Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : pobles i cultures vs poder i estats : especulació i okupació
6-11 novembre 2007: aturem el meeting point
06 set 2007
L’any 2006, coincidint amb la 10na edició del Barcelona Meeting Point es va editar aquesta revista amb l’ànim de difondre què i qui feia aquesta fira incloent el punt de vista de diversos col·lectius contraris als projectes que enriqueixen a les persones i empreses que es reuneixen en la fira
meeting2007.jpg
Pots descarregar-te la revista en aquest enllaç:
http://www.moviments.net/noalplacaufec/documentacio/meeting%20point/revi
(arxiu PDF - 8Mb aprox.)

Meeting Point 2006

Les protestes pel Barcelona Meeting Point surten al carrer

Així, les prèvies a lâinici de la fira immobiliària van ser una xerrada explicativa a El Prat de Llobregat (Baix Llobregat) i accions el cap de setmana al Vallés Oriental. A Granollers, nou empreses participants i colÂlaboradores del BMP són encolades amb el lema âUs tornem la merda que ens imposeu dia a diaâ? amb el resultat de caixers i entrades plenes dâexcrements i brossa orgànica. Sâobren les portes de tres espais buits de Granollers amb una pancarta a cada lloc amb el lema: ÂJornada de portes obertes. Patrocina Meeting PointÂ. Durant una concentració, es penja una pancarta a un espai buit emblemàtic de la ciutat on tenien local algunes entitats socials amb el lema: âLâajuntament trafica amb els moviments socials. Menys ciment més movimentâ?.

El dimarts, la benvinguda a la fira immobiliària va ser dâallò més contundent, dues accions simultànies complementades amb la distribució dâuna revista elaborada per a lâocasió explicant què és el BMP, quins són els responsables de lâactual panorama immobiliari i urbanístic i quines les lluites. Dâuna banda, al davant de lâesdeveniment immobiliari de plaça Espanya, una penjada de pancartes a una grua de Les Arenes: Crim organitzat legal i Can Vies es queda, en referència al Centre Social Okupat del barri de Sants amenaçat de desallotjament. Dâaltra banda, a la plaça Sant Jaume, lâencadenament de quatre persones a les portes del Palau de la Generalitat: dues a un bidó de ciment i dues als fanals més propers. Lâobjectiu de lâacció que va durar quatre hores, el temps que van trigar els mossos dâesquadra en tallar el bidó i totes les cadenes, va ser denunciar la implicació de la Generalitat en la destrucció del territori, lâaprovació de plans urbanístics, la imposició de grans infraestructures i el seu recolzament al BMP. A lâanterior número del setmanari DIRECTA podeu trobar la crònica de les accions.

Pots veure el vídeo de lâacció en aquest enllaç
Icona de vídeo
(arxiu DivX - 55,5 Mb)
Descarregaât VideoLan per veureâl

A la tarda, un afectat per la destrucció del seu poble, Enric Nocalla, presenta una roda de premsa a la Federació dâAssociacions Veïnals de Barcelona on explica la setmana dâaccions, els continguts del BMP i el perquè del rebuig de les lluites en defensa del territori i contra lâespeculació a la lògica mercantil que veu com a mercaderies a pobles i persones.

El dimecres, lâAssemblea per lâHabitatge Digne volia comprovar que a lâinterior de la fira no es vulnerava cap dret com el de lâhabitatge digne (art.47 de la Constitució Espanyola). A lâarribar a les portes amb les entrades suficients, la policia tanca lâaccés i el grup observador decideix precintar i clausurar la fira per atemptar contra els drets fonamentals.

La nit de dimecres, un grup de persones omple de silicona els panys de 35 immobiliàries de Santa Coloma de Gramenet i dels barris de Poble Sec-Sant Antoni (Barcelona), així com la seu dÂUrbanisme de lÂajuntament de Santa Coloma de Gramenet. A més, enganxen adhesius on sÂhi podia llegir: ÂTancat per especulacióÂ. El comunicat de lâacció, a part de repudiar la celebració del BMP afirma: ÂEspeculació, malbaratament de recursos, destrucció del territori, mobbing i inaccessibilitat a lÂhabitatge són només algunes de les creus que hem dÂarrossegar per permetre que uns quants magnats nÂobtinguin un benefici particular amb lÂexcusa del progrés; un progrés que no es fa palpable, que sÂallunya inexorablement de les necessitats de la societat catalanaÂ.

El divendres té lloc una acció al golf de Vilalba (veure, El Meeting Point tria un golf ilÂlegal), una més de les diferents activitats que han mostrat la forta oposició a la fira i han animat la presència a la manifestació de dissabte.

Tancarem el Meeting Point
Més de 2.000 persones han participat a la manifestació pel tancament del Barcelona Meeting Point. Malgrat que grans grups mediàtics fossin patrocinadors del BMP, el rebuig a aquesta fira de lâespeculació planetària ha estat més ampli encara que lâany passat. Les lluites en defensa del territori, contra els camps de golf, en defensa dels barris i pobles, per lâhabitatge, afectats per grans infraestructures, projectes urbanístics o mobbing immobiliari, etc. han plantejat tota una setmana de rebuig que ha culminat amb una manifestació plena de color i soroll.

Abans de la manifestació ha tingut lloc una trobada de diferents plataformes i colÂlectius que han mostrat les seves exposicions i explicat els seus conflictes a aquelles persones encuriosides en veure tanta corbata. Pintades contra la màfia immobiliària, cartells de les diferents lluites, revistes explicatives, fulls volants, una pancarta penjant de la 8ena planta de lâhotel Plaza burlant la presència policial, una representació teatral i el joc del monopoly on un jove precari patia els abusos immobiliaris. Les lluites en defensa del territori i contra lâespeculació han desconvocat la manifestació amb el crit: ÂAlgun dia, tancarem el Meeting PointÂ.

El Meeting Point tria un golf ilÂlegal
El divendres de matinada apareix la sorpresa a lâentrada del camp de golf de Vilalba on tenien previst jugar el mateix dia 120 participants, com a un acte oficial del BMP organitzat per Ingreen (camps de golf). Tres persones es pengen dâun gran pi a les sis del matí i despleguen una pancarta i banderoles denunciant la ilÂlegalitat del camp de golf i el rebuig popular a la urbanització. Durant set hores expliquen que el BMP ha triat un golf ilÂlegal segons una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de juliol de 2005 que va anulÂlar i deixar sense efecte lÂexecutivitat del Pla Parcial de la urbanització i camp de golf de Vilalba.

La Plataforma per Vilalba, que sâha oposat des del començament a aquesta irregularitat urbanística, havia adreçat per correu electrònic una carta als principals participants estrangers dÂaquesta fira on detallant perquè el golf de Vilalba no és un bon exemple de promoció immobiliària. El caràcter provisional, a precari i temporal de la concessió dÂaigua al camp de golf no sÂajustava a les condicions del Pla Parcial i avui dia, un any més tard, la Comissió Territorial dÂUrbanisme de Barcelona encara no ha acordat res. La Plataforma per Vilalba afirma que, de fer-ho, incorrerien presumptament en un delicte de prevaricació.

La repressió policial
Caps dels mossos dâesquadra havien promès a la consellera dâInterior en funcions Montserrat Tura que tenien tot controlat per a que la celebració del BMP no fos perturbada pels moviments socials. Així, lâacció al Palau de la Generalitat i altres que han esquivat a la ÂintelÂligència policial han provocat conflictes interns dins lâorganització armada. El remei? Identificacions a una vintena de persones implicades en diverses accions, fortificació de lâentrada del BMP i la presència de diverses unitats de lâARRO (especialitzades en seguretat ciutadana) dels Mossos dâEsquadra als voltants de la plaça Espanya.

per més informació i arxiu de documents:
http://www.moviments.net/noalplacaufec/documentacio/meeting%20point/
Mira també:
http://www.aturemelmeetingpoint.info/
http://www.moviments.net/noalplacaufec/documentacio/meeting%20point/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat