Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : pobles i cultures vs poder i estats
11 DE SETEMBRE: més drets nacionals, més drets socials
08 set 2007
L’11 de setembre és per EUiA una Diada reivindicativa i festiva. Una diada per a continuar defensant l’avenç amb més drets socials i nacionals per Catalunya.
La Diada Nacional d’enguany arriba després d’un estiu fosc per a la ciutadania de Catalunya. L’apagada de Barcelona, les avaries a RENFE, les cues a les autopistes i les pèrdues d’equipatges a l’aeroport, ho demostren. EUiA aposta perquè les administracions i la política tinguin un major paper en els serveis públics i per modificacions legislatives per aconseguir que els serveis bàsics estiguin al servei de la ciutadania i de l’interès general i no, com ara, que depenen dels beneficis econòmics privats i dels interessos dels consells administratius. En aquest sentit, per EUiA, el Govern d’Entesa ha de mantenir la seva fermesa i, també, ser més exigent en la defensa dels serveis públics davant les empreses que els gestionen i davant el govern espanyol que ha estat en algun cas negligent, que no ha invertit el suficient en allò que té competències i que no avança el que cal en traspassar noves competències.

El govern de Catalunya ha d’aconseguir el suport i afavorir la mobilització de la ciutadania per a desplegar l’Acord de Govern d’Entesa. L’agenda política i social a Catalunya, per EUiA, no hauria d’estar marcada per problemes interns de partit, dates mítiques, tacticismes de l’oposició conservadora o per lobbies nacionalistes catalans o espanyols.


Un 11 de setembre per més drets nacionals, més autogovern i per l’aplicació de l’Estatut. Una Diada Nacional per a continuar defensant el dret a decidir del poble català, i de denúncia d’un autogovern i un desplegament estatutari que estan sent molt limitats. La responsabilitat és del govern Zapatero, que es resisteix a aplicar la llei (l’Estatut) i en la federalització de l’Estat espanyol. Una política limitadora del PSOE dels drets i les llibertats nacionals que, a més, fa seva la pressió centralista de la dreta social i política espanyola. Un darrer exemple ha estat la impresentable decisió del PSOE d’impedir una majoria d’esquerres al govern de Navarra.


Un 11 de setembre per més drets socials. Per EUiA cal avançar més en les polítiques socials i en la millora de les condicions laborals i salarials de treballadors i treballadores. A Catalunya es continua creant riquesa però no es redistribueix equitativament i, per això, molta gent treballadora i moltes famílies catalanes tenen dificultats d’arribar a final de mes. Per què? A conseqüència d’uns salaris i pensions encara massa baixes, per la pèrdua del poder adquisitiu dels salaris, per uns alts preus de l’habitatge i pels increments de les hipoteques.

Per a EUiA la política catalana, avui, ha de passar per aprofundir en les polítiques d’esquerres i pel desenvolupament de l’Acord del Govern d’Entesa. Polítiques pensant en les persones i el territori: educació i salut públiques; accés a l’habitatge i foment del transport públic; emancipació dels joves i les polítiques d’igualtat; millora de les condicions laborals i fer front als accidents a la feina; reducció de la precarietat laboral i increment de sous i pensions; incorporació de les persones immigrades amb els mateixos drets i deures; fer front al canvi climàtic i foment de les energies renovables; millora de les infrastructures i la mobilitat.


Un 11 de setembre solidari amb les persones i pobles del món que lluiten per la pau, la justícia social i pel seu alliberament nacional.


EUiA crida a la ciutadania i a la gent jove a participar d’una Diada Nacional festiva i reivindicativa.
Mira també:
http://www.euia.cat
http://www.euia.cat/coneix_noticia_ampliada.php?not_id=1084

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 11 DE SETEMBRE: més drets nacionals, més drets socials
08 set 2007
mentre seguiu amb coalició amb IC-V dins la generalitat aplicant totes les polítiques que apliqueu la credibilitat que em transmeteu està per sota de 0.
Re: 11 DE SETEMBRE: més drets nacionals, més drets socials
08 set 2007
No sois creibles, por que vuestra realidad es otra cosa. Pena y asco daba la imagen de vuestro Jordi Miralles, sonriendo con Pizarro, el responsable de Endesa, que dejó sin luz a miles de ciudadanos. Sabemos de vuestras peleas internas, por el misero poder, por vuestra total depedencia de ICV, para mantener vuestros escasos cargos institucionales.

Esto unido a la falta de democracia interna, a la persecución de la diferencia, con expulsiones encubiertas, algó así como suicidios politicos, de los que piensan diferente a vuestra dirección.

Os habeis cargado un proyecto, para constituir un sindicato de intereses, una especie de disfraz del resto del proyecto del PCC, para engañar ingenuos. Ya no cuela.
Re: 11 DE SETEMBRE: més drets nacionals, més drets socials
09 set 2007
més drets nacionals, més drets socials...
més drets nacionals y socials...
més drets nacionalsocials?
Re: 11 DE SETEMBRE: més drets nacionals, més drets socials
10 set 2007
Foteus lo kubotan pel cul i després parlam!

Repressors de merda
Sindicato Sindicat