Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: especulació i okupació
insolvència, habitatge, hipoteca i bombolla immobiliària
20 ago 2007
Mentre els bancs centrals injecten diners en el mercat. Mentre experts en economia alerten de la crisi d’endeutament familiar pot afectar el context general. I mentre les declaracions de diversos ministres treuen importància a la crisi dels Estats Units, el deute hipotecari segueix la seva cursa cap amunt





Augmenten les declaracions d'insolvència, a causa del preu de l'habitatge i les hipoteques





Cada dia en son més. L’esforç hipotecari –basat en la contracció d’un deute bancari i la dependència d’un sou moltes vegades precari i variable- està començant a passar factura a moltes persones. Algunes famílies s’han declarat insolvents, és a dir que han reconegut que no poden fer front als pagaments i deutes pendents i han hagut d’acullir-se a la Llei Concursal per a evitar els tribunals. En el marc legislatiu actual, una persona o família que no pugui pagar una hipoteca contractada pot veure embargats i intervinguts els seus bens. És a dir que, en un cas extrem, pot veure’s abocada a viure en la mendicitat, sense cap mena d’emparament real que faci complir el dret a un habitatge digne.

El 2006, Josep Gil i Maria del Carme Bernet –un matrimoni català de Sant Salvador de Guardiola- va aconseguir que un jutge dictaminés un acord amb els acreedors que els va evitar l’embargament dels seus bens i els va suposar un estalvi del 30% dels 160.000 euros que devien.
L’actual llei concursal obre una escletxa per a resoldre aquests casos de manera més o menys favorable per als inquilins. Aquest text permet que les juntes d’acreedors negociïn amb els bancs la devolució de les quantitats impagades pels llogaters o les persones hipotecades, i estableix un termini de cinc anys i una rebaixa de fins a un 50%. Però els tipus d’interès continuen pujant i els comptes domèstics segueixen pendents de l’evolució dels preus de l’habitatge, centre neuràlgic i punt dèbil d’una economia familiar cada cop més concentrada en pagar el sostre més que no pas dedicada a la realització d’altres activitats.




Experts francesos responsabilitzen la indústria financera mundial de la crisi de liquiditat



S’han venut masses crèdits. I la bombolla immobiliària està començant a esclatar. Aquesta és la conclusió a que han arribar els economistes francesos Elie Cohen i Augustin Landier, especialistes que han estat consultats pel diari Le Monde per a donar respostes al que està passant, amb relació al comportament de les borses i la repercussió sobre les economies nacionals i individuals. Així, tot i que ambdós asseguren –com ja han fet diversos ministres- que el risc de transmissió de la crisi a altres sectors econòmics és encara llunyà, l’escenari que dibuixen per als qui han comprat una hipoteca –i per a moltes entitats que les han venudes sense mesura- no és gens esperançador.


Els consellers d’Economia de diversos Estats del món proclamen, des de fa una setmana, que els riscos per a les economies són petits. Però el context financer global pateix un evident risc causat per un augment de les declaracions d’insolvència. Primer per part de les famílies o particulars que han contractat una hipoteca. I després per la fallida d’alguns fons de capital risc o agències de notació, com ara Moody’s o Standard’s And Poor’s, que han induït els consumidors a comprar hipoteques massa arriscades i ara es troben sense capacitat monetària.

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more