Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
La Diada a Gràcia, el 9 de setembre
29 ago 2007
Com comença a ser ja un costum els darrers anys, l’assemblea d’Endavant de Gràcia organitza altra vegada els actes de la Diada Nacional de l’Onze de Setembre a Gràcia i ens envia la seva invitació a veïnes i veïns.
Els actes tindran lloc a la plaça revolució, el diumenge 9 de setembre
onzeset07.png
Començaran a les 13:30h amb lâactuació de la nova
Colla Bastonera de la Vila de Gràcia Cop a Cop
seguit dâun acte polític, a les 14h amb laes intervencions dâen Juanra , expresoner polític català, Alex Maymó, regidor de la CUP de Molins, i Joan Sebastià Colomer, en nom dâEndavant.

A les 14:30h es farà lâarrossada popular, i en acabat començarà el concert dâen Cesk Freixas, que presentarà així a Gràcia el seu darrer disc âEl camí cap a nosaltresâ?.

Per a més info: http://blocs.gracianet.org/blog/79

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Diada a Gràcia, el 9 de setembre
30 ago 2007
Endavant!!!!

jo anire!!!!!
Girona 7 de setembre
31 ago 2007
7 de setembre

Xerrada-debat a les 20h, Casa de Cultura: "La construcció nacional dels Països Catalans i la nova ciutadania" amb Josep M. Terricabras (filòsof), Sebastià Salellas (advocat), Aureli Argemir (CIEMEN) i Mostafa Shaimi (mediador cultural).

11 de setembre

12h Cantada d'Els Segadors (plaça del Vi)
12.30h Cercavila amb la Fal·lera Gironina (sortida pl. del Vi)
i a la plaça Catalunya:
14h Dinar Popular (Alerta Solidària)
17h Animació infantil
19H ACTE POLÃ?TIC
19.30 MANIFESTACIÃ
21H CONCERT AMB ARAMATEIX I NET FLANDERS

els actes d'enguany, organitzats per la CUP, El Forn i Maulets:
Vilafranca: marxa de torxes 10 setembre
31 ago 2007
La Marxa de Torxes servirà per homenatjar Lluís Maria Xirinacs    

Per cinquè any consecutiu Vilafranca tornarà a acollir la Marxa de Torxes, com a acte més representatiu a la comarca de lâonze de setembre, la Diada Nacional de Catalunya. A més, en aquesta edició, lâorganització homenatjarà Lluís Maria Xirinacs. Després de lâèxit de lâany passat, en què hi van participar més de 1.000 persones, la Comissió Onze de Setembre vol seguir mantenint la marxa com a acte destacat de la Diada vilafranquina. En aquest sentit, a més, es vol que sigui un acte representatiu de les quatre comarques que han de representar la vegueria Penedès, motiu pel qual la plataforma per una vegueria pròpia dóna el seu suport en la organització dâaquest acte.
Mònica Hill, membre de la comissió Onze de setembre, explicava que âla voluntat és fer moure la gent de les altres comarques perquè sâimpliquin en aquesta festaâ?. Per això el lema de la festa és âara nació, ara vegueria Penedèsâ?. Afirmen que âcal recuperar i protegirâ? el territori natural de les nostres comarques perquè âno esdevingui un element molt allunyat de la realitat actual que ha de serâ?. Per fer difusió de lâacte han procurat fer arribar la convocatòria a cadascuna de les quatre comarques mitjançant la difusió de cartells, dâanuncis a la premsa o de falques de ràdio.

El recorregut sâiniciarà a dos quarts dâonze de la nit de la plaça de la vila, però des de mitja hora abans sâiniciarà la venda de torxes a la plaça de la Vila, on també es podran comprar estelades. La venda estarà oberta fins a lâinici de la marxa. Des de la organització sâha volgut posar molt dâèmfasi en el fet que la gent porti la senyera o lâestelada i que sâabstingui de dur altra mena de pancartes o banderes âper tal de mantenir lâesperit unitariâ?. També es demana que durant la Diada torhom pengi lâestelada o la senyera als seus balcons o finestres.

A 2/4 dâ11 sâiniciarà la Marxa amb lâentrada a la plaça de la Vila de 4 columnes en representació de les 4 comarques de la Vegueria del Penedès: Alt i Baix Penedès, el Garraf i lâAnoia; seguidament hi haurà lâactuació de la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa, un grup de la mateixa capital del Baix Ebre, format fa 14 anys, que interpreta música tradicional amb dolçaines i tabals i ve acompanyada pels âabanderatsâ? que representen diferents figures al compàs de la música.

La Marxa sortirà de la plaça de la Vila; anirà encapçalada per grallers i anirà recorrent lâitinerari fins a la plaça dels Països Catalans, a lâinici de la rambla de la Girada. Un cop els participants arribin al monument al president Lluís Companys, es donarà pas a la part central de lâacte en què es remarcarà el lema dâenguany: la defensa del territori.

Homenatge a Xirinacs

La cinquena edició de la Marxa de Torxes servirà com a homenatge a Lluís Maria Xirinacs, que havia de ser lâencarregat de llegir el pregó dâenguany. Es farà una lectura en memòria de lâexsenador recentment mort.
De fet, la Comissió Onze de setembre també ha volgut agrair la col·laboració de lâempresa que ha imprès la propaganda âper haver-la repetit, ja que ho teníem a punt abans de coneixeâs la tràgica mort de Xirinacsâ?.

Suport polític

Durant la roda de premsa dels organitzadors de la Marxa de Torxes també hi havia la presència dâalgun membre dels partits polítics (CiU, CUP i ERC) que van promoure una moció perquè lâAjuntament de Vilafranca concedís més diners a la Comissió Onze de setembre. Dâaquesta manera, dels 600 euros que inicialment sâhavien concedit van aconseguir passar als 3.000, dâun pressupost global situat en 8.000 euros.

Descompte en les torxes amb el 3d8
La propera edició del 3d8, que es publicarà el 7 de setembre, inclourà la història de la marxa i també un val de descompte per comprar torxes. El preu de les torxes que es podran adquirir el dia 10 serà de 2,5 euros.
Colera camping CNT