Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
11 Setembre 2007 Manifestació
11 set 2007
Imatges
Imagen 017.jpg
Imagen 035.jpg
Imagen 037.jpg
Manifest Unitari de la Diada de l'Esquerra Independentista
Aquesta Diada commemorem el setge de Barcelona i l’heroica resistència popular que va cedir tal dia com avui. Una data que ens recorda que l’Espanya de les autonomies no és el resultat d’un acord de convivència si no la darrera forma d’una ocupació militar que es manté vigent, com la Constitució Espanyola s’encarrega de dir clarament. Una ocupació que, com la que pateix el territori català sota dominació francesa, no és només simbòlica i es concreta en la imposició d’infraestructures innecessàries com la MAT o el TGV mentre els serveis bàsics com els trens de rodalies o el subministrament elèctric no cobreixen els mínims necessaris. En com les grans companyies energètiques i constructores tenen via lliure per a fer el que els plau, amb la connivència dels representats polítics catalans. Els estats espanyol i francès ens tracten com a súbdits i no com a ciutadans.

També commemorem els 300 anys de l’inici de la derrota per etapes que va donar tret de sortida a l’ocupació espanyola. 300 anys d’ocupació i de resistència. És enfortint la resistència que aprenem a guanyar. Aquests segles ens han ensenyat la ineficàcia i la falsedat dels plantejaments pactistes que pretenen que de la col·laboració amb l’ocupant n’ha de brollar l’alliberament. No cal anar lluny per veure’n mostres clares. Ens van dir que mitjançant la democràcia burgesa podíem assolir una societat sense classes. Després del miratge socialdemòcrata de l’Estat del Benestar què queda?: la cara ferotge del capital al descobert. Ens han dit que explotant els escassos recursos que la descentralització autonòmica ens proporcionava caminaríem cap a la independència. El darrer Estatut ens mostra els límits que l’Espanya anomenada democràtica pot arribar a tolerar. Què més cal per comprendre que el que cal és lluitar per la independència i el socialisme sense rebaixes ni dreceres, per la via de la confrontació, la lluita i la victòria?

Per fer-ho necessitem creure-hi, tenir una estratègia, un programa i un moviment estructurat i unificat. Ja fa temps que caminem cap a la unitat. La feina coordinada entre les nostres organitzacions és un fet. I la voluntat d'entesa amb les sectorials unitàries de l'esquerra independentista inequívoca. No es tracta de crear noves sigles basades en realitats febles. Si apareixen respondran a realitats unitàries i consolidades que cal batejar. Es tracta de caminar juntes en la mateixa direcció. Decidir juntes quines passes cal donar per assolir la independència dels Països Catalans. Decidir juntes quin és el socialisme que volem construir. Decidir junts què és i com podem construir la unitat popular que s'enfronti al capital i als estats que el serveixen, i amb qui ho hem de fer. Fer-ho junts per què la lluita que ens espera si caminem en la direcció correcta estarà plena d'entusiasme, d'il·lusió i de desig de llibertat, però també de repressió, control social i cansament. Com podria afrontar-ho un grup reduït de militants, per ferma que sigui la seva convicció? Tampoc podrem afrontar-ho si no oferim a les treballadores i els treballadors catalans una alternativa real i en rebem el suport. Un suport actiu basat en l'organització de base i en estructures de contrapoder que nosaltres mateixos hem de començar a enfortir si ja hi són i a construir si no hi són. I no oblidem mai que aquestes estructures són eines de ruptura i de confrontació. Que l'acord amb l'enemic és impossible. Que mai no podrem enganyar l'enemic disfressant el llop amb pell de xai.

El treball sectorial pot obtenir victòries i avenços, però servirà de poc si no respon a una estratègia adreçada a la confrontació, a la lluita i a la victòria. Això vol dir superar la deriva reformista, pactista i assistencialista del moviment sindical oficial. Això vol dir utilitzar la feina a les institucions per mostrar-ne el caràcter antidemocràtic, antiobrer, espanyolista i jacobí. Per desemmascarar-les com a instruments de classe. Per mostrar que no és possible reformar-les, cal destruir-les. Per oposar, al seu simulacre de democràcia, la democràcia directa del poble treballador prenent les regnes del seu futur, que és la única garantia del dret a un habitage digne i d’una economia al servei de les necessitats de la població i el territori i no contra aquests. El nostre no és el projecte de tots els catalans. Ni el de donar una apariència de pluralitat a la monarquia constitucional espanyola o a la República Francesa. Ni el de maquillar les seves institucions corruptes. És el projecte de les classes populars. I les classes populars catalanes no mouran un dit per projectes ambigus ni per gent què no sap el què vol o que amaga les seves intencions. Però tindrem el seu suport si demostrem que sabem el que volem, que no estem disposats a vendre a cap preu el capital acumulat de les lluites populars i que tenim una alternativa contra la dominació espanyola i contra la dominació francesa. Que tenim una alternativa al capitalisme i no som l'enèssima promesa de victòria que degenera en pactisme, traïdoria i xerrameca revolucionària buida de contingut real.

És difícil valorar el pes dels fracassos i contrastar-lo amb el dels èxits, però l'onze de setembre és una bona ocasió per comprovar que els desitjos d'unitat, que vam expressar inequívocament en anys anteriors, s'han concretat en avenços, en coordinació real i en una voluntat real de construir per a l'esquerra independentista un únic discurs rupturista i socialista, que lluny de dreceres oportunistes, basi la seva força en la unitat popular, en la capacitat popular d'organització. Seguint les passes dels qui ho han donat tot per les llibertats col·lectives del nostre poble sense defallir. Per això volem retre homenatge a Lluís Maria Xirinacs que fins la seva darrera hora ha demostrat la seva fermesa i la seva integritat. Nosaltres també volem deixar de ser esclaus i volem uns Països Catalans lliures.

Les organitzacions signants no tenim cap altra funció que dinamitzar el moviment en aquesta direcció i aportar el nostre capital humà i organitzatiu per què aquest contrapoder sigui una realitat. I aplegar al voltant d'aquesta voluntat i d'aquest contrapoder tota la força disponible. Per què aquesta força sigui suficient vosaltres, tots aquells que esteu avui aquí per què voleu la independència i el socialisme pel vostre poble haureu de militar a les organitzacions, que només són instruments al servei del moviment. Haureu de militar en les sectorials o enfortir els moviments socials que tinguin un contingut revolucionari i alliberador. Per què aquesta feinada que tenim pel davant no es farà sola i tots fem falta. Treballem conjuntament per no haver de commemorar el 300 aniversari de la resistència d’un poble, si no celebrar la seva llibertat. Treballem conjuntament per la independència i el socialisme.

Endavant , Organització Socialista d'Alliberament Nacional
Maulets, el Jovent Independentista Revolucionari
Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista.

Onze de Setembre de 2007
Països Catalans

This work is in the public domain

Comentaris

+ Imatges
11 set 2007
Imagen 056.jpg
+
Imagen 086.jpg
Imagen 101.jpg
+ imatges
11 set 2007
Imagen 109.jpg
Imagen 128.jpg
Imagen 130.jpg
+
Re: 11 Setembre 2007 Manifestació
11 set 2007
m'ha agradat molt el discurs d'endavant, que ha dit que en duran i lleida és l'únic polític que diu la veritat: la independència no interessa a la burgesia, tot i que els partits del sistema es vegin obligats a treure pallassos com en carod i en mas que facin demagògia pseudocatalanista
Re: 11 Setembre 2007 Manifestació
12 set 2007
Lo millor... lo del Dalai Lama, o el que és el mateix, la via cardor-rovirista d'accès a la indepedència...
HO han clavat!
Re: 11 Setembre 2007 Manifestació
12 set 2007
sí, això ha estat bastant brillant, heheh

a mi també m'han agradat, el d'endavant i el de la CUP, sembla que anem millorant en aquest aspecte...

alucinant la desinformació dels mitjans, quantes manis amb la quantitat ed gent que hi havia han passat tant desaperecebudes als mitjans! es nota que l'Esquerra Independentista els molesta.

Però hi som, la gent que hi érem no ho oblidem, felicitats als organitzadors per la mani unitària, un sol bloc, una pancarta i tothom al darrere!

a seguir sumant forces!
Re: 11 Setembre 2007 Manifestació
12 set 2007
crec que han estat molt bé els parlaments però a aquestes alçades hauriem de recordar que el país va més enllà del Principat. Pecaven prou de regionalisme i el nord ha estat el gran oblidat de la jornada. Per la resta, un any més l'EI ha arrossegat la gran massa de manifestants mentre ERC iJERc feien de nou el ridicul
Re: 11 Setembre 2007 Manifestació
12 set 2007
molt bona la foto del mirall
Re: 11 Setembre 2007 Manifestació
12 set 2007
si som crítics amb els q ens envolta, tb hauremm de començar a ser-ho amb nosaltres mateixos:
el parlament d'endavant era demagògic i tenia molt poc discurs polític... semblava un míting d'algun politikastro i jo hi he vist fins i tot molta prepotència
el de la cup ha estat molt bé, però és cert el q diuen més a dalt. ja fa temps q hauríem de tenir clar el nostre marc nacional: de salses a guardamar i de fraga a maó
el de maulets i la cajei... ejem...ha estat irregular (en alguns moments diria q és el q més m'ha agradat de tots, però ha durat molt i s'han posat una mica nerviosos)
per cert, per a quan una noia paralant a l'acte polític final? als del matí n'hi havia, però no és el mateix
Re: 11 Setembre 2007 Manifestació
12 set 2007
estat catala,policia catalana,pressons catalanas...aneu a la merda!!!
+ imatges
12 set 2007
Imagen 003.jpg
Imagen 024.jpg
Imagen 040.jpg
+
imatges
12 set 2007
Imagen 043.jpg
Imagen 050.jpg
Imagen 055.jpg
+
imatges
12 set 2007
Imagen 066.jpg
Imagen 071.jpg
Imagen 097.jpg
+
imatges
12 set 2007
Imagen 112.jpg
Imagen 117.jpg
Imagen 132.jpg
+
imatges
12 set 2007
Imagen 136.jpg
Imagen 178.jpg
+
Re: 11 Setembre 2007 Manifestació
12 set 2007
El millor, el bloc negre: ni frança, ni espanya, ni estat català. Governi qui governi, antiautoritàrixs.
Ja es ben hora de que deixem de reproduir allò que rebutjem.
Enhorabona pel Karaoke...
Re: 11 Setembre 2007 Manifestació
12 set 2007
jajaja jo no sóc cap piesnes però lo del karaoke te tota la raó. sembla més una classe de lectura nerviosa carregada de lemes i tópics que no pas un discurs polític anual
Re: 11 Setembre 2007 Manifestació
12 set 2007
jo no trobo que el discurs sigui demagògic i crec certament que la claven demanant a la gent implicació social. això é sun problema de totes i tots.

en tot cas és preocupant la manca de maduresa d'algunes assemblees d'alguna organització. no és bo cremar al personal. no hem de defallir, però tampoc autoenganyar-nos amb fascinacions impossibles.

salut i lluita!
Re: 11 Setembre 2007 Manifestació
12 set 2007
seria bo fer menció a les lluites que es duen a terme a les fàbriques que estan tancant i que tanta gent deixen al carrer...
Aquesta gent conformen bona part del poble treballador de catalunya, i les seves lluites sobint son oblidades per l'EI...

salut i república!!!
Re: 11 Setembre 2007 Manifestació
12 set 2007
Necessitem una VaGa GeNeRaL JA!!
Re: 11 Setembre 2007 Manifestació
12 set 2007
..., tens raó l'EI o membres suposadament militants de l'EI, aplaudeixen més les consignes més purament identitàries i sembla que no reaccionessin davant de frases com "aquesta no és la lluita de tots els catalans, sino del poble treballador català", hi havia gent que li quedava lluny o algo...
Crec que hem de canviar el lema independència i socialisme per "Independència ÉS socialisme", ens hem de posar durs i capcuadrats! salut nengs
Re: 11 Setembre 2007 Manifestació
12 set 2007
El parlament de la CUP molt bé tot el discurs, els de la CAJEI i Maulets algunes coses bastant bé d'altres no tant afortunades, i molt bé pel fet d'haver-lo realitzat plegats. La valoració del discurs d'Endavant sap greu dir-ho però molt molt fluix, tant en la forma com en el contingut, el contingut, coincideixo amb les crítiques: demagògia, populisme, i afegeixo prepotència i il·luminacions.
Paraules de Lluís M. Xirinacs i Damians
14 set 2007
Després de les versions oficials sobre l'11 de setembre us transmetem aquestes paraules d'en Lluís M.: "No em preocupen massa les omissions i versions que provenen de l'àmbit oficial de les comunicacions supercontrolat pel poder: TV, ràdio, premsa. Pensem que ha esclatat sobtadament, en els nostres temps, l'ancestral mitjà de comunicació pública de boca a orella, perduda al llarg dels segles de domini dels imperialismes i les opressions sistemàtiques. Una vegada més, contra tot pronòstic, la tecnologia ens ha alliberat. La comunicació directa lliure, d'anada i tornada, entre aquells que la vulguin, mercès a la viva veu, la de mà a mà, a Internet i a la telefonia mòbil, ha superat la unidireccionalitat (de dalt a baix, de poble a poble).
... Hi ha poble! El poble viu!" Lluís M. Xirinacs (Fragment)
Colera camping CNT