Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Protesta veïnal contra la línia MAT (alta tensió)
27 ago 2007
Grups de veïns de poblacions del Pla de l'estany van tallar ahir diumenge la carretera n-II en senyal de protesta per les notícies que han tingut d'un canvi de traçat de la línia MAT. El passat 31 de juliol, alguns ajuntaments de la zona van rebre una comunicació de "Red Eléctrica Española" en què es donava un recorregut distint al que fins ara es creia que era definitiu. Els manifestants atribueixen el retoc als interessos de personatges "poderosos"
COMUNICAT PLATAFORMA NO A LA MAT

Ahir, diumenge dia 26 d'agost, un nombrós grup de veïns de Viladasens , Fellines , Llampaies , Garrigàs , Calabuig i Cervià de Ter , entre d'altres es van reunir de manera espontània a la N-II , al punt quilomètric 732 , on van efectuar talls de trànsit , per reivindicar el seu malestar amb l'últim traçat de la línia de molt alta tensió al seu pas per les comarques gironines.

Principalment es van mostrar molt indignats per l'enéssim canvi de traçat que obeeix a certes mans negres de personatges poderosos , fent que aquests veïns hagin de carregar amb una altra infraestructura més , quan ja conviuen amb l'AP7 , la línia de 132 KV , la N-II , la futura A-2 i el gasoducte , entre d'altres , fent que aquestes provoquin pèrdues irreparables , en l'entorn natural , la salud d'aquests veïns i en el valor patrimonial de les seves finques.

En aquesta reunió es demana :

El recolzament dels ajuntaments , a través d'informació puntual , ràpida i transparent i així mateix la elaboració d'un estudi de les pèrdues de valor patrimonial que representa per a les familias afectades.

A les altres administracions , que parin les tàctiques de desinformació i ocultisme en les dades , que puguin demostrar la necessitat d'aquesta línia mitjançant autèntics professionals independents i deixar de confondre la opinió pública.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Protesta veïnal contra la línia MAT (alta tensió)
27 ago 2007
també Protesta contra la MAT a Vilopriu, a l´Empordà.

El passat dia 23 d'agost i concidint amb les "Trobades ciutadanes d'esquerres", que va comptar amb la presència del senyor José Montilla i altres membres del Psc-PSOE, celebrada a Vilopriu la Plataforma No a la MAT i la Candidatura Unitat Popular de Bescanó van organitzar una concentració de protesta. Els assistents van intentar accedir al President de la Generalitat de Catalunya per tal de donar-li un tríptic on se'ls recordava la proposició no de llei que van presentar a la Mesa del Parlament l'any 2000 on s'oposaven a la construcció d'aquesta infrastructura si no es complint una sèrie de requisits:

- Justificació per part de REE S.A. de la necessitat de l'assenyalada línia pel subministrament domèstic i industrial

- Estudi sobre els efectes negatius dels camps electromagnètics en la salut de la població afectada

- Informació dels estudis anteriors als Ajuntaments i Consells Comarcals afectats


Com és normal en aquestes situacions el President no va accedir a rebre el tríptic, ni directament ni a través de cap dels seus representants. Davant aquesta negativa un assistent a la concentració va optar per tirar els tríptics a l'interior del patí on és celebrava l'acte, moment en el qual va ser identificat per membres del cos de Mossos d'Esquadra. A més d'aquesta identificació els agents d'aquest cos de policia també van identificar a tres membres de la CUP de Bescanó.
Re: Protesta veïnal contra la línia MAT (alta tensió)
27 ago 2007
El lema no era "No a la MAT, ni aqui ni enlloc" ?

I doncs, com és que us queixeu de què canviin el traçat?

I encara els demaneu coses, a l'administració?
Sindicato Sindicat