Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Concentració de suport als acomiadats de Sitel el 17 de setembre a Barcelona
13 set 2007
Dilluns 17 de setembre hi ha una concentració-protesta davant de la seu de l'empresa SITEL a Barcelona en suport als 2 companys acomiadats de la secció sindical de CGT per reivindicar un local sindical per a la secció sindical.


Dilluns 17 Setembre
Concentració protesta de 13 a 16h
c/ Fluvià 65
convoca: Sindicat de Transports i Telecomunicacions CGT Barcelona.
mesainformativacgtsitel.jpg
protestasitel.jpg
sitel_1.pdf
sitel_1.pdf (291,07 KiB)
PROU REPRESSIÓ SINDICAL A SITEL BARCELONA !!!
READMISSIÓ JA !!!

El passat 27 de de juny l'empresa de Telemàrqueting Sitel a Barcelona va presentar expedient disciplinari al company Alexis, membre del Comité d'Empresa per la CGT. Dies després, va fer el mateix amb el company Sergio,secretari de la Secció Sindical.

En l'expedient es plantejava la presumpta comissió d'una falta molt greu per causar desperfectes en edificis de l'empresa i inutilitzar instal·lacions de la mateixa tipificada en l'art. 68.5 de l'indigne Conveni Col·lectiu de Telemàrqueting.

La realitat és que des de la creació de la Secció Sindical s'ha anat reclamant a la direcció de Sitel un local sindical per a la realització de les tasques inherents del nostre sindicat. La negativa de l'Empresa va ser rotunda, “sense representació en el Comité no hi hauria local�. Dit i Fet, convoquem eleccions parcials on la CGT va aconseguir 2 delegats. L'empresa va continuar amb la seva negativa i es va presentar denúncia davant de la Inspecció de Treball.

A pesar dels requeriments de la Inspecció de Treball a l'empresa, la CGT va continuar sense disposar de local sindical. Es van convocar eleccions totals i la CGT va obtindre 7 delegats, resultats que reflecteixen la magnífica feina dels nostres companys a Sitel.

Com no disposaven de local, la Secció Sindical va organitzar les seves permanències setmanals enfront del centre de treball muntant un “xiringuito" al carrer. Ni encara així, a Sitel se li ha caigut la cara de vergonya. En data d'avui, els companys continuen atenent als/les treballadors/es al carrer.

Malgrat els reiterats incompliments de l'empresa, la Inspecció de Treball no va resoldre la problemàtica del local. Va haver-hi canvi d'inspector i a començar de nou…. Així que després de més de nou mesos d'espera, els companys de Sitel van prendre la decisió d'habilitar dos locals buits i sense ús en l'empresa. No va haver-hi destrosses ni danys, sinó l'exercici d'un dret negat reiteradament.

Aquest és el motiu de l'expedient que ha finalitzat amb la comunicació d'acomiadament per a Alexis i Sergio.


Entrevista al company Sergio a la radio lliure Radio Contrabanda 91.4 fm bcn.
http://www.radiorosko.org/programas/20070809-Radio_Rosko.mp3

Videos a Youtube de les concentracions realitzades al mes d'agost davant la seu de l'empresa SITEL.
http://www.youtube.com/watch?v=bzjYF6Orkrc

http://www.youtube.com/watch?v=hyMN0OMve9Q&mode=user&search=
Mira també:
http://www.cgtbarcelona.org/sitelcgtbarcelona
http://www.cgtbarcelona.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat