Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
6 Octubre: tornem al carrer pel dret a l'habitatge
18 set 2007
pegata_final_cat.jpg
El 6 d'octubre tornem a sortir al carrer per reclamar que es faci efectiu el dret a un habitatge digne. Farem un gran crit, perquè fins ara no ens han volgut sentir.

Vine a les 7 de la tarda a la plaça Sant Jaume de Barcelona i cridem tots!

Comunicat sobre les darreres declaracions del govern en matèria d'habitatge:

Reivindiquem un dret fonamental, no almoines electoralistes

Les mesures aprobades avui pel govern en relació a l’habitatge només ens demostren una cosa: Avui més que mai hem de seguir amb les mobilitzacions per exigir que es faci efectiu el dret a l’habitatge.

No podem obviar que aquestes mesures s’adopten a pocs mesos de les eleccions estatals i que el seu propòsit, igual que el Pacte i la Llei d’habitatge a Cataluña, tenen un caràcter descaradamente electoralista.

Tot i que la desgravació fiscal del lloguer és una mesura reivindicada històricament des de l’inici del movimient, només la podem entendre com un primer pas cap a un conjunt de mesures estructurals que aplicades de manera íntegra facin de la vivenda un dret i no una mercaderia.

En canvi, en lloc de proposar mesures estructurals, el govern ha plantejat unes ajudes directes al lloguer que són inflacionistes, ja que acabaran repercutint sobre el preu ja desorbitat dels lloguers: si el parc de lloguers és reduit com ara ho és, els propietaris incorporaran les ajudes públiques als preus. La casa que avui ens lloguen per 1.000€, demà la llogaran per 1.200€: és així com el govern pensa garantir el dret a l’habitatge? Per què no es regulen els preus dels lloguers, tal i com fan altres països europeus?
I el que es pitjor, marginen a un sector majoritari de la població: què passa amb les persones majors de 30 anys? No tenim dret a accedir a una vivenda?.
Entenem que el dret a una vivenda és un dret universal, que no entén d’edats i que afecta al conjunt de la ciutadania.

No oblidem que en tot l’Estat hi ha més de tres mil·lions de vivendes buides, que no compleixen la seva funció social. Moltes d’aquestes, noves promocions que han quedat invendibles: Per què no s’obliga d’una vegada per totes que aquestes vivendes compleixin la funció social a la que obliga la Constitució?

Malauradament, ens veiem obligats a constatar, un cop més, que les institucions no tenen cap voluntat política per fer efectiu el dret a l’habitatge. Les mesures anunciades no només són màrqueting pre-electoral, sino que amaguen la mateixa política de sempre: destinar diners públics per afavorir encara més a aquells que fins ara s’han enriquit especulant amb un dret fonamental. Ara que estem front el punxament de la bombolla immobiliària, impulsada des dels diferents governs en els darrers anys, i que la venda de pisos ja no és el gran negoci, treuen mesures per seguir assistint a la mafia immobiliària.

Les persones que seguim sense casa, les que seguim pagant lloguers abusius, les hipotecades que veiem com pujen els tipus d’interés mentres els bancs segueixen aumentant els seus beneficis, les que patim mobing per la presió immobiliària en els centres històrics, les que no arribem a final de mes… sortirem amb més força que mai el proper 6 d’octubre al carrer per cridar que no ens prenen el pel: que amb aquestes polítiques, no tindrem una casa en la puta vida!

El proper 6 d’octubre, a Barcelona ens sentiran! A les 19h, a Plaça Sant Jaume.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 6 Octubre: tornem al carrer pel dret a l'habitatge
18 set 2007
Jo no hi penso anar.
Les coses no es demanen, en tot cas es prenen o s'hagafen, o s'alliberen.
Okupa tu també.
Re: 6 Octubre: tornem al carrer pel dret a l'habitatge
18 set 2007
Company "S", jo estic okupant (i hi han gent compromesa en V que tambè està okupant), no ens equivoquem d´enemic. Si penses que s´equivoquen, aporta quelcom positiu a les discursions(amb respecte) les assambles, a les activitats k fan, com et doni la gana. Jo creec, pero, que en aquestes alçades, pot ser que haurien de canviar d´estrategia i intentar de fer accions més decidides i més combatives, com es okupar edificis sencers, per a viure. Es clar que cadascu esta en el seu procès... i per a moltes es massa... i el tema del consens entre els col.lectius k formen V etc. Pot ser k la penya del moviment okupa i V ens hauriem de trovar i fer més coses junts. Penso que hauriem de Cercar la complementació dels diferents col.lectius.
Sumar i lluita unitaria.
Re: 6 Octubre: tornem al carrer pel dret a l'habitatge
19 set 2007
Company "S": pendre, agafar o alliberar com tu en dius (en el fons okupar) no és fàcil. Jo diría que és més difícil que llogar en segons quines situacions. Implica un cert risc que no tothom esta disposat a patir. Demana-li a un avi o a una parella que treballen amb dos fills que han d'anar a escola que facin la patada a la porta, que resisteixin les primeres hores i el desallotjament, que facin totes les reparacions pertinents, que facin les gestions pertinents a jutjats, que punxin aigua i llum, que reivindiquin l'okupació, que visquin en una vivenda digna (ja que es això el que demanem, no?) okupada.
Okupar es una opció personal que influeix en la teva vida, una opció de reivindicació política. Una manifestació també ho és. L'important es que tinguem els mateixos objectius, que el máxim de persones participin en diferents tipus de lluita per a un mateix objectiu. Crec jo o corregiu-me.
Re: 6 Octubre: tornem al carrer pel dret a l'habitatge
19 set 2007
Hi ha coses que pel seu propi plantejament ens són, a molts, inviables. El crit per una vivenda digna, no deix de ser un crit que confirma i reafirma el propi estament legislatiu. En aquest cas consolida la fe en la propia constitució.
No s'enten que un es possi limits en el seu propi plantejament. Aquest moviment està acotat per una reivindicació pobre. Al final el discurs s'acaba parlant del dret i de la llei.
I encara més assumeix el que la propia gent ICV reclamà. Ès per això, que el que es veu és:
- Un apropament a les institucions i partits convencionals.
-Una reducció de complexitat i radicalitat de discurs.( Val més cualitat que aglutinar el màxim de gent possible, és a dir que conta més el numero).
- I finalment tirar pedres i enfonsar mediaticament ( que això si que ho sabeu fer) a la resta de gent que amb autonomia, porta lluites amb molta més dignitat i complexitat.

Per tant crec que és un moviment(V de )de caire reformista i no aporta rés més que aquest aire ranci del mitjants de comunicació i de la reforma.
Apa Salut
i OKUPA TU TANBÉ..
Re: 6 Octubre: tornem al carrer pel dret a l'habitatge
19 set 2007
En comptes d'anar a cridar i fer l'espectaclet mediàtic, anem a Esplugues, que el mateix dia necessiten el nostre suport, i això sí que valdrà la pena...

Fer el pena, o parar el caufec...?

mmmm..
Re: 6 Octubre: tornem al carrer pel dret a l'habitatge
19 set 2007
Lo del pla caufec es a les 17h., desprès es pot anar a la de V que es a les 19h.
Re: 6 Octubre: tornem al carrer pel dret a l'habitatge
03 oct 2007
A Sabadell manifestació el mateix 6oct a les 18h a la Plaça Marcet/Plaça dels Maquis.
Re: 6 Octubre: tornem al carrer pel dret a l'habitatge
05 oct 2007
0pmanifest.jpg
1pmanifest.jpg
http://bcn.vdevivienda.net
Sindicat Terrassa