Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Llibertat i drets socials: república catalana!
11 set 2007
Comunicat Revolta Global per a la Diada de l’11 de setembre
Un any després de lâaprovació del Nou Estatut, la ciutadania pot constatar la realitat quotidiana dâaquesta misèria autonòmica. Mentre el tripartit pidola inversions i traspassos de competències al govern âamicâ? de Zapatero â tot creuant els dits perquè el Tribunal Constitucional, farcit de magistrats afins al PP, no engegui finalment la reforma estatutària a dida -, els trens de rodalies són un caos permanent i Barcelona es queda a les fosques. Entre altres moltes coses... I és que la manca de sobirania i de drets democràtics que pateix Catalunya es conjuga a cada pas amb les polítiques neoliberals i nâagreuja els efectes perversos sobre la població treballadora.

A tot arreu, la globalització capitalista soscava les conquestes del moviment obrer, agreujant injustícies i desigualtats socials. I lâEuropa de les grans corporacions industrials i financeres segueix confortant el domini del centralisme espanyol i la vigència de la monarquia. Si, en el pla econòmic, el govern del PSOE aplica les receptes de Brusselâ¢les, la seva agenda política roman acotada per la cridòria de la dreta. Zapatero sâestima més cedir Nafarroa als hereus del franquisme que no pas ser titllat de connivència amb el nacionalisme basc.

Avís per a navegants. El govern dâentesa sâha dedicat a predicar paciència. Ara que sâacosten eleccions, Montilla exigeix disciplina als seus socis minoritaris. A Madrid preferirien una aliança amb CiU (cosa que la burgesia catalana tampoc veuria malament... a canvi de poder fer negoci). Per exemple, amb lâexplotació dâalgunes infraestructures a transferir, com ara lâaeroport del Prat. Atemorits, ERC i ICV-EUiA busquen un acord sobre la MAT i el Quart Cinturó. No hi haurà doncs âpluja finaâ? de sobirania, ni âgir socialâ? de la Generalitat. Hi ha, per contra, encariment de la vida, impossibilitat dâaccés a lâhabitatge, precarietat laboral, agressions al territori... i amenaces creixents contra els drets socials - com lâaprovació, unànime per part del Parlament, dels primers passos cap a la privatització de la sanitat pública â i les llibertats democràtiques, amb la creixent criminalització dels moviments contestataris o la discriminació de la població immigrada.

Per sortir dâaquesta situació, no hi ha més camí que propiciar les resistències, la mobilització social i lâautoorganització davant cada agressió. Només així es podran anar creant les condicions favorables a lâautodeterminació. Alhora, és indispensable que la perspectiva dâuna sortida democràtica vagi guanyant el cor de la gent humil i unificant totes aquestes lluites. Val a dir, la perspectiva dâuna República Catalana i de lâentesa entre nacions ibèriques lliures (inclosa la perspectiva d?un projecte comú progressista als Països catalans) en el camí dâuna Unió europea socialista i dels pobles. Vet aquí la bandera irrenunciable dâuna autèntica esquerra anticapitalista.Documents adjunts
Full del mes de setembre 2007 (PDF - 367.4 kB)
Llibertat i drets socials: república catalana!

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa