Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats : sense clasificar
Petonejada davant un bar que va expulsar a dos gais
27 ago 2007
foto_235308_CAS.jpg
Una concentració de gais s'han besat davant el bar Chekere Jazz, al carrer Ample de Barcelona, per protestar contra l'homofòbia en una concentració convocada pel Col·lectiu Gai de Barcelona sota el lema Besada per l'amor Lliure. Perquè l'amor no té guetos i volem besar-nos a tot arreu.
L'acte de protesta ha estat motivat per la denúncia que van presentar una parella de gais el 6 d'agost, en què asseguraven que van ser expulsats per l'encarregat d'aquest bar de copes per petonejar-se en públic.

Abans de la besada popular, els manifestants han cridat consignes i mostrat pancartes a les portes de l'establiment, que s'ha mantingut tancat. Dret d'admissió

Segons un comunicat del Col·lectiu Gai de Barcelona, l'objectiu de la protesta és "fer entendre a aquest i a altres empresaris que el dret d'admissió és una cosa diferent de la llibertat d'opció i identitat sexual".

El portaveu del Col·lectiu Gai de Barcelona, Lluís Perera, ha assegurat que els manifestants demanen "el respecte a qualsevol persona", ja que les persones "són lliures d'estimar-se com vulguin i d'expressar el seu amor on sigui".

El 31 de juliol, els dos joves denunciants, després de besar-se, van ser expulsats i increpats pel cambrer i també propietari del local, que els va indicar que allò era "lleig i dolent" i que se n'anessin "als seus" locals, segons la parella.

Denúncia per discriminació

Perera ha assegurat, a més, que un representant de l'associació es va presentar al local per aclarir els fets i que el propietari "es va reafirmar" en la seva decisió i va assenyalar que l'actitud dels denunciants "li feia fàstic".

La parella, animada per l'associació, va decidir denunciar els fets perquè, segons el seu parer, la seva expulsió suposa un acte de discriminació que no està emparat pel dret d'admissió de l'establiment.

Per la seva part, el Col·lectiu Gai de Barcelona ha presentat una altra denúncia davant l'Oficina per a la No-Discriminació de l'ajuntament de la ciutat.

This work is in the public domain

Comentaris

El tant apelat "Dret d'admissio"
27 ago 2007
Per a l'exercici del dret a la no-admissió, la normativa diu que prèviament i a l'entrada ja han d'estar retolades les condicions per a la no-admissió.
..i naturalment aquestes condicions han d'estar dins la legalitat.

És a dir, que ningú no es conformi amb cap mena d'expulsió per part d'una empresa, ni tan sols de la policia, alegant el "dret d'admissió" quan a l'entrada no hi hagi un cartell especificant el què no admeten.
Re: Petonejada davant un bar que va expulsar a dos gais
27 ago 2007
i obviament si el motiu està retolat i és l'orientació sexual, el color de la pell, etc... denuncieu-ho!
Sindicato Sindicat