Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Moviments a la direcció dels Mossos
28 ago 2007
Joan Saura encara el nou curs polític amb mà dura a l'estil repressiu de debò al que ja ens té habituats des que va estrenar-se com a Conseller d'Interior. Aquesta setmana (dimarts) en la primera reunió del Consell de Govern després de les vacances del nefast president Montilla aprovaran la reestructuració de la Conselleria d'Interior. La notícia no tindria massa interès si no fos pel tipus de moviments que fa i tenint en compte que els Mossos d'Esquadra han estat al centre de l'actualitat pels seus abusos, segrestos massius de manifestacions i maltractaments i vexacions a comissaries i arreu.
milan_saura.jpg
La reestructuració dóna busca intensificar l'actuació dels Mossos d'Esquadra alhora que dóna una mica més de poder al número dos de la conselleria, Joan Boada, el mateix que va acusar falsament, cometent un delicte de calumnies, a Núria Pòrtulas de tinença d'explosius quan fins i tot l'Audiencia Nacional havia descartat aquest fet. A les àrees que ja controlava Boada se li afegeix la de Protecció Civil, que fins ara estaven sota el comandament de Joan Delort. Així Boada controlarà ja les direccions generals de Joc i Espectacles, de Protecció Civil i de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, a més de tenir adscrit el Servei Català de Trànsit.

Però amb qui em vull fixar és precisament amb Joan Delort. Aquest home fort d'en Saura queda descarregat de les tasques de Protecció Civil i es podrà dedicar única i exclusivament a les funcions repressives de la Conselleria d'Interior. Potser caldria dir que és Delort el número dos real i no pas en Boada. Delort doncs es fa càrrec de la Direcció General de Policia, és a dir, dels Mossos d'Esquadra, i la Subdirecció General de Coordinació de Policies Locals. També assumirà les noves competències de Seguretat Privada que l'Estatut de la Moncloa atribueix a la Generalitat. Al capdavant dels Mossos d'Esquadra segueix el Director General de Policia, Rafael Olmos, que en els aspectes operatius estarà comandat pel Subdirector General Josep Millán, que és comissari del cos. Cal tenir en compte que també es reestructura el cos dels Mossos d'Esquadra en el mateix Decret de la Generalitat així que tant bon punt sigui publicat al DOGC miraré de comentar-lo.

Preocupant doncs la reestructuració per diversos motius. En primer lloc reforça l'àrea més repressiva de la Conselleria d'Interior i reforça els dirigents que fins ara han comandat tant Interior com els Mossos. Això suposa un aval a les polítiques dutes a terme fins ara que inclouen el segrest de manifestacions, com el cas del 17 de juny a Barcelona o de la famosa manifestació anti-especulativa del Kubotan, o les càrregues policials i detencions injustificades en diverses manifestacions d'estudiants. També avala l'actuació dels alts comandaments en els casos dels maltractaments de la Comissaria de les Corts, de la mort de diverses persones detingudes en estranyes circumstàncies, etc. Realment preocupant és veure com no s'assumeixen responsabilitats, el què fa pensar que els sindicats dels Mossos d'Esquadra s'estan sortint amb la seva a l'hora d'exigir via lliure i impunitat per tal d'actuar de forma brutal i al marge de la llei. També suposa una bombolla d'oxigen a la Secció d'Informació dels Mossos, l'encarregada del seguiment i repressió dels moviments polítics i socials dissidents. Així, no només no hi ha responsabilitats per la detenció i empresonament de Núria Pòrtulas, ni la detenció per la cara d'un jove de Sants que mirava de defensar un fotògraf durant l'acció al Construmat, ni del seguiment i continues identificacions així com dels fitxers il·legals que engreixen dia a dia. Res, ans al contrari, se'ls dóna més corda per seguir actuant.

Ja veiem quina és la política de l'ecologista i d'esquerres de debò d'en Saura, que aplica la política repressiva al més pur estil Sarkozy contra tot aquell que pensi, actuï i discrepi de la línia oficial de pensament.

*Bona part de la informació de l'article l'he extret de la notícia d'El Punt
Mira també:
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2527431
http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/61440

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Moviments a la direcció dels Mossos
29 ago 2007
Felicitats per aquest article que ningú ha insultat.Potser perquè els insultadors l'han llegit amb ganes perquè els hi va la feina.
Re: Moviments a la direcció dels Mossos
31 ago 2007
Bon comentari,Ei.
Tens tota la rao.
Sindicato Sindicat