Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Bush evoca la guerra del Vietnam per justificar que les tropes dels EUA segueixin a l'Iraq
22 ago 2007
WASHINGTON

El president dels Estats Units, George Bush, ha comparat la guerra de l'Iraq amb la del Vietnam per justificar el seu argument que és necessari tenir més paciència i no cometre l'error de retirar-se abans de temps de territori iraquià.

"Un llegat inequívoc del Vietnam és que el preu de la retirada dels EUA el van pagar milions de ciutadans innocents", ha comentat Bush en un discurs davant la Convenció Nacional de Veterans de Guerra.

Segons el dirigent nord-americà, un replegament de les tropes abans que hagin complert la seva missió seria "devastador" perquè no només els donaria més ales als terroristes, sinó que ratificaria el seu argument que els EUA no podran obtenir una victòria en aquell país.

Suport al primer ministre iraquià

Per això, Bush ha insistit que el seu Govern seguirà al costat dels iraquians i de les seves autoritats, inclòs el primer ministre de l'Iraq, Nuri al-Maliki, en qui segueix confiant. "És un bon home, un bon home amb una feina difícil", ha comentat el cap de la Casa Blanca.

No obstant, Bush ha reiterat que hauran de ser els iraquians, "que ara viuen en democràcia i no en una dictadura", els que decideixin si Maliki continua o no al capdavant del Govern del país.

És un missatge similar però molt més clar que el que Bush va llançar ahir des de Montebello (Canadà), on no només no va esmentar explícitament el seu suport al governant iraquià, sinó que va reconèixer que sentia certa frustració amb el lideratge a l'Iraq.

Aclariment d'especulacions

El president ha aclarit avui les especulacions sorgides, després que el responsable del Comitè de Forces Armades del Senat dels EUA, Carl Levin, advoqués per la destitució d'Al-Maliki i el que queda del seu Govern, i apostés per un executiu més ampli i menys sectari.

"Espero que el Parlament (iraquià) voti per destituir el Govern de Maliki i tingui la saviesa per substituir-lo per un primer ministre i un Govern més unificadors i menys sectaris", va dir Levin en declaracions recollides avui pel diari The Washington Post.

http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idn

This work is in the public domain
Sindicat