Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Moren 14 soldats dels EUA al nord de Bagdad
22 ago 2007
Catorze soldats nord-americans han mort avui després que un helicòpter s'estavellés al nord de Bagdad, segons va informar l'Exèrcit d'EUA en un comunicat.

L'helicòpter, model UH-60 Black Hawk, transportava els quatre tripulants i uns altres deu militars en una missió nocturna quan va caure al terra.


Els primers indicis apunten que va ser un problema mecànic el que va causar el sinistre i no hi ha proves d'un possible foc enemic

"Catorze soldats de la Força d'Intervenció Ràpida Llampec han mort després que l'helicòpter en el qual viatjaven s'estavellés al nord de l'Iraq", assenyala el comunicat.

Segons el comandament militar d'EUA, dos helicòpters Black Hawk es trobaven en la mateixa operació, de la qual no s'ofereixen més detalls, quan un d'ells es va precipitar a terra per motius que encara cal investigar.

El comunicat afegeix que els primers indicis apunten que va ser un problema mecànic el que va causar el sinistre i no hi ha proves d'un possible foc enemic.

Cinc més fa una setmana
Fa una setmana, cinc militars nord-americans van morir en estavellar-se un altre helicòpter en el qual viatjaven a prop de la base militar d'Al Taqqadum, a la regió occidental iraquiana d'Al Anbar.

Aquest sinistre és un dels esdeveniments amb més militars nord-americans morts des que les seves tropes van començar la invasió d'Iraq, el març de 2003, i en la qual han perdut la vida 3.721 militars nord-americans.


http://www.avui.cat/article/mon_politica/4504/moren/soldats/eua/nord/bag

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat