jaume Roura, un dels presumptes autors de la crema de retrats de la monarquia espanyola. Roura ha prestat declaració avui a Madrid. El jutge ha desestimat la petició de la fiscalia espanyola, que havia sol·licitat llibertat sota fiança de deu mil euros a pagar en un termini de quaranta-vuit hores i, si no, presó. La fiscalia considera que la crema de les fotos tenia, com a única finalitat, 'lesionar la dignitat institucional de la més alta representació de l’Estat'. L'havia acusat d'injúries als reis i per aquest motiu Roura podia ser condemnat a dos anys de presó.

Roura ha admès haver cremat la bandera i el fiscal en cap l'acusa d’injúries a la corona. Per aquest motiu el jutge el podria condemnar a dos anys de presó. Dies enrere Roura ja havia dit que trobava legítima l’acció, perquè forma part de les accions de desobediència civil en contra de l’opressió espanyola.

El jove, de trenta anys i nacut a Banyoles, no ha arribat sol a l’Audiència Nacional espanyola. Una trentena de persones de col·lectius de suport de Girona han organitzat un autocar per acompanyar-lo a Madrid i s'han concentrat a les portes dels jutjats. Allà la policia espanyola n'ha multat a tres per concentració il·legal, segons han afirmat.

Roura és militant de l’organització socialista i independentista Endavant. La formació política considera que la crema de la imatge dels Borbons és legítima, perquè és l’expressió del poble en contra d’un rei hereu directe del règim franquista. Així mateix, Endavant creu que l’Audiència Nacional és hereva del tribunal d’excepció franquista TOP.

La identificació del jove

Al jove l'han identificat els mossos d’esquadra amb les imatges de vídeo de la concentració de la setmana passada en contra de la monarquia espanyola. Els manifestants protestaven a la plaça del Vi de Girona contra la presència de Juan Carlos I a la inauguració del Parc Científic de la UdG. Suposadament, Jaume Roure sortia entre els concentrats i després se'l veia amb la cara coberta quan encenia les fotografies dels Borbons. Arran de la decisió de la fiscalia d'obrir diligències, ha nascut la campanya Campanya ‘No al rei ’.
Mira també:
http://noalrei.elsud.org/
http://noalrei.elsud.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El jutge decreta llibertat sense fiança per l'acusat de cremar les fotos dels reis
22 set 2007
Imaginaos si en cataluña alguien quemara una senyera, el gilipollas de la barba le abriría la cabeza, estoy segur. A él en cambio le dejan en libertad, que injusticia.
Sindicat Terrassa