Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
15 ago 2007
Des de Maulets el jovent independentista i revolucionari, volem mostrar el nostre més sincer i sentit condol per la mort del lluitador independentista Lluís Maria Xirinacs.

Xirinacs ha de ser un referent per totes les joves catalanes que lluitem per construir uns Països Catalans lliures i sense classes. Un referent per la seua lluita diària i constant que l’ha dut a passar per vagues de fam, presó, detencions i judicis però que no l’han fet rebaixar els seus plantejaments polítics i ha defensat fins la seua mort la necessitat del nostre alliberament nacional i social. Una lluita contra el franquisme al seu moment però també per denunciar aquells que varen acceptar el pacte de la mal anomenada transició (i que ara s’omplen la boca amb mostres de condol) i que tant patiment li va costar. Un exemple de lluita i sacrifici pel nostre poble que no podem oblidar.

La seua lluita diària és el millor legat que les joves catalanes tenim d’aquest lluitador que ens ha deixat. Aprofitar-lo i seguir el seu exemple és el millor homenatge que les joves podem fer per recordar Xirinacs.

Fins sempre, amic
El millor homenatge, la victòria!!!!

He viscut esclau setanta-cinc anys
en uns Països Catalans
ocupats per Espanya, per França (i per Itàlia)
des de fa segles.
He viscut lluitant contra aquesta esclavitud
tots els anys de la meva vida adulta.
Una nació esclava, com un individu esclau,
és ua vergonya de la humanitat i de l’univers.
Però una nació mai no serà lliure
si els seus fills no volen arriscar
llur vida en el seu alliberament i defensa.
Amics, accepteu-me
aquest final absolut victoriós
de la meva contesa,
per contrapuntar la covardia
dels nostres líders, massificadors del poble.
Avui la meva nació
esdevé sobirana absoluta en mi.
Ells han perdut un esclau.
ella és una mica més lliure,
perquè jo sóc en vosaltres, amics!


Lluís M. Xirinacs i Damians

Barcelona, 6 d’agost de 2007"

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
15 ago 2007
Els Maulets com sempre arribant tard. Be, millor tard que mai.
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
15 ago 2007
I com sempre, algun provocador apareix en algun fil de l'EI. Seria extrany aquest empeny d'intentar posar merder si es tractés d'algú que realment ho pensés, seria quelcom patològic. Per tant només ens queda pensar que a) els senyors de la porra campen de tant en quan per aquí i fan la seva feina b) algun jerki aburrit li preocupa massa el creixement del moviment juvenil independentista.

Amunt CAJEI i amunt MAULETS!
Endavant amb la lluita juvenil!
Xirinacs, sempre en el record!
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
15 ago 2007
Es molt facil explicar-ho tot amb provocacions conspiranoiques. Potser no ha sigut un comentari massa afortunat, pero aixo no vol dir que no es puguin tenir simpaties i antipaties per els diferents criteris de portar la lluita, basades aixo si, en arguments fruit de l'experiencia i l'analisi.
Salut.
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
15 ago 2007
Per "un que pensa diferent": Clar, i el millor és fer els comentaris a la nota de condol d'un company que ens deixa...Visca la teva maduresa i respecte...

Xirinacs: el millor homenatge, la victòria!!
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
15 ago 2007
oportunistes!!
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
15 ago 2007
jo crec q sobren aqests debats.. apart de sonar-me repetitiu em sembla q no és el lloc per tindre'ls.

Una abraçada a aquelles q treballen per un futur lliure.

Salut
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
15 ago 2007
Mireu patriotes de pa sucat amb oli, n'estic fins als mateixos nassos del capellà Xirinacs!!! Me n'alegro de que l'hagi cascada un heroi més de la vella guarda de nacionalistes virulents que, amb un cinisme i hipocresía descarats, es declaraven pacifistes i a la vegada afirmaven ser amics i defensors de ETA i del seu entorn criminal conegut com Batasunsa. Un autèntic pacifista mai defensarà l'assassinat per un pàtria que, al cap i a la fi, és una de les més prósperes d'Ibèria i que com a única repressió té la resposta judicial a la seva violència. ´L'autèntica opressió és la social, i aquesta la pateix a l'igual que qualsevol altre territori d'avui dia que gaudeix d'una estúpida democràcia corrupta i neoliberal.La qual cosa poc té a veure amb qüestions patriòtiques. D'altra banda, el Xirinacs, si tan d'esquerres era, perquè punyetes no es feu a la teoria de l'alliberació i marxà a llatinoamèrica a ajudar a les guerriles a fer la revolució pels pobres desgraciats que es morien de fam?

En resum, que me la sua l'escarbat aquest del Xirinacs! Han mort tantes persones amb molt més talent, valor i honestitat sense el merescut reconeixement al llarg de la història contemporània d'aquest país, que em sembla quasi insultant haver d'escoltar tant d'homenatge tonto a un heroi de la Catalunya patriòtica. I adamés el pardal ha estat un mal cristià perquè, que no és pecat el suïcidi? Au va, que li donin pel cul els dimonis al Xiriniac, perquè, francament, dubto que si existeix algun Déu, aquest el vulgui al seu cel havent defensat els impresentables d'ETA!.

No als falsos herois del poble!
Salut i acràcia.

P.D.: Ara sols espero la vostra brutal reprimenda plagada d'acusacions com "espanyolista", "fatxa", "anarco de merda" i etc. Per adelentar-me a vosaltre dir-vos que amb el vostre caràcter absolutista sou tan feixistes com els mateixos batasunos que atempten contra el lliure pensament i la llibertat d'expressió! I per si algú recorre a l'insult vulgar de l'estil "fill de puta", senzillament dir-li que això ho serà la seva santa mare.

Per últim demanar a indymedia que, perfavor, no censuri aquesta opinió tan respectable com qualsevol altre. Sé de gent a la qual li han censurat opinions sobre aquests tipus d'afers tan delicat per contenir part emotiva i sentimental, la qual cosa que mai hauria de mesclar-se amb política. En fi, això és tot.
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
15 ago 2007
Estic d'acord amb 'Fins als collons de Xirinacs' en absolutament tot el que diu. Heu de reconèixer que el company llibertari les encerta totes, per molt que us senti com una potada als mateixos collons. I al pròxim que em torni a venir amb l'historieta de: "Xirinacs, el Ghandi català", li etzibaré que, si realment mantén tal similitud i semblança, el Mohadma Ghandi era un capullo xenòfob digne de llepar-me la cigala! O sigui que si més no, cal tenir una mica de respecte pel senyor pacifista dels calçotets blancs que, al cap i a la fi, va ser assassinat per un terrorista, un terrorista tan assassí com els mateixos messiànics patrioters de la ETA!
Per tant, jo afegeixo:

No a la manipulació històrica!
No al maniqueisme!
No a les comparacions idiotes i odioses!
No als llepaculs dels pseudoherois!
No al totalitarisme nacionalista que titlla a tothom que no pensa com ells de "espanyolista" o "feixista"!

Ah! I encara més! Sabeu que molt sovint alguns historiadors socio-polítics han establert les relacions de connexió i similituds entre Ghandi i l'anarquisme? Concretament, mitjançant el terme "anarcopacifisme". Què us sona capsigranys alguna d'aquestes veritats com a temples? O sigui que no esteu tan segurs dels vostres estúpids lemes NACIONAL-PATÈTICS! La història social i política és molt més complexa que el que donen de sí el vostre atrofiat, sectari i simplista raonament ideològic.

Apa, bon rotllo paios!!!
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
15 ago 2007
M'heu tret les paraules del teclat. No trobo millor manera d'expresar el que sentim alguns pel bombardeig de saturacio que hem patit aquests dies amb el tema Xirinacs i el seu beatific paripé. Ja n'hi ha prou, nois/ies. Que indymedia es un mitja de totes i l'heu ben acaparat amb el folletin llacrimogen de heroi de la patria caigut en combat. Per que no aprofiteu un sol fil del Xirinacs per incloure tots els comunicats, homenatges, mostres de condol, lloançes patriotiques i demes taladros i ens deixeu als demes fer servir aquesta eina per difondre noticies que tambe son interesants i que estan pasant de llarg per la muntanya de literatura necrologica que esteu descarregant. El muerto al hoyo y el vivo al bollo que diuen els castellans.
Gracies i salut.
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
15 ago 2007
Fixeu-vos quines flors més belles, quins ocells més xerraires, quina posta de sol de color porpra...». Ells em responien: «Aquestes flors són males herbes que cal arrencar; aquests ocells es mengen el blat i cal matar-los; sol rogent, pluja o vent o tempestat que ens malmetrà la collita ...». Jo venia de la ciutat i creia innocentment en la naturalesa pura; ells vivien al camp i pensaven rigorosament en termes d'explotació econòmica.

Però si la naturalesa pura ja gairebé no existeix, és equivocat deduir que la naturalesa no existeix. Equivocació greu. La terra, l'aire, l'aigua, la calor i el fred, els volcans i els terratrèmols, les ventades, les glaçades, les nevades, els aiguats, els animals, les plantes existeixen. La nostra gana, la nostra set, la nostra circulació sanguínia, la respiració, els músculs, la pell, les nostres necessitats els sentits, l'herència, la gestació, la lactància, l'aprenentatge, els sentiments, les intuïcions existeixen. L'home natural i la naturalesa no humana existeixen, ofereixen dura resistència a l'explotació artificial de l'home i col·laboren poderosíssimament amb l'home en les seves tasques econòmiques productores.

Hi ha una cultura que es deriva principalment de la naturalesa: la referent al respecte a la mateixa naturalesa, a la cultura bàsica dels drets humans, dels drets nacionals, de l'art, dels sentiments, de la llengua materna, dels costums populars, de l'esperit i una altra cultura que es deriva principalment de l'economia: la referent a la ciència, a la tècnica, a la política, a la sociologia, al dret, a les religions sociològiques. Aquesta segona cultura acceptaria millor el nom de civilització, derivat de «civitas», ciutat.

Àdhuc en els temps moderns més turmentats amb la lluita de classes, totes les cultures o superestructures derivades de la base o infrastructura natural escapen en bona part del plantejament i a la servitud de la lluita de classes. Siguis de dretes o d'esquerres, hauràs de defensar els drets de la naturalesa, el dret de vida i a la mort, els drets humans individuals i col·lectius, els drets de barri, municipi, comarca, nació, l'art, l'esperit, els sentiments, la llengua, els costums. Se sigui del color que se sigui.

La Traïció dels liders (lluis M. Xirinacs)
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
16 ago 2007
Sols us citaré al dramaturg i poeta alemany Bertolt Brecht i, amb això, ja ho hauré dit tot:

"DESGRACIAT EL PAÃ?S QUE NECESSITA D'HEROIS".

Bertolt Brecht (1898-1956).

I jo afegeixo: I si a sobre els herois són falsos, encara molt pitjor per al poble.

MENYS HEROIS DE LA PÀTRIA!
MÉS HEROIS DEL POBLE!

(I si m'apureu, que no n'hi hagi cap d'heroi! En tot cas que el poble sigui un sol i únic heroi col·lectiu, que representi la força i valor de la seva consciència social i política).

En fi, sort que els nacionalistes cada dos per tres creen mites i herois del no-res, ja sigui de Terra Lliure i la transició o de temps en rera. De totes maneres, no seré jo qui jutgi al Xirinacs com a pensador polític.
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
16 ago 2007
Que pesadets amb el Xirinacs... A veure si despres del funeral, el deixeu que descansi en pau, y ens deixeu descansar a tots tambe.
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
16 ago 2007
Quin exit, Maulets, Ja, ja, ja! Sou els Mr. Beans de la EI...
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
16 ago 2007
Maulets, CAJEI, Endavant OSAN, PSUC, Estat Català, CUPs i demés independentistes SOU UNS PLASTEEESSS PLORAMIQUEEES I NACIONAL-PATÈTIIICS, com molt bé diu un company de per aquí sobre. Sols sabeu monopolitzar Indymedia que, en teoria, és un mitjà de tots els moviments socials que té diverses finalitats socials. Sens dubte, la saturació del mateix amb proaganda -perquè en el fons acaba essent això: una mesquina propaganda- llacrimògena, vulgar, hipòcrita i patriotera amb una retòrica grandiloqüent i rimbombant que deixa al lector més que embafat. A més, sembla que Xirinacs dels nassos hagi mort en combat quan en realitat s'ha suïcidat, demostrant no ser tan sols un bon cristià. El vostre afany de crear llegenda patriòtica allà on sols hi ha demagògia i hipocresia resulta truculent i repugnant. Francament, no esperava aquesta reacció per part de vosaltres, els que us considereu el seus deixebles o hereus. Quina vulgaritat que hi heu posat al tema! Pareix que l'hagin afussellat al paio! I perfavor, homes! Que estem al segle XXI!!! Els anys 30 amb la seva retòrica política tan grandiloqüent, maniquea, hiperbolitzadora i estrident fa estona que quedaren en rera i foren superats!!!
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
16 ago 2007
Huele a txakurra desde lejos algunas de las respuestas aquí vomitadas. Tarugos que apenas pueden escribir de la espuma que les sale por la boca. Xirinacs no apoyaba a ETA, y defendía la no violencia,pero como revolucionario coherente no podia estar enfrentado al oprimido aunque use la lucha armada, yo discrepo totalmente con el en algunas cosas, pese a ello era un luchador y tenía las cosas mas claras que los 4 pardillos que intentan echar mierda sobre su tumba, que no tienen ni puta idea de lo que es la liberación nacional y social, de lo que es defender la patria socialista, del internacionalismo o lo que es dejarse la carne en el asador. Niñatos.

Un fuerte abrazo a Xirinacs desde Euskal Herria y a toda la izquierda independentista luchadora.
Adiorik ez laguna. Zure borroka jarraituko dugu eta gure bihotzetan eramango zaitugu.
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
16 ago 2007
Iker, estas equivocado si crees que solo los txakurras, los fachas o los pardillos se cagan en la patria vasca o catalana, tambien hay mucha gente que ademas de cagarse en estas dos putas patrias, se caga en la española y que por hacerlo y demostrarlo ha tenido que pasar por el talego, asi que respeta a los que luchan si esperas recibir respeto de ellos. En cambio hay otros fachas, otros pardillos y otros txakurras (autonomicos en este caso), que creen ciegamente en estas patrias a las que tu apoyas.Asi que pringaos hay en todos lados. Y por cierto que Xirinacs si apoyaba a ETA, al declararse ante los medios de comunicacion amigo de ETA, asi que tampoco era tan coherente el hombre.
Ale pues, relajate, que tu de espuma tampoco andas corto.
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
16 ago 2007
Si te quieres cagar en las patrias me parece muy bien, pero no se te ocurra venir a la mia a cagarte porque te comes la mierda de seguido, si te quieres cagar lo haces en tu casa y te limpias el culo. No hay nadie que haya sufrido persecución y talego, y tenga el valor de venir a echar mierda sobre el cuerpo muerto aun caliente de un autentico revolucionario que durante toda su vida ha luchado, no te creo en absoluto, mas bien pareceis o txakurras o anarcopijos españoles que no tienen ni puta idea de lo que estan hablando.Hay que tener valor.
El anarquismo no es la negacion de las patrias y naciones, hay que ser tarado para negar una realidad nacional , cultural , historica e idiomatica. El anarquismo no es me cago en las patrias y quemo banderas. Ningun anarquista serio puede poner en duda la existencia de patrias, otra cosa es que haya discrepancias en la ultitidad de formar un estado o no, que no es lo mismo que una patria. Un anarquista en un pueblo oprimido nacionalmente por fuerza debe ser también patriota, y de hecho asi lo han sido en muchos lugares, pero claro en vuestra españa (aunque te la sude españa), 4 gilipollas negando naciones y patrias oprimidas nacionalmente por el estado español son los primeros que tiene que venir a cascar aqui. Pateticos. Las carceles no estan llenas de anarquistas precisamente. Estan llenas de burguesas y mesianicos patriotas?¿ como decis?¿, Que facil es ponerse chapas y jugar a ser revolucionario guay. Eso si, si la mitad de anarcoguays hubieran sufrido una infima parte de la persecucion judicial y policial que sufrió Xirincas se les hubieran caido las crestas , las chapas, los bongos y los petas al suelo. Y a ver si aprendemos a entender las opiniones de los demas, una cosa es declararse amigo de ETA y de todos los oprimidos y otra muy diferente es apoyar los metodos que usan. En otras partes del mundo y muchas corrientes ideologicas incluso cristianas, apoyan totalmente el hecho de ser amigos y estar al lado de los oprimidos aunque estos usen lucha armada, o se quemen a lo bonzo, pese a no compartir los medios. La lucha por la liberacion es asi o estas con el oprimido o estas con el opresor o no te enteras de nada, ¿Te enteras de algo? Yo desde luego considero amigos a todos los anarquistas luchadores, aunque no crean que la solucion provisional a la opresion de mi pueblo sea crear un estado. ¿En que puta barricada estas?
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
16 ago 2007
Desde luego no estamos en tu barricada. A un luchador de cibercafe como tu, no le voy a dar explicaciones de donde he estado y donde no. Xirinacs estuvo dos veces en prision, en el 72 y en el 74-75, hay muchos anarquistas que han pasado mucho mas tiempo en el talego que el, aunque eso no demuestra nada (no estamos en una competicion de estancias en el talego) y muchos de ellos siguen alli, solo en el estado español ahora hay mas de 20 entre prision y condicional: http://www.nodo50.org/federacioniberica_cna/
Yo no he echado mierda sobre ningun cuerpo caliente, no te pongas melodramatico, yo me he cagado en el nacionalismo y en las banderas.
La mayoria de anarquistas militantes ni llevamos chapa, ni cresta, ni bongo ni peta, eso seran los que tu habras visto en los tebeos, pero no la gente que se enfrenta al Estado y lo detesta tanto como detesta a los embriones de estado. Los anarquistas desde un principio se han significado claramente en contra de la pseudolucha de liberacion nacional y los nacionalismos. Exceptuando dos textos puntuales de Bakunin en el que defiende la union de todos los eslavos para liberarse del imperio austrohungaro que los oprime, no encontraras muchos mas textos en los que cuando se trata el tema, los anarquistas no esten claramente en contra del nacionalismo, considerandolo un nuevo opio del pueblo y una estrategia de la burguesia para desunir a la clase obrera. El oprimido quien es? la oligarquia vasca o catalana no esta ,digamos que, muy oprimida, y el trabajador precario de caceres o de Lyon no me parece a mi que sean muy opresores. Dejad ya esa lucha esteril! Que lo unico que hace es beneficiar a la burguesia y despistar a los obreros. Por cierto dime cuando los anarquistas, en muchos lugares como dices tu, han luchado junto a los nacionalistas. Pensadores revolucionarios de todos los tiempos, anarquistas como Rudolph Rocker, Malatesta, Anselmo Lorenzo, etc...o incluso marxistas como Rosa Luxemburg han creido que el nacionalismo era una estafa que confundia y retrasaba la revolucion social simplemente dilapidando las energias en mover fronteras en lugar de destruirlas, y sin cambiar las estructuras economicas. Hazme tambien un listado de anarcopatriotas o un listado de paises que tras una lucha de liberacion nacional y conseguir la independencia, los pobres hayan dejado de ser mas pobres y los ricos mas ricos... Quizas el que no tiene ni puta idea eres tu, muchachin...
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
16 ago 2007
Cibercafe? Creo que no he estado nunca en ninguno, pero es lo mismo, no estoy pidiendo libros de hazañas belicas a nadie, simplemente se de sobra que un luchador por mucho que tenga desavenencias ideologicas con otro jamas echaria mierda encima de un revolucionario muerto , y por la forma de escribir que tienen algunos me da una idea de lo que han puesto encima de la mesa. Cero patatero.
Me hace gracia que me pongas un link de la cruz negra anarquista, les considero compañeros de lucha y grandes amigos pese a que segun tu soy un nacionalista y una ayuda a la burguesia por simplemente querer ver mi patria libre y autodeterminada del imperialismo español y frances. He distribuido informacion de ellos (CNA) pese a ser un nacionalista burgues, ya ves. Y pongo la mano en el fuego de que ninguno de ellos y muchisimo menos alguien encarcelado echaria las pestes que han echado aqui supuestos anarquistas ante un mensaje de dolor por la muerte tragica de un compañero.Curioso tambien que supuestos anarquistas sean los que mas he visto criticar a esos presos, a los cuales yo admiro , respeto y les tengo en alta estima.
La lucha por la liberacion nacional no es una lucha de la oligarquia vasca, sino de la juventud y la clase obrera, la oligarquia vasca esta unida por lazos economicos irrompibles con el estado español, UPN y PNV son un escollo para la liberacion nacional. La lucha por la liberacion nacional va unida a la liberacion social, las dos caras de una misma moneda. Esa es nuestra lucha. Y te puedo decir que en esta lucha inumerables anarquistas vascos e incluso de muchas partes del estado español se solidarizan y participan. Los anarquistas han luchado, han sufrido represion , han sido encarcelados incluso asesinados en mi pueblo por la liberacion nacional; LAIA ez, Comandos Autonomos Anticapitalistas y muchos mas, y a dia de hoy en los movimientos populares codo con codo y barrio a barrio anarquistas, abertzales y mucha mas gente levantan juntos un monton de alternativas. Lo que nos une es mas fuerte de lo que nos separa.
No voy a entrar en un debate sobre anarquismo y liberacion nacional, eso corresponde a los anarquistas hacerlo, y me consta que muchos toman el tema muy en serio, en cualquier buscador de internet si pones "anarquismo y liberacion nacional " encontraras documentos interesantes.¿En que parte del mundo los pobres han dejado de ser pobres y los ricos menos ricos?. La lucha continua y es permanente.
Solo te dire el nombre de un compañero anarquista muy querido, Felix Likiniano, el fue el que diseño el anagrama de ETA.
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
16 ago 2007
Y por mi parte cierro el debate, no tengo porque seguir llenando esta web con un idioma que no le corresponde y que ni siquiera es el mio. Un saludo a todos , anarquistas incluidos y suerte en la lucha.
Xirinac gogoan zaitugu! visca la terra lliure
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
16 ago 2007
Modificat: 12:55:46
Quin nivell el exposat pels suposats anarquistes de per aqui dalt.
Deuen ser llibertaris de la "troupe" del sánchez dragó que es definia com a llibertari constitucionalista, o tipus boadella.
Va home va!!!!!
Sabeu que és la filosofia? Doncs llegiu-ne una miqueta de la d'en Xiri que de ben segur que no us desagradarà tant com aquí heu rajat.
I s�, heu vomitat a sobre el cos mort encara calent d'un revolucionari .No sabeu el que és el respecte , clara mostra de el tipus de púrria que sou.
Si això són llibertaris......estem pitjor del que em pensava.
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
16 ago 2007
Como deduzco,Iker, que si llegastes a conocer a Linkiano no eres un niñato que acaba de empezar a leer sobre el tema, no te lo tomes como un consejo, solo es una observacion: Si pones la mano en el fuego por lo que piensan otros, te puedes quemar. Cuando te digo que muchos de los que salen en esa lista de direcciones de presos, son antinacionalistas, creeme que se porque estoy tan seguro, conozco a algunos de ellos y sus opiniones sobre el nacionalismo son peor que la que tengo yo...
Respecto a LAIA ez, tengo entendido que era un partido y no se les puede considerar estrictamente anarquistas(aunque sobre politica vasca no estoy tampoco muy puesto y puede que me equivoque), los CCAA ya es otro tema y aunque no todos se definian como anarquistas, mas bien eran una mezcla de tendencias libertarias,marxistas, autonomas, asamblearias y anticapitalistas, si que habia algunos que se consideraban anarquistas, (algo similar al MIL en cuanto a eclecticismo ideologico) pero sus relaciones con ETA y con el MNLV desde su aparicion hasta su fin, fueron yendo de mal en peor. Como se puede leer en estas lineas de Emilio LopezAdan, "Beltza" (ideologo y fundador de los CCAA): "ETA respondió a l*s critic*s, y no de un modo dulce, precisamente. Queda dicho que ETA los sentía como parásitos sobre su lucha. Además, ETA soportaba muy mal una competencia así. La critica radical llegada de la izquierda hace daño a cualquier partido ortodoxo que quiera tener el monopolio de la revolución. Al MLNV le ocurrió algo así. ETA se contagia de los malos hábitos de los partidos comunistas. Así que muy pronto asimilan las criticas ideológicas con el complot policiaco; objetivamente, dicen, esas criticas debilitan la revolución, por lo que -en fácil silogismoó concluyen que las crean contrarios a la revolución. El enemigo objetivo se convierte fácilmente en siervo de la Policía. Según veremos, la percepción policiaca de la historia pronto y hasta sus ultimas consecuencias se la aplicaron ETA y el MLNV a los Comandos. Veámoslo en uno de los primeros comunicados de ETA: ’Sus acciones son un peligro real de negativa contraposición al proceso revolucionario vasco emprendido por las fuerzas de KAS. Llevar en Euskadi una acción armada dirigida democráticamente por los trabajadores es un absurdo perfectamente inviableª (Hasta aquí la critica ideológica y estratégica, totalmente licita). ’Los Comandos, por su estructura más o menos anárquica, son muy asequibles a la infiltración de la Policía o de agentes a sueldo del servicio de información español que provocarían así una serie de acciones destinadas a desprestigiar y desacreditar este proceso de lucha armada. Así ETA podra pensar que son grupos potenciados y apoyados por la tolerancia represiva con objeto de servirse de ellos para contrarrestar el potencial de la lucha armada de ETA". Ya se que es una critica sobre todo estrategica, pero demuestra que la colaboracion mas que puntual entre anarquistas y nacionalistas o comunistas, es a la practica imposible y siempre que historicamente los anarquistas han confiado y trabajado con estos, a acabado siendo nefasto para los primeros.
Resumiendo el anarconacionalismo es una ideología, que para mi esta tan lejos de las principales filosofias anarquistas de todos los tiempos, como lo pueda estar el anarco-capitalismo o el anarco-fascismo, que son corrientes que se han sacado de la manga algunos para darle nombre a sus particular formas de ver la vida. Y que no se pueden considerar corrientes cercanas al anarquismo. Y el nacionalismo o el comunismo son otras formas de querer transformar la sociedad, a mi juicio equivocadas, pues son cambios solamente en la superficie, pero sin cambiar la raiz.
Es una discrepancia que no viene de ahora ni la vamos ha solucionar nosotros hoy, asi que yo tambien cierro por mi parte, pidiendo disculpas a todos por la chapa y el monopolio del debate ..
Salud y buen viento.
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
16 ago 2007
Molt ben dit 'n orrea'!
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
16 ago 2007
Has vist que algu defensi l constitucio o l'Estat espanyol per aqui? Has vist algu que recolzi algun partit, parlamentari o no? Algu defensa la bandera espanyola? Algu defensa la unitat espanyola? Doncs que collons dius sobre la troupe dels fillsdeputa del Drago i el Boadella. Potser el nivell d'alguns anarquistes sera millor o pitjor, pero lo teu de substituir la manca d'arguments per falacies es una mica lleig.
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
16 ago 2007
Be, si penses que els anarquistes no pensem aixi, acostet als ateneus llibertaris,manis anarquistes, anarcosindicats o colectius anarquistes que trobis i pregunta que pensen del nacionalisme, a veure que et sembla. Es un argument que demostra tant desconeixement com si algu digues: vosaltres no sou indepes, sou de les juventuts de Unio Democratica de Catalunya que veniu a rascar vots.Tot i que, potser si que tu ho ets i l'encertat.
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
16 ago 2007
L'unic lloc on pensen així és a la (A)Narco Peña
L.M.Xirinacs un revolucionari
16 ago 2007
Algú em podria explicar (o millor citar) en què havia de cosistir per en Xirinacs una revolució?
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
16 ago 2007
El comentari de "," ha quedat orfe. No s'enten sense el comentari de ".". Sembla un joc de signes de puntuació, pero té sentit.
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
17 ago 2007
Els anarquistes són uns gossos malalts per la ràbia que cal sacrificar a punta de fusell. Jo ho faria de molt bon grat, ho juro. On puc presentar-m'hi voluntari com a gosser???

Visca la terra llire d'anarcogossos!!!

Indepèndencia! Mort a Espanya!!!
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
17 ago 2007
Be, esperem que aquest comentari duri meny que d'altres menys ofensius que han desaparegut.
Per cert voluntari xusquero, ja que ets tan patriota i tan amic del gatell, per que no prens exemple dels teus herois i et guanyes un bon tros de la teva estimada terra, per sobre teu.
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
17 ago 2007
Esperem que aquest comentari torrentero, desaparegui ben aviat igual que han desaparegut d'altres menys fatxes que aquest.
I ja posats, senyor voluntari-xusquero, si tan patriota i amic del gatell ets, per que no agafes exemple dels teus herois de la patria i et guanyes un bon tros de la teva estimada terra, per sobre teu.
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
17 ago 2007
Molt be! Voluntari gosser!!!
Gent decidida i amb els collons ben posats!!
Ens ha agradat molt la teva iniciativa patriotica.
Posa el teu nom i la teva adreça i et farem arribar el fusell i l'uniforme.
Despertaferro!
PD: Posa-hi tambe una foto teva, que et farem el carnet de gosser.
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
17 ago 2007
Pues jo, després de llegir aquest llarg debat, francament, cada cop penso més com el voluntari a gosser...

Visca la terra lliure i socialista!!!
Visca el jovent independentista i revolucionari dels maulets!!!
Visca la memòria del gloriós Xirinacs!!!

No als invasors imperialistes espanyols!!!
No als anarco-traïdors de la pàtria catalana!!!

Amunt els PPCC!!! Mori Espanya!!! Independència o mort!!!

El millor homenatge, la victòria eterna.
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
17 ago 2007
Observo amb joia que l'odi molt mal dissimulat de pseudoanarquisme antiidentitari (no sé de quin partit amb tres diputats al parlament em sona) us rossega inclús després de la mort del Xiri, que us recordo que va lluitar per la llibertat de TOTS els presos polítics. Ni mort han respectat la seua persona, diu molt de la ràbia fins a nivells malatissos de la que són víctimes.

Bah, segurament debia ser una sola persona amb diferents nicks.

Els teus insults són afalags per a nosaltes.

Xiri, estaràs en el nostre cor, el poble t'estima/rà,

Fins sempre!!
El millor homenatge la victòria!!
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
17 ago 2007
Els de ciutatans no diuen que odien la constitucio, la bandera y la patria espanyola, com fem nosaltres, igual que ens caguem a la patria i la bandera catalana. La cultura i la llengua no necesiten cap bandereta ni institucio que les encorseti.
Ja, ja, ja i dale amb lo de pseudoanarquisme, que sabreu vosaltres nacionalistes de pa sucat amb oli, el que som o no som. Si el anarquisme de tota la vida estigues a favor del nacionalisme, no hauria aparegut el anarcoindependentisme. Amb anarco-traidor a la patria si que em trobo comode, mira tu.
Mori Espanya!
Mori catalunya!
Terapia pels Maulets!
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
17 ago 2007
Veig amb satisfacció q et contradius i perds els papers per moments , compañero.

En primer lloc parles de totalitaris (pq estic segur q ets el mateix malalt irrespectuós que escriu més adalt) i tu ets el primer q totalitaritzes el teu pensament (??):

-Els nacionalistes ho són de pa sucat amb oli.
-Els anarco independentistes són l'heterodòxia llibertària.
-El nacionalisme català és igual q l'espanyol.

Definitivament queda ben clar qui és el que utilitza el terme dels "altres" per estigmatitzar a un grup que pot ser tan heterogeni com qualsevol col·lectivitat. Els "alters" , els que no són anarquistes purs i durs, els que no són genuinament el poble (que valtros decidiu qui ho és i qui no ) han de ser tractats per prescripció terapèutica, tal com recomanes que ho facin amb els maulets.

Per cert, un llenguatge prou violent per declarar-te pacifista.

Tal com deia, transmets el mateix tuf de despotisme ilustrat que la dels teus no gaire allunyats companys idelògics de tres diputats del parlament. No sé si en formes part (del partidet de menys de 4 diputats), però tractar a la gent de subnormal i de pobres ànimes a les q salvar del nacionalisme em sona a paternalisme cada cop més passat de moda, per sort.

Au xiquet, cuida't força, que et convé molt.
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
17 ago 2007
Tots els que heu escrit aqui em doneu pena, tant els pseudollibertaris que titllen a Xirinacs d'heroi, quan ell mai ho ha estat, i per això l'insulten, com els que es diuen patriotes i insulten als altres.
Tot absolutament ridícul i innecessari.

Qui vulgui recordar a Xirinacs que el recordi, com li dongui la gana fer-ho, i qui no vulgui que no ho façi que tampoc s'acaba el mon.

Au, salut, socialisme i prou rumorologies casposes.
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
17 ago 2007
Et confons, enteradillo. Jo en cap moment he dit res de totalitaris(pensa el que vulguis).Jo, tampoc em declarare pacifista, mai de la vida. Hi ha una guerra social contra els poderosos.
-Lo de pa sucat amb oli es per la teva poca capacitat argumentativa, no perque dubti que ets un nacional patriota, que estic segur de que ho ets malhauradament per tu.

-Per mi l'anarcoindependentista no es cap corrent del anarquisme. Es mes aviat una contradiccio en si mateixa.
-El nacionalisme catala es practicament igual de dolent al espanyol, amb els matissos positius que algu ha esmentat abans, que al no representar cap estat, no te el pes de milions de crims comesos en el seu nom, tot i que si fos per alguns nacionalistes catalans,com el gosser voluntari, aixo canviaria rapidament.

La resposta sobre estigmatizar a algu ve per el vostre afany dels nacionalistes, de dir-nos als que som anarquistes, si ho som o no,(cosa ridicula, per altre banda)recolzant-ho amb arguments d'ideologia nacionalista, el discurs i volguer de manera infantil relacionar el pensamet anarquista, de tradicio antinacionalista (els autors citats abans per exemple)amb gent de la calanya de ciutadans, quan ni ells comparteixen les teories del comunisme llibertari, l'abolicio dels estats(especialment del que patim, el odiat Estat espanyol), dels parlaments, del capitalisme, l'esglesia..., ni nosaltres defensem el seu nacionalisme espanyol, ni la seva miserable participacio de les institucions burgueses i democratiques, etc...
L'abisme ideologic que em separa amb aquestos es tan gran com petita es la distancia que et separa a tu, de un altre patriota catala, l'honorable ultradreta Jordi Pujol per exemple. Vosaltres dos, compartiu voluntariament calificatius com nacionalistes i us trobeu comodes sota la senyera.Igual que ho fan els de ciutadans sota la estanquera. I tots voleu pertanya a algun estat. Aixo es el que ens separa.
I ara ja deixo el debat perque igual que el company d'abans, que te tota la rao,aixo ja farta i que aixo no porta a res. Feu la vostra i deixeu-nos en pau.
Apa, menys xerrera i mes feina,que arribem tard a la mani a la plç. Revolucio a les 19h. contra els mossos i la seva represio. Salut.
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
17 ago 2007
Abel, ets un tergiversador i emmetzinador de la realitat ideològica i històrica de l'anarquisme. El pitjor és que vas repartint dogmes a tort i dret sobre el que és i no és l'acràcia essent un nacional-patètic que no sap veure més enllà de la seva òpica patriòtica. És a dir, segons tu, tots els moviments socials tenen l'obligació de fer-se palles mentals amb la senyera i defensar-la a mort, perquè es tracta d'una mena de deure moral. I si no ho acceptes ja ets l'enemic infernal: el feixisme. Això és maniqueísme pur i dur. Et diré que amb el teu caràcter totalitari, patriòtic i estatalista estàs més a prop tu del feixisme que ningú. Encara no saps que els dos pilars fonamentals del feixisme són el totalitarisme i el NACIONALISME? L'Alemanya prenazi també es sentia desmembrada, oprimida i ocupada, i mira com li va anar de bé al Hitler. I a Itàlia amb el Mussolini igual. I no em venguis amb la parida de que el seu nacionalisme és un nacionalisme imperialista i que el vostre és un nacionalisme reactiu, perquè això només ho creuen els imbècils com tu.

I després ña collonada manipuladora de voler relacionar-nos amb ciutadans: se n'ha de ser capullo, eh? Tu vas amb mala idea des del principi, perquè sols cerques l'infàmia, el desprestigi i l'injúria. I igual hagués estat si haguesis comparat l'anarquisme -conegut pel seu apoliticisme- amb qualsevol altre escòria de partit. I fixant-me en el to burleta amb el qual repeteixes obsessivament que Ciutadans sols aconseguí tres 'misserables' diputats, em fa pensar que tu deus més aviat -si més no- simpatitzant d'algun dels meravellosos i democràtics partits majoritaris de la teva estimada pàtria. Tal volta ERC? O CiU? Perquè si a sobre ets dels altres pardillos nacional-demòcrates de les CUPs 'apaga i vamonos'. Estàs tu per criticar els turulatas de Ciutadans!

Apa xiquet, masturba't força que ho necessites.

I NO OBLIDIS EJACULAR SOBRE LA TEVA SENYERA/ESTELADA!!!

Salut, acràcia i esperma!!!
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
18 ago 2007
Es veu que despres de la darrera convenció dels Ciudadanos, el partit els ha fet un pet i s'han escindit.
Un grapadet d'ells s'hauran posat l'etiqueta d'anarquistes i es dediquen a embrutar a aquesta ideologia.

El que trobo a faltar és la intervenció dels vertaders anarquistes, aquells que sense estar d'acord amb les idees de'n Xirinacs el respecten com a lluitador antifranquista de la mateixa manera que els independentistes respectem als maquis de la post-guerra.

I als espanyolistes disfressats d'anarquistes: a tots els porcs els arriva el seu sant martí.
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
18 ago 2007
Jo soc anarquista, militant desde fa molts anys respecto i admiro, la fermesa i la coherencia del lluitador que va ser Xirinacs. I alhora estic d'acord amb la majoria de coses que s'han dit per aqui d'alt sobre les banderes i les patries. Respecto i la lluita del Xirinacs pero no totes les fabules i mentides nacionalistes, començant per les teves, miserable manipulador.
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
18 ago 2007
Quan per falta d'arguments han de recorrir a la difamació infantiloide, vol dir que anem bé, companys. Canvien les prioritats d'atac, l'enemic per els nacionalistes ja no es només l'Estat espanyol, ara som els anarquistes.Pot ser tenen por que l'obrim els ulls a mes d'un al que han enredat?
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
18 ago 2007
Si. Quin gran respecte per en Xirinacs. Us poso una part de les parides que heu dit (sense tenir el compte el que s'ha censurat) en aquest post, que es tractaba d'un condol a un antifranquista acabat de morir:

Només un recull de nicks que segurament corresponen a una sola persona:
"Fins als collons del Xirinacs"
"Un altre cansat de tant homenatge a pseudoherois..."
"Altre que diu prou."
"Sisplau! No més Xirinacs!!!"
"xirimiri"
"So pesatsss! Em trobo el Xirinacs a la sopa i tot!"

Tot això sense ni entrar en el contingut real dels missatges.

Imagineu que els independentistes fessim alguna cosa semblant amb els anarquistes morts.

En tot cas, repeteixo, aquestes vomitades d'odi a en Xirinacs no provenen d'anarquistes sinó d'un o dos espanyolistes que pretenen enfrontar els dos moviments.

Si en un comunicat d'homenatge a posem per cas Durruti algú s'atrevís a dir ni la meitat del que s'ha dit en aquest post diria el mateix: purria espanyolista intentant dividirnos.
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
18 ago 2007
Digues el que vulguis del durruti i dels anarquistes, a mi me la bufa, el que importa es l'Idea, el debat ideologic (que aquest el teniu perdut, i les accions, colla de frares de la patria! Per sort nosaltres som una mica mes iconoclastes, fixat-hi que ni tan sols es diu bakuninisme la ideologia, com en el cas dels marxistes....Amics indepes, teniu una ideia de l'anarquisme que es de opereta.
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
18 ago 2007
Algunos enlaces de interes,a vuelarraton, sobre anarquismo y nacionalismo.
http://www.kaosenlared.net/noticia.php?id_noticia=35826
http://peru.indymedia.org/news/2007/08/34143.php
http://es.wikipedia.org/wiki/Rudolf_Rocker
http://www.nestormakhno.info/spanish/natquest.htm

Y otra cosa, el nacional-anarquismo si existe, Troy Southgate,su ideologo es un exmiembro del BNF (British National Faction - un conocido partido británico de extrema derecha).
http://es.wikipedia.org/wiki/Nacional-anarquismo
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
18 ago 2007
Algunos enlaces de interes,a vuelarraton, sobre anarquismo y nacionalismo.
http://www.kaosenlared.net/noticia.php?id_noticia=35826
http://peru.indymedia.org/news/2007/08/34143.php
http://es.wikipedia.org/wiki/Rudolf_Rocker
http://www.nestormakhno.info/spanish/natquest.htm

Y otra cosa, el nacional-anarquismo si existe, Troy Southgate,su ideologo es un exmiembro del BNF (British National Faction - un conocido partido británico de extrema derecha).
http://es.wikipedia.org/wiki/Nacional-anarquismo
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
18 ago 2007
http://geocities.com/anarquianacional/autodeterminacion.html
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
18 ago 2007
He posat aquest link d'abans, per denunciar-ho, no per fer propaganda. Avis.
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
18 ago 2007
Ho! Anarquistes amb consciència nacional.

Dissidents, dissidents. Cremeu-los a la foguera ...
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
18 ago 2007
No cal cremarlos, als anarconacionalistes, els podem posar al prestatge dels anarcocapitalistas i els anarcofeixistes. I el dia que apareguin anarcomaderos tambe els posarem i ja esta.
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
19 ago 2007
Mentres quedin ben lluny dels anarco-espanyolistes perfecte
Re: Comunicat de condol de Maulets davant la pèrdua de Xirinacs [Països Catalans, 14/08/2007]
19 ago 2007
Pero si son la mateixa merda, més ben igual, anarcoespanyolistes o anarcocatalanistes, tant se me’n fot. Nomes s'ha de mirar el link del nacional-anarquisme. Es pur feixisme camuflat.I es la filosofia que ens volen vendre com nova corrent anarquista. Eecs!
Sindicato Sindicat