Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : guerra : dones
València seu de la XIV Trobada Internacional de les Dones de Negre
18 ago 2007
La xarxa internacional de Dones de Negre celebra la seua XIV trobada a València, del 16 al 20 d'agost.
La xarxa internacional de Dones de Negre celebra la seua XIV trobada a València, del 16 al 20 d'agost. El lema d'enguany, "Les relacions entre dones com política alternativa per a la pau", pretén propiciar que les Dones de Negre reflexionen sobre elles mateixes, les seues diverses activitats, evolució i futur, donant cabuda, també, a dones provinents de països en guerra o en conflictes oblidats que en l'actualitat estan treballant amb el mateix objectiu de posicionar a dones com elements essencials per a evitar conflictes, aconseguir la pau i/o gestionar postconflictes.


Redacció

Dones de Negre és una xarxa internacional de dones feministes i antimilitaristas que treballen per la pau oposant-se a les guerres, denunciant la violència específica contra les dones i cercant la participació femenina en la resolució de conflictes i en les negociacions de pau.

Aquest moviment internacional de dones que creix incessantment i ja es troba en desenes de països del món va nàixer a Israel en 1988, quan un grup de dones van començar a manifestar-se vestides de negre -de dol per totes les víctimes, de l'un i l'altre sector de les poblacions enfrontades – i en silenci, i portant pancartes amb un únic missatge: Fi a l'ocupació. Prompte, el moviment es va estendre per altres zones en conflicte, començant per Belgrad.

El grup de Belgrad no només va aconseguir estendre's per l'antiga Iugoslàvia; també va aconseguir organitzar deu trobades internacionals anuals que van estendre la xarxa de suport per tot el món. Des de llavors, les trobades internacionals es realitzen cada dos anys, el penúltim a Itàlia i l'últim a Jerusalem, on es va decidir que l'Estat espanyol, que ha contribuït activament al moviment internacional donant suport a les dones en situacions més difícils i conscienciant al seu propi context, fora la Seu la XIV trobada.

A la XIV Trobada Internacional assistiran 400 dones de 40 països de tots els continents, no només provinents de les zones més candents com Israel, Palestina, L'Iraq, Afganistan o Colòmbia; també de països les dures realitats dels quals i conflictes no s'entenen, no es coneixen o s'han oblidat. La llista inclou des de dones de Txetxènia, Guatemala, Xipre, Sahara, El Marroc, Algèria, Ex Iugoslàvia, Congo, Zimbawe, �ndia, Filipines, Austràlia, a dones nord-americanes (on existeix una àmplia xarxa de grups de Dones de Negre), i un bloc de dones europees molt representatiu, tant de la Unió Europea com de l'antiga Europa de l'aquest. Els actes tindran lloc en el Col·legi major Galileu Galilei, situat en la capital valenciana, lloc que també acollirà l'estada de totes les assistents.

Al llarg dels quatre dies tindran lloc una sèrie d'actes plenaris i de reunions en tallers, i se celebraran sessions culturals i lúdiques . El diumenge 19 d'agost es farà una manifestació en la platja de la Malvarrosa, a les 20:00 hores, on les 400 internacionalistas desenvoluparan una performance vestides de negre i en silenci.
Mira també:
http://lavanc.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat