Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Les mesures aprobades avui pel govern en relació a l’habitatge (comunicat de V de Vivenda)
18 set 2007
VdeVivienda fa arribar aquest comunicat:
Reivindiquem un dret fonamental, no almoines electoralistes

Les mesures aprobades avui pel govern en relació a l’habitatge només ens demostren una cosa: Avui més que mai hem de seguir amb les mobilitzacions per exigir que es faci efectiu el dret a l’habitatge.

No podem obviar que aquestes mesures s’adopten a pocs mesos de les eleccions estatals i que el seu propòsit, igual que el Pacte i la Llei d'habitatge a Catalunya, tenen un caràcter descaradamente electoralista.

Tot i que la desgravació fiscal del lloguer és una mesura reivindicada històricament des de l’inici del movimient, només la podem entendre com un primer pas cap a un conjunt de mesures estructurals que aplicades de manera íntegra facin de la vivenda un dret i no una mercaderia.

En canvi, en lloc de proposar mesures estructurals, el govern ha plantejat unes ajudes directes al lloguer que són inflacionistes, ja que acabaran repercutint sobre el preu ja desorbitat dels lloguers: si el parc de lloguers és reduit com ara ho és, els propietaris incorporaran les ajudes públiques als preus. La casa que avui ens lloguen per 1.000€, demà la llogaran per 1.200€: és així com el govern pensa garantir el dret a l’habitatge? Per què no es regulen els preus dels lloguers, tal i com fan altres països europeus?
I el que es pitjor, marginen a un sector majoritari de la població: què passa amb les persones majors de 30 anys? No tenim dret a accedir a una vivenda?.
Entenem que el dret a una vivenda és un dret universal, que no entén d’edats i que afecta al conjunt de la ciutadania.

No oblidem que en tot l’Estat hi ha més de tres mil·lions de vivendes buides, que no compleixen la seva funció social. Moltes d’aquestes, noves promocions que han quedat invendibles: Per què no s’obliga d’una vegada per totes que aquestes vivendes compleixin la funció social a la que obliga la Constitució?

Malauradament, ens veiem obligats a constatar, un cop més, que les institucions no tenen cap voluntat política per fer efectiu el dret a l’habitatge. Les mesures anunciades no només són màrqueting pre-electoral, sino que amaguen la mateixa política de sempre: destinar diners públics per afavorir encara més a aquells que fins ara s’han enriquit especulant amb un dret fonamental. Ara que estem front el punxament de la bombolla immobiliària, impulsada des dels diferents governs en els darrers anys, i que la venda de pisos ja no és el gran negoci, treuen mesures per seguir assistint a la mafia immobiliària.

Les persones que seguim sense casa, les que seguim pagant lloguers abusius, les hipotecades que veiem com pujen els tipus d’interés mentres els bancs segueixen aumentant els seus beneficis, les que patim mobing per la presió immobiliària en els centres històrics, les que no arribem a final de mes... sortirem amb més força que mai el proper 6 d’octubre al carrer per cridar que no ens prenen el pel: que amb aquestes polítiques, no tindrem una casa en la puta vida!

El proper 6 d’octubre, a Barcelona ens sentiran! A les 19h, a Plaça Sant Jaume.

Més informació a: www.bcn.vdevivienda.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Les mesures aprobades avui pel govern en relació a l’habitatge (comunicat de V de Vivenda)
18 set 2007
Bon comunicat!, la veritat és que s'ha notat exageradament la intenció del Psoe de Carme Chacón de fer electoralisme ara que arriban les eleccions. Aquests són els democrates de torn que ens han tocat, que quan arriban al poder s'apujen el salari, que defensan la llibertat d'expressió i clausuren revistes i denuncien el dret de lliure manifestació.
En tot cas, si ens hi posem no ens aturaràn.
Ens veiem el 6!
Re: Les mesures aprobades avui pel govern en relació a l’habitatge (comunicat de V de Vivenda)
18 set 2007
Feu bona feina. De fet feu feina, que no ho pot dir tothom.

Felicitats per la línia que porteu.

Ens veiem el dia 6!

I el 29 de setembre, a les 17 h a la plaça universitat de Barcelona... També ens hi veurem!
Re: Les mesures aprobades avui pel govern en relació a l’habitatge (comunicat de V de Vivenda)
19 set 2007
Jo no hi pensor anar el dia 6 d'octubre.
Hi ha coses que no es demanen si no que es prenen o s'alliberen.
Okupa tu Tambe.

Hi ha coses que pel seu propi plantejament ens són, a molts, inviables. El crit per una vivenda digna, no deix de ser un crit que confirma i reafirma el propi estament legislatiu. En aquest cas consolida la fe en la propia constitució.
No s'enten que un es possi limits en el seu propi plantejament. Aquest moviment està acotat per una reivindicació pobre. Al final el discurs s'acaba parlant del dret i de la llei.
I encara més assumeix el que la propia gent ICV reclamà. Ès per això, que el que es veu és:
- Un apropament a les institucions i partits convencionals.
-Una reducció de complexitat i radicalitat de discurs.( Val més cualitat que aglutinar el màxim de gent possible, és a dir que per vosaltres conta més el numero).
- I finalment tirar pedres i enfonsar mediaticament ( que això si que ho sabeu fer) a la resta de gent que amb autonomia, porta lluites amb molta més dignitat i complexitat.

Per tant crec que és un moviment(V de )de caire reformista i no aporta rés més que aquest aire ranci del mitjants de comunicació i de la reforma.
Apa Salut
i OKUPA TU TAMBÉ..
Re: Les mesures aprobades avui pel govern en relació a l’habitatge (comunicat de V de Vivenda)
19 set 2007
Es la teva opinió, en tot cas, jo crec que millor que la gent es manifesti per un dret a la vivenda digna que que es quedi a casa mirant el futbol. La okupació s'ha demostrat que és un dret, ja que aquells que defensen la proprietat privada són els que ens apujen les hipoteques.
Manifestació si, okupes també!
Ens veiem el 6!
Re: Les mesures aprobades avui pel govern en relació a l’habitatge (comunicat de V de Vivenda)
19 set 2007
es a dir que penses sols en volum, com més millor.
Una pregunta:
Aquí es demana un habitatge digne?

Tot això sols sembla una empresa mediatica pq algú pugui aposentar-se en alguna cadira i un sou.
I de pas elimino tots aquells que porten treballant molts anys des de la lluita autònoma.
I no sols els elimina sino que s'ha recolzat en aquestes lluites, però ara cal el pacte. Per poder pactar no m'han de relacionar amb les lluites autonomes.
Re: Les mesures aprobades avui pel govern en relació a l’habitatge (comunicat de V de Vivenda)
26 set 2007
Em renoven el contracte de lloguer. Em pugen 93 € deprés de regatejar. 40 m2. I encara et diuen que el podrien llogar per + tal i com està el mercat. Ens hem de defensar: l'evolució del mercat no concorda amb la dels sous. Ells et donen les seves raons per apujar, nosaltres hem de donar les nostres per una vivenda digna! Gràcies V de Vivienda per representar els nostres drets. Fins el 6!
Sindicato Sindicat