Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
OKUPACIÓ a Cardedeu!
10 ago 2007
Avui a dos quarts de vuit del matí l’Assemblea de Joves de Cardedeu hem okupat una casa situada a l’Avinguda Rei en Jaime que duia varis anys buida i que s’estava fent malbé. L’estigma que imponen els mitjans de comunicació sobre el moviment okupa és tant rocambolesc i simplista que és evident que com a veïns us formuleu moltes preguntes del que, potser ja penseu, és un problema afegit. Per tal de decantar qualsevol prejudici us contestem directament les preguntes que moles de vosaltres ens voleu fer i que no ens preguntaríeu:
imatge1.JPG
imatge2.JPG
text 1.JPG
1.Qui sou?
Som joves del poble que coincidim en una assemblea per talde tractar temes nacionals i socials que ens preocupen, i fem el que tenim a l’abast per canviar-ho.
2. Que preteneu okupant? Per què al costat de casa meva? Fins quan hi sereu?
El que pretenem amb aquesta okupació és denunciar l’especulació immobiliària. El motiu principal que ens a portat a ocupar aquesta casa és que es tracta d’una casa deshabitada des de fa anys que considerem ideal per donar-li un bon ús i obrir-la al barri i al poble. A més, amb aquesta okupació pretenem denunciar la destrucció del nostre patrimoni arquitectònic, malbaratat de manera descarada per part de les institucions municipals amb l’aplicació del POUM.
3. Hi haurà problemas de soroll i brutícia? El que voleu en el fons és un lloc per fer festes? Què hi fareu a la casa?
Pretenem netejar i habilitar la casa per poder-la utilitzar d’Ateneu Popular per als joves i moviments socials del poble, ens hi reunirme l’Assemblea de Joves de Cardedeu i altres entitats; s’hi faran xerrades, debats, dinars i sopars populars, exposicions… No es faran festes per defecte i obrirem fins a una hora prudencial. El tema del soroll i horari és tant fácil de resoldre’l com fácil és parlar-lo amb els veïns més immediats. Som conscients que els veïns no voleu més problemas dels que ja teniu i us podem asegurar que per la nostra part no en tindreu.
4.Però aquests no són els mètodies per canviar les coses, ja que okupar és il•legal, o no?
Si durant la història de la humanitat totes les persones haguessin complert les lleis establertes no haguéssim pasta de l’època de l’esclavitud. Quan hi ha quelcol de la legalitat que es vol canviar, qualsevol tipus de pressió que es faci és il•legal. No és més correcte llavors actuar segons la moralitat que segons la legalitat vigent d’un període i lloc concret? La única diferència entre la corrupció urbanística il•legal i la construcció immobiliària legal e´s que en el primer cas els beneficis els obté una persona i en el segon cas els obté l’ajuntament i els partits. Però en els dos casos els polítics requalifiquen terrenys construint innecessariament i treient-ne benefici les mateixes constructores i immobiliàries. La televisió i diaris aconsegueixen que ho veiem diferent.
Si encara tens més preguntes passa’ns a veure per l’avinguda Rei en Jaime 223 i xerrem, allà ens podeu trobar arreglant i acondicionant la casa.

Assemblea de Joves de Cardedeu, 10 d’agost del 2007

This work is in the public domain

Comentaris

Re: OKUPACIÓ a Cardedeu!
10 ago 2007
De moment ja estem començant a rehabilitar la casa, la policia local ens ha vist i no fan res, també s'ha convocat a alguns mitjans de comunicació, anirem informant durant tot el dia.

A més, coincideix amb les dates de la Festa Major de Cardedeu.

Salut i Revolució.
AJC-CAJEI
Re: OKUPACIÓ a Cardedeu!
10 ago 2007
Molt bé companyes, a seguir endavant. Molta sort i ja passarem a veure aquest "castell".

Salut!
Re: OKUPACIÓ a Cardedeu!
10 ago 2007
són les 12 del migdia, seguim netejant i de moment no tenim problemes ni amb veïns ni amb la policia!

Si avui algú de per aquí aprop vol venir a ajudar serà benvingut, sinó, aquesta nit ens veiem tots al polvorí.


Salut!!
Re: OKUPACIÓ a Cardedeu!
10 ago 2007
desde sants sort i endavant
Re: OKUPACIÓ a Cardedeu!
10 ago 2007
Muy bueno el texto, responde a muchas de las inquietudes que vecinas y vecinos tienen cuando ven entrar personas a esa casa abandonada del barrio.

Ã?nimo!
Re: OKUPACIÓ a Cardedeu!
10 ago 2007
Ah! Además las presentaciones con los vecinos y vecinas, acerca más el concepto UN OKUPA = UN VECINO.
Re: OKUPACIÓ a Cardedeu!
10 ago 2007
Felicitats.

Endavant amb l'iniciativa.
Re: OKUPACIÓ a Cardedeu!
10 ago 2007
Endavant companys/es, alliberem espais arreu del país!

OKUPAR ÉS RESISTIR,
RESISTIR ÉS VÈNCER!
Re: OKUPACIÓ a Cardedeu!
10 ago 2007
Endavant amb la okupació molta sort i resistiu tot el temps que pogueu.

Salut i lluita!!
Re: OKUPACIÓ a Cardedeu!
10 ago 2007
aupa!!!!
Re: OKUPACIÓ a Cardedeu!
11 ago 2007
Endavant amb la lluita camarades!!!
Re: OKUPACIÓ a Cardedeu!
11 ago 2007
Molt be. Últimament sembla que a la gent li ha agafat por i que ningú ho publica i tothom va de tapadillo. La força està en fer-ho públic i fer-ho saber a la resta, si les okupacions resten amagades s'individualitzen amb facilitat i són més fàcilment desallotjables.
Re: OKUPACIÓ a Cardedeu!
12 ago 2007
des de Dinamarca, flipo amb Cardedeu....
Bona festa major i a tope amb aquesta okupació!
Re: OKUPACIÓ a Cardedeu!
16 ago 2007
Sóc veï de la casa ocupada i em sembla bé el que esteu fent amb aquesta casa. És una casa que estava oblidada i ja era hora que algú la recuperés. Bona feina, i bona sort!!!

Algun dia em passaré perque m'expliqueu això del
"malbaratat de manera descarada per part de les institucions municipals amb l’aplicació del POUM"
Sindicat