Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
La Soga és i serà un espai alliberat (No desallotjareu la cultura popular)
28 ago 2007
El passat disssabte 25 d'agost,una setentena de persones es van manifestar pels carrers de Vilanova i la geltrú,per protestar contra el desallotjament il.legal que l'Ajuntament de Vng,va dur a terme contra l'inmoble de la Soga,situada al carrer de les Sogues núm.25
soga7.jpg
mani en defensa la soga 3.jpg
mani en defensa la soga 4.jpg
El col·lectiu va tapiar simbòlicament les seus del PSC, ICV i ERC de Vilanova com a senyal del protesta durant lâacte reivindicatiu, dissabte a la tarda.

LâAjuntament va ordenar el desallotjament de la Soga el passat 18 dâagost, adduint el mal estat de lâantiga fàbrica textil que va ser ocupada per esquàters el mes de març. Els joves acusen el govern municipal de âtraïdoriaâ?, tenint en compte que estaven âmantenint converses sobre la cessió de lâespaiâ?, i, segons els usuaris del casal, el govern âva donar la seva paraula que no desallotjarien la Sogaâ? sense comunicar-los-ho, i âque no enviarien la policiaâ?.

Comunicat de l'Assemblea d'Okupes de Vilanova i la Geltrú.

LâAJUNTAMENT ENGANYA, ESPECULA I DESALLOTJA


Des de lâassemblea del centre social okupat i autogestionat La Soga, volem denunciar el que és una constatació, que el govern municipal del tripartit de Vilanova i la Geltrú (PSC- ERC- ICV), ha mentit i ha actuat amb traïdoria.

Mentre hi estàvem mantenint converses sobre la cessió de lâespai i havent-nos donat la seva paraula que no desallotjaria La Soga sense comunicar-nos-ho prèviament i que no enviarien la policia, el passat dissabte 18 al matí, una vintena de policies municipals, treballadors i tècnics del consistori, entraren a la casa i en tapiaren i soldaren totes les portes i per impedir-hi lâaccés, quedant-hi a dins tot el material i pertinències de tots els colâ¢lectius i dâalguns veïns i veïnes.

Diem que lâajuntament ha mentit i ha actuat amb traïdoria primer perquè:

-Sempre que ens han cridat per a parlar de la cessió de lâespai hi hem acudit per transmetreâls lâopinió de la nostre assemblea, i per escoltar les seves propostes.

-Segon perquè hem accedit a la seva demanda de realitzar-hi una inspecció per part dels tècnics de lâajuntament.

-Tercer perquè un cop ells han dictaminat que lâedifici no era segur, nosaltres els varem demanar la POSSIBILITAT DE PRESENTAR UN SEGON INFORME i hi van accedir.

-Quart perquè van dir que tot i que no estès en bon estat, NO ENS EN VINDRIEN A FER FORA sinó que en seguiríem parlant.

-Cinquè perquè van dir que NO HI ENVIARIEN LA POLICIA.

-Sisè perquè van dir que EN QUALSEVOL CAS ENS COMUNICARIEN LES SEVES ACCIONS.

-I setè perquè van dir que SEGUIRIEM PARLANT DE LA POSSIBILITAT DE FER REFORMES A LA SOGA per solucionar els problemes de seguretat.

No només no han complert cap dâaquestes paraules. A més, des del punt de vista legal, no han parat de cometre irregularitats.

Ãs per això que diem que lâajuntament, per veu dels seus alcaldes accidentals, Josep Tomàs-Ã?lvaro (Erc) i Encarna Grifell (Psc) ha faltat a la seva paraula.

Davant dâaquesta actuació hipòcrita de lâajuntament de Vilanova i la Geltrú, dâuna banda parlant de diàleg, i de lâaltre, practicant la via repressiva i dels fets consumats, anunciem que sortirem als carrers fins que calgui i seguirem defensant els espais alliberats i denunciant lâespeculació als nostres barris.

Nosaltres seguirem ALLIBERANT ESPAIS, CREANT ALTERNATIVES.


Anunciem noves mobilitzacions de resposta.


Ass.Okupes de Vilanova i la Geltrú

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa