Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
El Toro espanyol d'Osborne torna a menjar el pols una setmana després
03 ago 2007
Després de quatre anys sense el "toro" d'osborne a l'Anoia i després de múltiples sabotatges, la setmana passada el van tornar a restaurar. Ara una setmana després, he passat per allà quan anava a la feina i ja torna a ser a terra, molt bé! molt bé per als i les que ho hagin fet!

300 anys després continuem resistint!!

Fora símbols imperialistes desl Països Catalans!!

This work is in the public domain

Comentaris

Enderrocat el toro d'Osborne del Bruc una setmana després de la seva reinstal·lació
03 ago 2007
extret de www.elperiodico.cat


Un grup autodenominat Germandat Catalana La Bandera Negra ha reivindicat en un comunicat l'autoria d'aquest acte vandàlic. El col·lectiu justifica l'acció pel propòsit de "netejar" la silueta de la "sagrada" muntanya de Montserrat de la "immundícia banyuda espanyola que pretenia embrutar-la".

"Tres hores de bon i dur treball"

"Després de tres hores de bon i dur treball, a les sis del matí, el toro d'Osborne del Bruc ha caigut vergonyosament com un gegant amb peus de fang", proclama el grup de "valents catalans".

"El toro d'Osborne del Bruc ha caigut i, després, ha estat trepitjat, ultratjat i humiliat pels patriotes que l'han vençut mentre per l'horitzó sortia un sol de justícia", afegeixen en el text els activistes, que s'han mostrat disposats a evitar que s'erigeixen més siluetes del toro brau d'Osborne en territori català.

"Cada vegada que un símbol espanyol sigui alçat, serà abatut sense contemplacions pels patriotes catalans com a mostra de la nostra voluntat irreductible de defensar a ultrança els nostres drets nacionals", afirmen els membres del col·lectiu.

El consistori no retirarà la figura

Fonts de l'Ajuntament del Bruc han confirmat que el poble s'ha despertat aquest matí sense la negra i inconfusible imatge de la marca de begudes Osborne, i han explicat que, per ara, el consistori no la retirarà del terra, al tractar-se d'una propietat privada.

No és la primera vegada que un toro d'Osborne és enderrocat al municipi del Bruc, ja que l'any 2003 uns desconeguts es van encarregar d'abatre la figura, que fins que es va descobrir la del poble de l'Aldea (Baix Ebre) es creia que era l'última que quedava a Catalunya.

El toro del municipi tarragoní, situat al costat de la N-340, no va tenir més sort, i el juliol del 2005 va aparèixer decapitat i amb les paraules "Puta Espanya" pintades al cos. En aquesta ocasió, l'acció vandàlica va ser reivindicada pel grup independentista Moviment de Defensa de la Terra (MDT).
Re: El Toro espanyol d'Osborne torna a menjar el pols una setmana després
03 ago 2007
"inmundicia espanyola"? La germandat aquesta és la secció local de la germandat del KuKux Klan? Prefereixo seguir sent espanyol tota la vida que ser governat per aquests piraos un minut!!
Re: El Toro espanyol d'Osborne torna a menjar el pols una setmana després
03 ago 2007
bandera negra?
Re: El Toro espanyol d'Osborne torna a menjar el pols una setmana després
03 ago 2007
jajaajajaja XD

MDT?? però si ja no existeix, quina mala fava tu! XD
Re: El Toro espanyol d'Osborne torna a menjar el pols una setmana després
03 ago 2007
No home, que els del Pariodicu ho han traduït de l'espanyol de la gasetilla d'F i els ha sortit un bunyol i em comptes d'"aquesta" hi hauria de dir "aquella".
Re: El Toro espanyol d'Osborne torna a menjar el pols una setmana després
03 ago 2007
mmm...l'MDT si que existeix...
Re: El Toro espanyol d'Osborne torna a menjar el pols una setmana després
03 ago 2007
Vamos a ver, yo soy de Aragon, y llevo toda la vida tambien vinculado a Cataluña por proximidad y porque me gusta. Alli veraneo, he vivido en barcelona y siempre disfruto alli.
Yo la verdad es que no veo imperialismo español alli, y menos que os este jodiendo vivos(hablando de hoy en dia. Joder, en Aragon tenemos que luchar contra caciques y especuladores que estan jodiendo nuestra tierra y nestro patrimonio por motivos lucrativos, y son de aqui. Y lo mismo podria decir de cualquier comunidad autonoma. Siempre he pensado que los problemas del pueblo catalan son los mismos que los de cualquier otro pueblo en el resto de la peninsula, y que no somos tan diferentes como muchos quieren hacernos ver. coño!, de verdad pensais que todos los españoles pensamos tan mal de los catalanes. Dejad de fijaros en la gente aborregada por los medios y por la actual politica (ESOS YA ESTAN PERDIDOS), y fijaros en la gente que vale y lucha de verdad. Frente al nacionalismo y patriotismo, contra el fascismo, contra caciques,especuladores y vendepatrias, SOLIDARIDAD peninsular. Solo juntos, podremos con ellos. No caigamos en los mismos errores.
Re: El Toro espanyol d'Osborne torna a menjar el pols una setmana després
03 ago 2007
Haaaaaaaaaaaa! Reuters ja ha difós la nova
http://news.yahoo.com/s/nm/20070803/od_uk_nm/oukoe_uk_spain_bull_1#
Re: El Toro espanyol d'Osborne torna a menjar el pols una setmana després
03 ago 2007
estic amb confusión mental, si son catalanistes perque coi es fan dir Germandat Catalana BANDERA NEGRA????
Re: El Toro espanyol d'Osborne torna a menjar el pols una setmana després
03 ago 2007
Això deu haver estat obra del fantasma del timbaler del Bruc.
Re: El Toro espanyol d'Osborne torna a menjar el pols una setmana després
03 ago 2007
Aixo de bandera negra fa referencia a la bandera negra que nosequi onejava el 1714 en la resistencia de Barcelona, que venia a dir que abans morir que deixar de lluitar.
Despres als anys '20 una mena de grup armat vinculat a Estat Catala va utilitzar tambe aquest nom.
Per cert, MOOOOLT friki el comunicat! Espere que vaja a conya.
Re: El Toro espanyol d'Osborne torna a menjar el pols una setmana després
03 ago 2007
Los comentarios analfas y rabiosos molan je je je,no lo pueden disimular...
http://www.elpais.com/articulo/espana/Radicales/derriban/ultimo/toro/Osb
Re: El Toro espanyol d'Osborne torna a menjar el pols una setmana després
03 ago 2007
La bandera negra
El simbolisme de la Bandera Negra és ben clar("Ben clar"): vèncer o morir. Ja a les cròniques de Ramon Muntaner, capítol LVII, trobem narrada la costum dels guerres catalans dâusar la bandera negra com a sinònim de lluita fins a la fi. Durant la revolta dels segadors, lâany 1640, aquesta costum és recuperada. Fins i tot, apareix en el nostre himne nacional, a la versió antiga:

â-Ont es vostre capità?
Aont es vostra bandera?
Varen treure´l bon Jesus
Tot cobert ab un vel negre.
-Aquí es nostre capità
aquesta es la nostra bandera.
A les armes, catalans
Quâens han declarat la guerra!â?

El pintor Antoni Estruc realitzà, lâany 1907, lâemblemàtica pintura â?Corpus de Sangâ?, en la qual els segadors porten el Sant Crist cobert amb un vel negre. Als inicis de la Guerra de Successió, lâany 1705 fou hissat a la muntanya de Montjuïc, a Barcelona, un estandar negre amb la inscripció âMort o els nostres privilegis conservatsâ?, i a Cardona, els regiments reclutats duien banderes negres amb la llegenda âViurem lliures o moriremâ?. El 23 de juliol de 1713, quan la ciutat de Barcelona, decideix lluitar fins a la fi, un dia abans dâésser treta la Bandera Gran (la de Santa Eulàlia) per a convocar la guerra, trobem els diferents consellers portant gramalles negres. Les gramalles eren unes túniques que identificaven els consellers i normalment eren de color porpre. Quan les tropes borbòniques entren per les escletxes obertes en les muralles de Barcelona lâ11 de setembre de 1714, quan ja no resten ni els esquinçalls de les quatre barres i tota la Nació és un munt de cadàvers, prenent el mocador negre dâuna dona o una camisa amb la sang ennegrida, sâhissa als llocs de resistència la Bandera Negra. Ningú no diu res, però els esforços es dupliquen, la batalla sâencrueix. Si els invasors prenen la vila o la ciutat no trobaran supervivents. La consigna és clara: Vèncer o morir! Als anys 20, un grup de separatistes catalans prengué el nom de Bandera Negra. Varen intentar dâatemptar contra el rei espanyol Alfonso XIII. Aquests fets van ser coneguts com âel complot del Garrafâ?. Finalment, però, lâintent fallà, i tots els participants foren detinguts i torturats per la policia espanyola, i empresonats molts dâells ben bé fins lâany 1930.

A partir de llavors i fins lâactualitat, la Bandera Negra sâha vist onejar algunes vegades, en alguna data reivindicativa, però sense que la majoria dels catalans allà congregats coneguessin el significat.

La història dâaquest fet, com dâaltres, ens ha de fer meditar i comprendre que la Bandera Negra (lluita fins la mort), com la de Santa Eulàlia (convocar a la guerra), o la de Sant Jordi (estament militar) són símbols nacionals, que cal recuperar per a la memòria col·lectiva, i saber quan i com sâhan dâutilitzar
-----

(...) Casi dos décadas después, Buenaventura Durruti, con un pequeño ejército popular en Cataluña, asió la BANDEA NEGRA con el pabellón anarquista. Pero la bandera negra produjo el impacto más grande cuando se ondeó en mayo de 1968, en París, sobre las barricadas de adoquines levantadas para enfrentar al poder y al gobierno. ¡Hace 137 años que la bandera negra ondeó por primera vez en la Torre de la Cámara de París, exactamente cuando un mundo intelectual, revolucionario y obrero regresaron sus miradas nuevamente a la capital de Francia! Una vez más París fue la sede de una gran Convulsión social, con la bandera negra como pabellón. La movilización estudiantil pronto se generalizó, declarando la huelga general en toda Francia. Los obreros fueron arrastrados y empujados por el impacto del movimiento de los estudiantes libertarios, apoyados por 10 millones de huelguistas, los comunistas del PCF de nuevo, hicieron todo lo que pudieron para neutralizar un movimiento espontáneo que escribió su propia historia con el graffiti y encolando los carteles en las paredes del Estado, desafiando las autoridades y al poder gubernamental! Más de 32 años nos separan del Mayo Francés y la bandera negra ondea desafiante a todo poder y opresión, de París a Seattle, de Praga a Niza. Los anarquistasno ven esa bandera más que un símbolo que no involucra conquista u opresión. Porque la bandera negra es la negación de todas las demás, el viejo grito de "mi familia es la humanidad y mi patria el mundo".Los libertarios/as ven en ella un símbolo alrededor del que ellos/as encuentran las ideas de emancipación social, de solidaridad. La bandera roja y negra del anarcosindicalismo surge como la unión en un mismo trapo de la bandera negra (anarquista) y la bandera roja (sindicalista).Hoy la podemos ver normalmente cosida en diagonal, sin embargo las primeras banderas rojinegras eran horizontales. La CNT invento esta bandera para poder representar en la calle al anarcosindicalismo. El símbolo del Gato Salvaje fue diseñado por Ralph Chaplin, una importante figura en los IWW de Estados Unidos, y es utilizado por todo el mundo como símbolo del sindicalismo radical. La figura del Gato Salvaje sugiere no debe extrañar la huelga salvaje, y también simboliza la lucha por locales contra los deseos o las ordenes de la burocracia sindical y la patronal. La bandera roja... La bandera primero apareció en 1768, en Londres, Inglaterra, como símbolo obrero durante la huelga de marinos.
--------------------------------------------
El Toro espanyol d'Osborne torna a menjar el pols una setmana després!!
Re: El Toro espanyol d'Osborne torna a menjar el pols una setmana després
03 ago 2007
Ke l'hi follin als toros akests,ja estem asta la polla d'aguantar els bakalates ejpanyols ke son una puta plaga amb el putu toro i la seva puta garrulitat,a mamarla tots els simbols ejpanyols,Catalunya no es rendeix te el dret a l'autodeterminacio!

Independencia i socialisme!!*!!
Re: El Toro espanyol d'Osborne torna a menjar el pols una setmana després
04 ago 2007
"mmm...l'MDT si que existeix..."

Jo crec que si... www.defensadelaterra.org
Re: El Toro espanyol d'Osborne torna a menjar el pols una setmana després
04 ago 2007
"MDT?? però si ja no existeix, quina mala fava tu! XD"

Com bé diu "un" l'MDT si que existeix... www.mdt.cat
Re: El Toro espanyol d'Osborne torna a menjar el pols una setmana després
04 ago 2007
No és "torna a menjar el pols", sinó "la pols", és femení. Per cert, l'"acció" que heu fet és una autèntica imbecilitat. No tant l'acció en sí, una divertida bretolada juvenil després d'una nit de calimotxo-suposo-, sinó els alts ideals, i les paraules i raonaments ridículs, amb què l'heu justificada.
Re: El Toro espanyol d'Osborne torna a menjar el pols una setmana després
04 ago 2007
Hay que joderse con el aragonés aquel! Que si no hay imperialismo españolista, que si aragón es espanja:.. Mecagúen!

Ixo será o tuyo aragon... o mi ye una tierra irredenta, cullebra mil begataz amortada y atras tantas reviscolda y amagada entre os mons... nazión sin de estau ni gana de tenerlo.

Acción veraniega muy bonita oigan la de bulcar el toro! Ayyy... y la personeta esta que se lamenta por el desconocimiento de catalán de los "honolable patliotas"... ¿como pretendes bulcar un toro de osborne sin pompa épica, sin granilocuentes palabros? Pues ya que lo bulcas te tiras el moco y abrazas la épica más ramplona, que un día es un día!
Re: El Toro espanyol d'Osborne torna a menjar el pols una setmana després
05 ago 2007
on puc saber que és "comentari moderat"?

salut!
Re: El Toro espanyol d'Osborne torna a menjar el pols una setmana després
06 ago 2007
Ha sido una acción interesante...para ostrar hasta qué punto llegan unos descerebrados ( y os que les han animado desde foros de Internet)...¿y pretenden mostrarnos un nacionalismo cortés e ilustrado? . Lo peor, la palabrería ridícula y delirante, con un vocabulario de risa...
Re: El Toro espanyol d'Osborne torna a menjar el pols una setmana després
08 ago 2007
el vocabulari emprat és per fer sarcasme sobre el tema... no s'ho creuen ni l'empren habitualment.
Re: El Toro espanyol d'Osborne torna a menjar el pols una setmana després
22 ago 2007
Hola! Soy nacido en Castellón, muy cerca de Aragón y ya hace mucho que vivo en Cataluña y no entiendo porque cojones se le llama TORO ESPAÑOL si en muchos lugares de Tarragona los festejos populares giran alrededor del toro y además estan apollados por un partido que se autodefine como de izquierdas (aunque no lo es) como ERC. El toro es tanto Catalan como Español, y no se cual es el problema y tampoco entiendo que tiene que ver un toro con la política.
Hay os lo dejo.
Uno que es de izquierdas de verdad (tanto como para no poder votar a ningun partido)
Sindicat Terrassa