Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
La lluita del jovent, el futur del nostre poble
09 set 2007
CONVOCATÒRIES

7 de setembre
Sopar Popular en motiu de l'Onze de Setembre a Nou Barris
A partir de les 21 h a la Plaça Àngel Pestaña

10 de setembre
Onze de Setembre a Vilanova i la Geltrú
Marxa de torxes a les 21.30 h. Lloc: Plaça de la Vila

10 de setembre
Onze de Setembre a Sitges
Concentració, baixada de les escales de la Punta amb torxes, llançament de tres roses per cada segle d'ocupació, ofrena floral, lectura del manifest conjunt i crema del Decret de Nova Planta. Lloc: Plaça de l'Ajuntament.

11 de setembre
Onze de Setembre a Barcelona
10 h: homenatge a Gustau Muñoz (C/ Ferran). 11 h: acte polític (Pg. del Born). 13 h: Manifestació per l'amnistia dels presos/es polítics. 14:30: Botifarrada. 17 h: manifestació unitària (Pl. Urquinaona) i acte polític final.

11 de setembre
Onze de Setembre a Lleida
Ofrena floral al Roser a les 10:30 h
Manifestació: "Construïm un futur de llibertat!" a les 12 h. Lloc: Plaça de la Paeria.

11 de setembre
Onze de Setembre a Reus
Manifestació: "Per un camp viu, lliure i combatiu!" a les 18'30. Lloc: Mercat Central de Reus.
cartell11.jpg
onze07lleida2.jpg
Un any més, l’11 de Setembre els i les joves del Principat de Catalunya omplim els carrers de les nostres viles i ciutats. Mentre bona part de la classe política utilitza la Diada com un espai tradicional i de mer folklorisme, nosaltres els recordem que restem dempeus i que seguirem lluitant per la llibertat dels Països Catalans i pel reconeixement dels drets democràtics del nostre poble. Som els i les joves qui any rere any ens manifestem per plasmar que no estem celebrant una derrota. Ans al contrari, celebrem que la lluita segueix viva, que tots aquests anys de negació no han pogut acabar amb els anhels de llibertat del nostre poble, i que el combat fins a la darrera de les conseqüències d’aquells homes i dones l’11 de setembre de 1714 no va ser envà. Perquè 300 anys després, encara hi ha qui, d’una o altra manera, està disposat a agafar-ne el relleu.

Aquest és el paper que ens toca a nosaltres. De la mateixa manera que ells i elles no van acceptar tractes, renúncies ni retallades a les seves llibertats, nosaltres tampoc acceptarem l’herència del franquisme: ni Constitucions imposades, ni Estatuts subjugats, ni cap dels marcs legals vigents que neguen el nostre dret a l’autodeterminació. Som un poble i tenim dret a decidir. La llibertat no accepta mitges tintes: o es té o no es té. I a falta d’aquesta, al jovent només ens queda la lluita al carrer. Una eina basada en la desobediència, la presència al carrer, la participació, la formació, l’agitació, el debat i la recuperació de la combativitat que ha caracteritzat tantes generacions de joves compromesos al llarg de la nostra història. Aquesta és la lluita del jovent, la lluita que ens pertoca, la nostra més important aportació en el camí cap a la unificació, la independència i el socialisme als Països Catalans. Una lluita que s’uneix a tantes altres lluites que estenen els homes i les dones d’aquest país. Només treballant amb la resta de persones i col·lectius, des de tots els fronts i amb tots els mitjans possibles, podrem fer realitat la llibertat del nostre poble.

Aquest any, el futur és sens dubte esperançador. L’Esquerra Independentista s’està consolidant i el jovent hi estem desenvolupat un paper clau: el constant creixement quantitatiu i qualitatiu del moviment juvenil català és la millor aportació que podem fer. Com a CAJEI hem fet un gran avenç en la reestructuració i organització política de la coordinadora per respondre amb més eficàcia a les injustícies dels sistemes capitalistes espanyol i francès. Aquest any, sumem més assemblees de joves que l’any passat, i això és una bona notícia perquè significa que cada vegada hi ha més joves disposats a lluitar pels drets i per les causes del nostre poble. També aquest any, hem de congratular-nos pels avenços en la coordinació de les diferents organitzacions i sectorials del front independentista d’esquerres, sobretot, pel què fa al debat i a la unitat d’acció. Això es reflecteix en la campanya unitària “300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència�, en el creixement de les Candidatures d’Unitat Popular, en el naixement de marcs de debat comuns o en les dinàmiques de treball conjunt entre les dues entitats juvenils que treballem des de l’Esquerra Independentista.

Amb la il·lusió i la certesa que estem avançant decididament cap als nostres objectius fem una crida al jovent català perquè s’organitzi i perquè lluiti. Només així podrem plantar cara i construir alternatives sòlides i factibles. Som nosaltres els qui hem de seguir denunciant la negació dels nostres drets lingüístics i de la nostra identitat, la persecució dels moviments socials catalans, l’especulació i la destrucció del territori, el treball temporal, la precarietat i l’explotació o la imposició d’un model social elitista i hetero-patriarcal. Si no lluitem, ningú no ho farà per nosaltres. I si el jovent som el futur, la nostra lluita serà la que determinarà el futur dels Països Catalans.

La lluita del jovent, el futur del nostre poble!

Països Catalans, Independència i Socialisme!

Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI)
Països Catalans, 11 de Setembre del 2007.
Mira també:
http://www.cajei.net
http://www.trobada.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La lluita del jovent, el futur del nostre poble
09 set 2007
feu riure
Re: La lluita del jovent, el futur del nostre poble
09 set 2007
tú si que fas riure, dropo.
Re: La lluita del jovent, el futur del nostre poble
09 set 2007
el tiu del primer cartell... què porta a la mà?
un gram de coca?

XD

salut
Re: La lluita del jovent, el futur del nostre poble
10 set 2007
Una mica si que fa riure tot plegat... o plorar.

A masses els hi puja l'adrenalina amb la violència, fent cartells així, i penjant-los, i remirant-los i es van excitant, per ells aquesta sensació és més important que els objectius polítics d'una persona d'esquerres i independentista; i potser ni se'n adonen.

Ara bé cal destacar que quan munten una comissió i s'ajunten amb la CUP, el resultat és un cartell que no fa riure, ves a saber si a l'assemblea de joves de Lleida no l'han criticat per reformista.. quin desastre.

Salut i reflexió, no soc cap troll, només algú que està cansat de tanta alienació del jovent organitzat.
Re: La lluita del jovent, el futur del nostre poble
10 set 2007
si t'hi fixes al 2n cartell hi surt una pancarta on posa "canya contra espanya" oh! que fort! no ho havies vist? ostres...ara hauràs d eposar un nou missatge on també diguis que el 2n cartell també suqueja violència i alienació juvenil! ostres...estem perduts oi?
au! a pastar sr. reflexions estèrils!
endavant CAJEI!
Re: La lluita del jovent, el futur del nostre poble
10 set 2007
Un comentari bastant acrític el darrer, tira pilotes fora i prou..
El primer cartell és prou desafortunat.
Re: La lluita del jovent, el futur del nostre poble
10 set 2007
"La lluita del jovent, el futur del nostre poble"... em sembla que en Hitler deia alguna cosa semblant... hmmmm

oink oink
Re: La lluita del jovent, el futur del nostre poble
14 set 2007
Que ningú respongui a aquesta escòria que el seu millor comentari és dir OINK OINK.
Més que res perquè reflexa el que ets tu, pallasso.
Unitat de l'EI ja!
Sindicato Sindicat