Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Noves accions de la campanya "300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència" a Lleida i nou assetjament policial
24 ago 2007
Des de l'AJLL - CAJEI difonem la nota de premsa relativa als fets ocorreguts aquesta mateixa nit quan es realitzava un mural emmarcat en la campanya 300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència.
mural del riu 300 anys.jpg
mural passeig de ronda vàlid
Noves accions de la campanya "300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència" a Lleida i nou assetjament policial
La Guàrdia Urbana reté i denuncia els joves que realitzaven un mural commemoratiu del tercer centenari de la caiguda de Lleida
Aquest divendres, l'Assemblea de Joves de Lleida ha realitzat un nou mural que commemora els 300 anys d'ocupació espanyola de la ciutat. Situat a la falda del turó de Gardeny, en ple Passeig de Ronda, el mural duu la inscripció "300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència".
En finalitzar la seva realització, fins a cinc dotacions –incloses unitats de paisà- de la Guàrdia Urbana han retingut als joves durant més d'una hora i els han denunciat.
Aquesta acció s'emmarca en la campanya nacional "300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència" que impulsen les organitzacions de l'Esquerra Independentista catalana arreu dels Països Catalans i que a Lleida comença a prendre cos amb els diferents murals realitzats (com el que fa tres setmanes va realitzar-se a la riba del riu Segre) o el cicle de cinema històric organitzat per part de l'Assemblea de Joves, i que agafarà força definitivament en acostar-se les dates commemoratives del tercer centenari de l'entrada de les tropes borbòniques a la ciutat.
Aquesta campanya cerca commemorar que aquest any 2007 es compleixen 300 anys de l'ocupació espanyola a Lleida. Aquesta ocupació s'inicià a la tardor de 1707 quan les tropes de Felip V van assetjar la nostra ciutat i van assassinar als lleidatans que l'havien defensat. L'ocupació de Lleida i de la resta dels Països Catalans representà la pèrdua de les llibertats col•lectives que els catalans havíem tingut des de feia segles, a partir de l'eliminació de les nostres institucions històriques, la persecució de la llengua catalana i la imposició d'una divisió administrativa dels territoris catalans.
Arribats al tercer centenari d'aquesta ocupació, cal que els catalans continuem alçant veus de resistència, exclamant que l'ocupació i la repressió continuen essent presents avui en dia en els nostres carrers, ja que continuem vivint sota la tutela d'uns estats -i uns polítics que l'administren- que no reconeixen les nostres llibertats col•lectives.

Lleida, 24 d'agost de 2007

Assemblea de Joves de Lleida - CAJEI
ajill ARROBA cajei.net
Mira també:
http://www.ajlleida.org
http://www.300anys.cat

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat