Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Exposició de les il·lustracions del llibre TORNAREM A LLUITAR a la Fornal
07 ago 2007
Del set d'agost fins al 2 de setembre l'Associació Cultural La Fornal exposarà les il·lustracions originals del llibre Tornarem a lluitar,una revisió gràfica de l'independentisme combatiu de les darreres tres dècades.El llibre, editat per Rescat (col·lectiu de suport als presos polítics catalans) ja ha venut més de mil còpies en tant sols cinc mesos que porta al carrer i el podeu comprar a la mateixa seu de La Fornal,el preu és de dotze euros i el beneficis van destinats íntegrament al col·lectiu de suport als presos polítics catalans Rescat.
tornarem a lluitar.jpg
Tornarem a lluitar !


Després de mirar-se el llibre Tornarem a lluitar, un se'n adona fins a quin punt el treball antirepressiu ha estat present a l'agenda independentista des de, almenys, les tres últimes dècades. Tot i que el llibre d'en Roger Ferriols només ha pogut ser testimoni d'una part molt minsa de les fites del moviment independentista des de finals de la dècada dels seixanta, es constata com els cartells, manifestacions, proclames i discursos on les i els nostres presos polítics han estat present, ha gaudit, afortunadament, d'una presència constant.
Aquesta obra, en qualsevol cas, destaca per les seues peculiaritats. En primer lloc perquè no és freqüent trobar un llibre d'il·lustracions sobre l'independentisme i menys encara que siga testimoni de la seua història. Com peculiar ho és també el fet que des de la portada fins al final del llibre tot sembla haver passat per les mans del seu autor. I no és que ho semble, és que ha estat d'aquesta manera!. Ferriols, de manera conscient ha volgut prescindir de la tipografia d'impremta i els textos que acompanyen les il·lustracions han estat també transcrits manualment (el que, malgrat que sorprenga a primera vista, a la llarga segurament serà agraït pel lector).
L'estructura del llibre és ben senzilla: 150 làmines que representen algunes de les fites més importants de la història de l'independentisme català. Imatges que, a més, han quedat gravades a la retina dels que, d'una o altra manera, hem formar part i contribuït a aquesta lluita. I com que no pot haver acció sense reflexió o pràctica sense teoria, cadascuna d'aquestes làmines és contextualitzada amb l'acompanyament d'un breu text. Perquè tampoc no podem oblidar que el moviment independentista, com la resta de moviments revolucionaris del món, ha estat fructífer en l'edició de textos formatius, informatius i també propagandístics. Tornarem a lluitar comença amb la il·lustració de la portada del primer Lluita, de l'agost de 1969, i acaba amb una reproducció d'un mural antipatriarcal de Maulets a Argentona, de juny d'aquest mateix any. Personalment, però, vull ressaltar una imatge, la de les fotografies dels nostre presos a l'acte polític de l'Onze de setembre del 2003. Una de les instantànies més conegudes de les mobilitzacions independentistes dels últims anys i que, al mateix temps, també va contribuir a la difusió del treball antirepressiu desenvolupat per Rescat des del 2001.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa