Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Abril»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: especulació i okupació
Alliberament d'un espai a Horta - Guinardó.
22 ago 2007
Fa uns dies l'Assemblea de Joves d'Horta-Guinardó hem alliberat un espai del districte abandonat des de fa anys.
L'espai en qüestió era un edifici en decadència on proliferàven diferents animals com coloms i rates i s'hi podien trobar alguns d'aquests morts juntament amb excrements, pols i residus varis.
Actualment s'estan duent a terme tasques de rehabilitació i neteja de l'espai alhora que s'ha començat a reivindicar envers el barri l'okupació amb pancartes i octavetes informatives.
A continuació us adjuntem el text que s'ha repartit entre el veïnat en forma d'octaveta:


Veïns i veines:

Des de fa uns dies l’Assemblea de Joves d'Horta-Guinardó hem okupat una casa situada al Passeig Maragall número 275 que duia varis anys buida fent-se malbé i generant manques d'higiene com ho són els nius de coloms i la proliferació de rates. L’estigma que imponen els mitjans de comunicació sobre el moviment okupa és tant rocambolesc i simplista que és evident que com a veïns us formuleu moltes preguntes del que, potser ja penseu, és un problema afegit. Per tal de decantar qualsevol prejudici us contestem directament les preguntes que moltes de vosaltres ens voldríeu fer i que no ens preguntaríeu:

1.Qui sou?
Som joves del barri que coincidim en una assemblea per tal de tractar les problemàtiques socials del nostre entorn que ens preocupen, i utilitzem el que tenim a l’abast per canviar-ho.

2. Que preteneu okupant? Per què al costat de casa meva?
El que pretenem amb aquesta okupació és denunciar l’especulació immobiliària. El motiu principal que ens a portat a ocupar aquesta casa és que es tracta d’una casa deshabitada des de fa anys que considerem ideal per donar-li un bon ús i obrir-la al barri i al poble. A més, amb aquesta okupació pretenem denunciar la destrucció del nostre patrimoni històric, malbaratat de manera descarada per part de les institucions municipals amb l’aplicació de plans urbanístics que beneficien a uns pocs i destrueixen el barri que coneixíem.

3. Hi haurà problemas de soroll i brutícia? El que voleu en el fons és un lloc per fer festes? Què hi fareu a la casa?
Pretenem netejar i habilitar la casa per poder-la utilitzar com a Casal Popular per als joves i moviments socials i culturals del barri, ens hi reunirem l’Assemblea de Joves d'Horta-Guinardó i altres entitats; s’hi faran xerrades, debats, dinars i sopars populars, exposicions… No es faran festes per defecte i obrirem fins a una hora prudencial. El tema del soroll i horari és tant fácil de resoldre’l com fácil és parlar-lo amb els veïns més immediats. Som conscients que els veïns no voleu més problemes dels que ja teniu i us podem asegurar que per la nostra part no en tindreu.

4.Però aquests no són els mètodes per canviar les coses, ja que okupar és il•legal, o no?
Si durant la història de la humanitat totes les persones haguessin complert les lleis establertes no haguéssim passat de l’època de l’esclavitud. Quan hi ha quelcom de la legalitat que es vol canviar, qualsevol tipus de pressió que es faci és il•legal. No és més correcte llavors actuar segons la moralitat que segons la legalitat vigent d’un període i lloc concret? La única diferència entre la corrupció urbanística il•legal i la construcció immobiliària legal és que en el primer cas els beneficis els obté una persona i en el segon cas els obté l’ajuntament i els partits. Però en els dos casos els polítics requalifiquen terrenys construint innecessariament i treient-ne benefici les mateixes constructores i immobiliàries. La televisió i diaris aconsegueixen que ho veiem diferent.

Si encara tens més preguntes, vols rebre informació o col·laborar amb el nostre projecte no ho dubtis, passa a visitar-nos al Passeig Maragall número 275 i xerrem, allà ens podeu trobar arreglant i acondicionant l'espai.
Mira també:
http://www.cajei.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Alliberament d'un espai a Horta - Guinardó.
22 ago 2007
M'agrada molt la idea de l'escrit. Ara, això sí, no van ser pas els esclaus qui es van rebel·lar per acabar amb l'esclavisme. Va ser un burgès que, tot estudiant com augmentar la productivitat, va descobrir que s'obtenia una major producció quan les persones podien escollir el seu propi ofici.
Re: Alliberament d'un espai a Horta - Guinardó.
22 ago 2007
Felicitats companys!
Molta sort i energia per al projecte!
Abraçades des del Clot!

Okupar és resistir!
Resistir és vèncer!
Re: Alliberament d'un espai a Horta - Guinardó.
22 ago 2007
Molt bona l'estratègia de la CAJEI, degut a la campanya del jovent en contra la destrucció i l'especulació. L'okupació dins de l'esquerra independentista, era una cosa que havia de ser majoritària i vosaltres ho esteu fent.

Endavant la lluita del jovent.
Cap a la unitat popular!!
Re: Alliberament d'un espai a Horta - Guinardó.
22 ago 2007
"copia y pegar" del vallès oriental, eh?!! és broma. aprofitem el bon material!

endavant!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more