Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
acció reivindicativa a les carpes de Girona
17 ago 2007
Des de l'Assemblea de Joves de Girona es va realitzar una acció a les Carpes de Girona la passada nit del setze al disset d'agost. L'acció va consistir en muntar una paradeta informativa amb diferents productes, repartiment de panflets i desplegament de diferents pancartes per tal de denunciar l'oci que ofereixen les Carpes basat en el consumisme i el benefici empresarial rebutjant així la possibilitat que els i les joves i les diferents entitats de la ciutat tinguin la possibilitat d'organitzar amb les facilitats municipals activitats d'oci nocturn. Com ja és habitual, l'acció va ser ràpidament resposta per una intervenció de la policia municipal i els Mossos d'Esquadra que ens van obligar a marxar sota amenaces d'identificar-nos ja que segons ells, augmentàvem les possibilitats que hi haguessin baralles i disputes en una zona lúdica que els empresaris ens oferien i s'havia de protegir el seu espai. De fet, la policia sempre va considerar que era prioritària la seguretat de les carpes per sobre el legítim dret a manifestar-nos lliurement davant de les carpes.

En tot cas, des de l'Assemblea de Joves de Girona es creu que l'acció va ser positiva per tal de reclamar un oci nocturn autogestionat pel jovent, la recuperació dels espais públics per les entitats de la ciutat i la promoció d'una cultura popular i no comercialitzada. Exactament tot el contrari que el que representen avui les carpes de Girona.
20070817_0006.jpg
20070817_0010.jpg
20070817_0036.jpg
El manifest:

Les carpes, el negoci de l’estiu!!!!

Un anys més, amb l’arribada de l’estiu, l’Ajuntament de Girona ha tornat habilitar la zona de la Devesa perquè s’hi situïn tres carpes que s’obren cada nit com a espai lúdic i festiu. També un any més, aquestes carpes s’han convertit en una discoteca basada en el consumisme i l’elitisme, amb l’objectiu que tres empresaris es facin el seu particular agost. I és que si el jovent acudeix alguna nit a Carpes podrà patir, en la seva pròpia pell, els preus elevats, la discriminació i la repressió dels porters si no segueixes els cànons de la moda actual (incloent exemples de xenofòbia i racisme), els menysteniment cap a la cultura pròpia catalana i la voluntat de convertir els espais festius en simple locals de benefici empresarial. I tot, entre boniques paraules de les administracions que asseguren augmentar l’oferta lúdica i cultural durant l’estiu.

Davant de tot això, des de l’Assemblea de Joves de Girona exigim una transformació radical de les Carpes:
Creiem, primer de tot, que han de ser espais gestionats des de les associacions, assemblees i entitats juvenils sense ànim de lucre, per tal de facilitar a totes elles una font de recursos i un espai on poder desenvolupar les seves pròpies fórmules a l’hora d’organitzar les nits.
Així mateix, creiem que les carpes han de poder vendre begudes a un preu popular, fora del preu elevat i marcadament elitista que tenen a l’actualitat. També és totalment necessari que desapareguin les discriminacions existents i, això passa, entre d’altres coses, per borrar del mapa tot tipus de barreres existents (vestit, cultura, estètica,...). Per aconseguir-ho, exigim alhora que no es toleri cap mena de comportament xenòfob, racista, homòfob,...
Finalment, des de l’Assemblea de Joves de Girona creiem que les carpes s’han de convertir en un espai de promoció de la cultura popular i catalana i no, com està succeint a l’actualitat, en un simple espai de reproducció dels cànons musicals i culturals comercials.

Per una cultura popular i autogestionada, transformem les carpes!!!!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: acció reivindicativa a les carpes de Girona
17 ago 2007
Endavant amb la lluita des de les comarques.
Re: acció reivindicativa a les carpes de Girona
20 ago 2007
Boníssima la proposta, us anime a avançar per totes les víes (també l'institucional) per tal de que les entitats juvenils sense ànim de lucre es puguen fer amb el control de les carpes. Vull dir, pasem a un graó més elevat que el repartiment d'octavetes ;)

Ànim!
Sindicat Terrassa