Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: especulació i okupació
Carta de apoyo a Bon Pastor de M.Herzfeld, Universidad de Harvard
15 set 2007
Michael Herzfeld és professor d'Antropología a l'Universitat de Harvard. És autor de "Cultural Intimacy: Social Poetics in the Nation-State" (1997); ha publicat importants treballs sobre teoría antropològica i semiòtica, etnografía del sud d'Europa, política local, nacionalisme, i la reproducció del coneixement social. És editor de la revista "American Ethnologist".
Barcelona_protest_letter_9-2007.doc
Barcelona protest letter 9-2007.doc (104,5 KiB)
HARVARD UNIVERSITY
DEPARTMENT OF ANTHROPOLOGY


William James Hall
33 Kirkland Street
Cambridge, Massachusetts 02138
Phone: (617) 496-5190
Fax: (617) 496-8355

15 September 2007

To Whom It May Concern:


I write as a scholar who has been concerned with issues of so-called âgentrificationâ? and the tragic consequences of eviction for those who fall victims to land-grabs conducted in the name of âurban renewalâ? and âheritage conservation.â? The threatened relocation of numerous inhabitants of Casas Baratas de Bon Pastor, Sant Andreu, Barcelona seems to fit a disturbing global pattern of the suppression of local forms of historical memory and identity and the disruption of forms of social life that do not suit the ambitions of construction firms and developers. Such insensitive policies are also guaranteed to fan the flames of resentment, creating fertile grounds for bitterness and its political consequences. It seems extraordinary to me that in Barcelona, the scene of so much that is progressive and admirable today, we should see the reproduction of a pattern of economic and demographic high-handedness that dishonors the local past and threatens to erase forever one of its most important components. I therefore gladly join with those who have already expressed their opposition to the threatened evictions and relocation of a large segment of this population, and call on the Barcelona authorities, and on those of the regional government of Catalonia, to reconsider a proposed course of action that can only have socially destructive consequences for the future of the city and that threatens its reputation as a humane and progressive place.


Sincerely,

Michael Herzfeld, M.A., D.Phil., D.Litt.
Professor of Anthropology
Curator of European Ethnology, Peabody Museum[ca]

Escric com a un academic que s'ha interessat en les temàtiques de la "gentrificación", tal com s'ha vingut a anomenar, i de les seves tràgiques consequències, els desallotjaments de les persones que cauen víctimes dels expoliaments de terreny conduïts en nom de la "renovació urbana" i de la "conservació del patrimoni". L'amenaça de desallotjament de nombrosos habitants de les Cases Barates de Bon Pastor, Sant Andreu, Barcelona, sembla entrar de ple dins d'un esquema global de supresió de les formes locals de memòria històrica i d'identitat, i de la destrucció de formes de vida social no compatibles amb les ambicions de les constructores i promotores immobiliaries. Decisions tan insensibles, a més a més, alimenten sense dubte el foc del ressentiment, creant terreny fèrtil per a l'amargor i les seves conseqüències polítiques. Em sembla increible que a Barcelona, escena de molt del que avui en dia és progresista i admirable, tinguem que asistir a la reproducció d'un model de prepotència econòmica i demogràfica que deshonra el passat de la comunitat local i amenaça d'esborrar per sempre una de les seves components més importants. Per aquesta raó, m'afegeixo a les persones que ja han expressat la seva oposició als desallotjaments amenaçats, i al reallotjament d'una gran franja d'aquesta població, i crido a les autoritats de Barcelona i a les del gobern regional de Catalunya, perquè reconsiderin una proposta d'acció que només tindrà conseqüències destructives cap al futur de la ciutat, i que amenaça la seva reputació com a lloc humà i progressista.


[es]

Escribo como académico que se ha implicado en las temáticas de la llamada "gentrificación" y de sus trágicas consecuencias, los desalojos de las personas que caen víctimas de los expolios de tierras conducidos en nombre de la "renovación urbana" y de la "conservación del patrimonio". La amenaza de desalojo de numerosos habitantes de las Casas Baratas de Bon Pastor, Sant Andreu, Barcelona, parece entrar en un esquema global de supresión de formas locales de memoria histórica y de identidad, y de la destrucción de formas de vida social no compatibles con las ambiciones de las constructoras y promotoras immobiliarias. Políticas tan insensibles, además, alimentan sin duda el fuego del resentimiento, creando terreno fértil para la amargura y sus consecuencias políticas. Me parece increible que en Barcelona, escena de mucho de lo que hoy en día es progresista y admirable, tengamos que asistir a la reproducción de un modelo de prepotencia económica y demográfica que deshonora el pasado de la comunidad local y amenaza de borrar para siempre una de sus componentes más importantes. Por esta razón me sumo a las personas que ya han expresado su oposición a los desalojos amenazados, y al realojo de un gran sector de esta población, y llamo a las autoridades de Barcelona, y a las del gobierno regional de Cataluña, a reconsiderar una propuesta de acción que sólo tendrá consecuencias socialmente destructivas para el futuro de la ciudad y que amenaza su reputación de sitio humano y progresista.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat