Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió : amèrica llatina : mitjans i manipulació
[La Directa] Comunicat en relació a les detencions a Oaxaca
13 ago 2007
Comunicat del Setmanari La Directa davant la detenció a l’estat de Mèxic i la posterior posada en mans de les autoritats migratòries de la periodista d’aquest setmanari Ariadna Nieto i de tres catalanes més
logodirecta.jpg
El diumenge 5 d’agost de 2007 cinc persones (quatre catalanes i una de nacionalitat mexicana), va ser detingudes per la policia a la ciutat de Oaxaca (Mèxic). Entre elles es troba la periodista del Setmanari La Directa Ariadna Nieto, que estava de vacances en aquell país.
Les van detenir en ple carrer i sense cap tipus d’explicacions, van ser introduïdes en furgonetes i traslladades a dos comissaries diferents. Totes elles han denunciat que van ser amenaçades, insultades i vexades per la policia mexicana, així com que aquesta els va robar la documentació, diners i objectes personals que duien.

La persona de nacionalitat mexicana va ser posada en llibertat el dilluns 6 d’agost.

L’Ariadna Nieto, la Núria Morelló, la Laia Serra i en Ramón Sesén van ser presentades davant d’una jutgessa que els comunicà que per manca de documentació serien portades a l’Institut Nacional de Migració (INM) per procedir a la seva expulsió del país. Després de passar per l’INM d’Oaxaca, el dimarts 7 d’agost eren traslladades a l’INM de Ciutat de Mèxic.
La seva expulsió no s’ha fet efectiva degut a un recurs d’amparo presentat davant dels tribunals i que està pendent de resoldre’s.

Així doncs, des del Setmanari La Directa volem mostrar la nostra preocupació per:
    en primer lloc, per l’estat físic i psicològic en el que puguin trobar-se doncs fa ja més d’una setmana des de la seva detenció;
    en segon lloc, per la situació de vulneració dels drets humans estan vivint;
    en tercer lloc, per la indefensió jurídica que han denunciat: no comunicació de les raons de la seva detenció i dificultats per defensar-se davant la possible expulsió del país.

Des del Setmanari La Directa demanem l’alliberament immediat de l’Ariadna, la Núria, la Laia i en Ramón, així com que les autoritats mexicanes posin en marxa, i sense demora, mecanismes que aclareixin les circumstàncies de la seva detenció i investiguin la denuncia de detenció il·legal, robatori i tracte vexatori que narren en un escrit que han fet públic: violència física, sexual i psíquica, així com el tracte rebut per les autoritats migratòries mexicanes (manca d’informació, falta d’assessorament legal, prolongació de la detenció, etc.)

Setmanari La Directa, 13 d’agost de 2007

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [La Directa] Comunicat en relació a les detencions a Oaxaca
13 ago 2007
Està de vacances la Directa?quan surt el proper numero?

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more