Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Denuncien agents de paisà dels Mossos per apallissar dues persones en les festes de Gràcia
24 ago 2007
La nit de dijous a divendres va ser la nit en que es van produir incidents tot i que menors que els d’anys anteriors. Agents de paisà dels Mossos d’Esquadra però van voler desfogar-se pel seu compte agredint a dues persones militants de l’Esquerra Independentista que tornaven cap a casa, tal i com ens van explicar elles mateixes dos dies més tard.
Segons els relats de denúncia als que hem tingut accés, quan faltaven pocs minuts per les 6 del matí, al carrer Torrent de lâOlla, un home i una dona van ser assaltats per 8 agents de paisà dels Mossos dâEsquadra. Durant 20 minuts van estar separats i van haver de suportar els insults i cops dels agents a la cara i al cos.
En aquest temps, la noia va ser identificada i registrada corporalment mentre se lâhumiliava i insultava. Quan intentava atansar-se al seu company, lâempenyien i la llançaven a terra. Pel que fa a lâhome agredit, que en cap cas va ser identificat per cap agent, va rebre diversos cops a la cara amb el palmell obert. Va ser insultat per la seva ideologia independentista i, en un moment que li sonà el mòbil, els Mossos li van retirar per no retornar-li mai més. Els Mossos es dirigiren a les dues persones agredides en castellà, amb molta violència i prepotència.

Als dos agredits els van ensenyar una placa just en el moment de lâassalt però més tard, quan els demanaren el número dâidentificació, cap dâells accedí a donar-lo. De fet, un cop els Mossos van deixar-los sols, els dos agredits els van seguir una estona, reclamant-los el mòbil robat i els números de placa. En aquell moment un dels agents, amb un to més conciliador li aconsellà que ho deixés córrer, que no havia passat res.

Reproduïm el comunicat de denúncia elaborat des de la Coordinadora Antirepressiva de Gràcia i Alerta Solidària amb el suport de la Comissió de Festes Populars i la Comissió de Festes de Sant Pere Màrtir.

Balanç dâunes festes: problemes de fons sense resoldre

Comunicat en relació a la violència policial durant les Festes Majors de Gràciaâ07

Llençar agents de policia, educats per a la confrontació i lâacció violenta, és a dir, les brigades antidisturbis dels Mossos dâEsquadra, com primers elements per a convèncer la gent dâabandonar els carrers no és la solució a un problema que lâAjuntament no vol resoldre: la contradicció de promocionar arreu dâEuropa una de les majors festes populars, amb la conseqüent invasió massiva de turistes joves, i alhora voler imposar una parada en sec, a les 3 de la matinada, a tots els carrers i places organitzadores de festes deixant sense cap opció alternativa a aquests milers de persones per continuar lâoci lluny dels carrers i la molèstia per al veïnat.

LâAjuntament de Barcelona ha defugit sistemàticament les conclusions dels debats generats pel propi teixit associatiu i veïnal de la Vila de Gràcia, primer interessat en tenir unes festes tranquil·les, en les que es critica el model de festes basat en la massificació, la esponsorització de conegudes marques alcohòliques i la criminalització sistemàtica a col·lectius polítics que any rere any reben traves administratives per a realitzar les seves propostes, tant dâoci com culturals i en definitiva de model alternatiu dâorganització i gestió no comercial de lâespai que ocupen.

En aquest sentit, les entitats sotasignants, coneixedores dels incidents ocorreguts aquests dies en la nostra Vila, i de lâagressió patida per dues companyes independentistes, la nit del dijous 16 dâagost en mans dâagents de paisà dels Mossos dâEsquadra, denunciem:

- La impunitat policial amb la que actuen els policies, especialment els agents de paisà, que escapen a tot tipus de control i actuen, any rere any, amb major prepotència i violència.

- La mala gestió de lâAjuntament, incapaç dâoferir solucions a problemes de la seva responsabilitat que no passin per la porra i les pallisses policials, ja siguin de la Guàrdia Urbana o dels Mossos dâEsquadra.

- La promoció de les Festes Majors com a bé de consum comercial i no de socialització popular de lâespai i de promoció i suport a lâorganització veïnal sense finalitats de lucre, encara predominant en les nostres Festes a desgrat del Consistori.

Insistir en les mateixes receptes que no curen la malaltia sinó lâagreugen, en medicina seân diu negligència. En canvi, per al nostre ajuntament, no passa res. Com el que li va dir el Mossos a les dues persones que, la nit del dijous 16 dâagost van ser per ell colpejades, insultades, retingudes i robades: âTranquils. Aquí no passa resâ?. Fins lâany que ve.

Comissió Antirepressiva de Gràcia, Alerta Solidària, Comissió de Festes Populars, Comissió de Festes Sant Pere Màrtir

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Denuncien agents de paisà dels Mossos per apallissar dues persones en les festes de Gràcia
24 ago 2007
La seua repressió no ens aturarà.
On hi ha repressió hi ha solidaritat.
Una forta abraçada des de ponent i ànims que la victòria arribarà només cal seguir treballant.
Re: Denuncien agents de paisà dels Mossos per apallissar dues persones en les festes de Gràcia
26 ago 2007
Ja el vorem.
Sindicat