Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
En record i homenatge a Lluís Maria Xirinacs
13 ago 2007
Comunicat del PSUC viu
El PSUC-viu sentim la mort de Lluís Maria Xirinacs com una molt significativa pèrdua pel patrimoni polític i cultural de Catalunya, i en especial per l’esquerra a Catalunya. I ens sabria greu que la consideració de la seva figura i el que ha aportat quedés reduït a la proposta política de l’independentisme que és el que amb més insistència es ressalta aquests díes.

Xirinacs fou una persona atípica en gairebé totes les facetes:
Polític atípic però realment polític. Capdavanter de la lluita contra el franquisme, detingut repetides vegades, impulsor de l’Assemblea de Catalunya, el Senador que que ha rebut més vots en democràcia, impulsor també d’innombrables iniciatives de revolta política contra el sistema, la darrera de les quals fou la campanya “Jo em planto�, l’any 2000.

Independentista atípic, però independentista. La independència de les nacions no era per ell un principi-primer, sinó una conseqüència de principis per ell més fonamentals, com el dret a la llibertat, la lluita contra l’opressor i de retruc estar, sempre, a favor de l’oprimit. Òbviament sabia que la sobirania política, si no inclou, p.ex., la sobirania econòmica és ineficaç. Per això la sobirania exigeix, deia, el canvi de regles de joc dels organismes que regeixen l’economia mundial.

Pacisfista atípic, però pacifista. Les llargues vagues de fam, les famoses sentades davant la presó, l’impuls a la objecció de consciència contra el servei militar, el seguiment de la doctrina Gandhi etc el van fer referent del pacifisme a Catalunya. Les seves paraules de comprensió amb ETA van ser interessadament malinterpretades. Va dir, senzillament, que la violència dels grossos (Estat) és més condemnable que la violència dels petits.

Intel.lectual atípic, però intel.lectual. Biòleg, filòsof, teòleg, sociòleg, amb més de quinze llibres publicats, treballava últimament en una mena de “Construcció universal de la ciència� en la que biologia, desenvolupament humà, processos econòmics, epiritualitat etc. confluien en una unitària visió del món. Pero alhora, intel.lectual que mai va deixar el carrer, que s’alimentava de la vida i del contacte amb els moviments.

Religiós atípic, però profundament religiós. Probablement la recerca del trascendent era la raó profunda de la seva personalitat. Sacerdot catòlic, profund coneixedor de la bíblia i de la història de les religions, sobretot de les orientals. La profunditat d’aquesta dimensió el va fer probablement del tot lliure davant de les Institucions religioses i les normes de les institucions.
Personatge atípic i per això mateix incòmode.

Lamentem profundament la seva pèrdua. Cap país hauria de poder deixar passar desapercebuts personatges així. Catalunya menys que cap.

Des d’aquesta petita nota li retem el nostre més sentit homentage.

Barcelona 12 d’agost del 2007
PSUC-viu.
Mira també:
http://www.psuc.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: En record i homenatge a Lluís Maria Xirinacs
13 ago 2007
Com s'oblida al Xirinacs és seguint les polítiques que fa el vostre partit. Haviem si us poseu les piles i seguiu el seu exemple i coherència.
És molt fàcil escriure textos de condol (tot sigui dit, m'ha agradat molt)però el que és difícil de debò és segui el que es diu.
Re: En record i homenatge a Lluís Maria Xirinacs
13 ago 2007
Totalment d,acord amb l,escrit anterior.Xirinacs ,precisament en el seu ultim escrit parla de la traicio dels politics.Ja sabem que en el psuc com en altres partits que estimen la poltrona en especial la directiva,deu haver de tot i aquest consol queda buit si realment en vida podieu fer molt mes com el mateix Lluis,que no es va vendre a ningu ni cuand va estar al partit aquell de ningun vot amb la violencia,Xirinacs al Senat.Salut i sempre et recordarem ,Lluis
Re: En record i homenatge a Lluís Maria Xirinacs
13 ago 2007
No deixem que els polítics botiflers ens enredin.

Endavant amb les lluites populars.
Re: En record i homenatge a Lluís Maria Xirinacs
14 ago 2007
ves per on no savia que hi havia indepes que estaven pel dret a l'esclavatge, a favor del fort i contra l'oprimit, es que ...

va dir (i no era la primera vegada, ho he posat a un altra post) que era amic d'ETA i, com fa anys, amic dels violents que lluiten pel seu alliberament i enemic de l'Estat

mes o menys el que deien una bona colla años ha abans dels pactos de la moncloa el tejemaneje del poder els tristpartits cop de porra que te la fotare, els acomiadaments a seats etcetera etcetera que l'otegi encara esta al talego mentre vosaltres feu la claca ollons

el text "historic" esta be, pero a veure si, com Marx, abans de que estigui al forat ja li feu dir una altra cosa ostia, ben be, que us la trepitjeu a vegades, la jeta

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more