Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Renfe en vaga a partir de divendres
01 ago 2007
Els comitès d’empresa de Renfe Operadora i Adif a Barcelona han convocat aturades de dues hores a partir del proper divendres a la capital i a totes les comarques properes a Barcelona per exigir la contractació de personal a totes les àrees, des de maquinistes fins a interventors, passant per administradors i tallers.

Les aturades tindran lloc a partir de divendres de 7.00 a 9.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores, dissabte de 00.00 a 02.00 hores, i a més, el 6 i 7 d’agost i el 10 i 11 a les mateixes hores, segons han informat els sindicats.

Aquesta mobilització no està relacionada amb la prevista pel Comitè General d’Empresa de Renfe a la xarxa de l’AVE pel pont del 15 d’agost.

Els sindicats dels treballadors/es de Renfe exigeixen un increment de la plantilla a totes les àrees i apuraran la negociació amb la direcció de Renfe Operadora i d’Adif per arribar a un acord d’última hora que permeti desconvocar aquestes aturades parcials.

Després de diverses reunions de negociació, els sindicats acceptarien la incorporació immediata de prop de 50 persones a les comarques de Barcelona, però reclamen nous ingressos als propers mesos.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Renfe en vaga a partir de divendres
03 ago 2007
Em sembla perfecte que protestin, però fotent enlaire les vacances (dret que tant va costant de guanyar i que cada cop anem perdent progressivament) d'altres treballadors que s'ho han currat tot l'any i que no tenen cotxe per desplaçar-se, doncs me sembla que és una mica abús. Sé que hi ha el pa dels treballadors de la Renfe, lo que me sembla completament legítim, però no hi ha cap ltra manera de no fotre als altres currantes?
Re: Renfe en vaga a partir de divendres
03 ago 2007
Dilluns marxava de vacances al poble. Ja havia comprat els bitllets, però em sembla perfecte que protesteu. Aniré a l'estació, que surt el tren, bé; que no, doncs espero que aconseguiu les vostres reivindicacions.
Re: Renfe en vaga a partir de divendres
03 ago 2007
Jo us he patit molts cops i estic a favor del dret a vaga, però no podríeu protestar no cobrant els bitllets, o coses més originals?
Re: Renfe en vaga a partir de divendres
03 ago 2007
Si fan la vaga ara, foten les vacances i si la fan al setembre foten a tots els treballadors que utilitzen renfe i als estudiants universitaris.
Si volem que el transport ferroviari funcioni bé ens hi em d'implicar tots i no només els seus treballadors. Ja fa temps que l'estat no li interessa que aquest medi de transport funcioni bé, l'estat vol que agafem el cotxe per anar on haguem d'anar i Renfe fa el que l'estat li diu.
Per tant si no es fa alguna cosa entre "TOTS" la cosa anirà degradant-se cada vegada més.
Tot el suport als treballadors i si algú pensa donar la culpa de no poder anar de vacances aquests dies que la doni als verdaders responsables.
salut!
Re: Renfe en vaga a partir de divendres
03 ago 2007
El que està clar és que aquests comentaris són un bon indicador de com ha canviat el perfil de la gent que llegeix Indymedia.

Espero que sigui una vaga reeixidi, tot i que veient la mentalitat de la gent, ho dubto.

Molta sort!
Re: Renfe en vaga a partir de divendres
03 ago 2007
Expresso la meva solidaritat amb els treballadors, però s'ha d'entendre també la gent currante que vol anar de vacances i no té cotxe ni calers per pillar l'avió per anar por ahi.

L'única setmana que tenia per passar-la amb el meu company (que altra banda és l'única de l'any que té de vacances, ja sabeu com van els "tractes" amb les empreses sobre les vacances "pagades"), i haurem de començar amb percals d'aquests. No hi ha una altra manera de lluita més imaginativa??

No imagino jo al restaurant on currava fent una "vaga", directament anem tots al carrer (de fet ja en va anar més d'un per protestar). Està clar que en aquest país la vaga és un privilegi dels funcionaris.
Re: Renfe en vaga a partir de divendres
03 ago 2007
Per això no et deixaven fer vagues a la teva feina, perquè poguessis fer lluites imaginatives.

Sigui com vulgui, que siguis feliç amb el teu xicot, que també ho pots ser a una andana de la RENFE o a casa, no cal anar a cap lloc "especial". Les vacances no són sinó una altrea manera de treballar.
Re: Renfe en vaga a partir de divendres
07 ago 2007
Ja estem contraposant el suposat "dret de vacances" o "dret de mobilitat" amb els "drets dels treballadors". Recordem un cas idèntic que va succeir quan els treballadors d'Iberia van ocupar les pistes indignats en enterar-se per la premsa de tot el desgavell que pretenia Iberia i com els volia fer fora de mala manera sense ni avisar-los, per suposat que aquella acció va deixar a moltes persones atrapades a l'aeroport, però van ser molt il·lustratives l'actitut rastrera de moltes persones demanant que la guardia civil actués, la criminalització de la premsa que van fer un boom mediàtic on tots volien veure als treballadors penjats de les torres de control, on se'ls va denominar de terroristes i salvatges.

La gosadia d'uns treballadors que van plantar cara de forma directa i espontània perque no tenien més opció no podia quedar impune i van suposar un càstic desproporcionat que un any després encara cueja, gracies entre d'altres als escarafalls i la demanda de sang de tantes persones, que curiosament no semblen indignar-se tant ni demanar tantes explicacions quan qui falla es directament Renfe o Iberia dia si i dia també, en aquests casos tot queda explicat i tothom es conforma amb les declaracions d'algun directiu demanant-nos paciència i amb la boca petita dient que ens fotem perque els colapses són inevitables i més quan la prioritat és el TAV i punt, a tenir paciència i civisme. Un dia d'aturada a l'aeroport encara s'està pagant perque els causants van ser treballadors, portem mesos amb unes situacions lamentables al transport públic i cap d'aquests dies s'ha actuat contra els responsables del colapse de cada dia com es va actuar amb els treballadors que un sol dia a l'any van protestar.

Al punt de mira sempre els treballadors i com a víctimes d'altres treballadors que demanen els sembla que "inalianables" drets a la mobilitat, al descans o al viatge, encara que els que ens fan possible aquesta mobilitat, descans o viatge estiguin putejats i amb una espasa sobre el cap. Tinc claríssim que entre uns drets i uns altres estaré sempre amb els treballadors que lluitin per unes condicions laborals dignes i que si m'haig d'esperar un o dos dies per poder viatjar benvolguts siguin si amb això aconsegueixen alguna cosa. La solidaritat és una cosa que es troba molt a faltar i que encara s'allunya més cada cop que un treballador demana els seus drets i davant surten suposades víctimes de problemes molts menors, que són explotades habilment pels mitjans perque cada cop la protesta i la lluita sigui més mal vista i cundeixi l'exemple dels tancaments pactats i dels anyells que a tot diuen si i s'enpassen el que calgui. La mateixa actitut passiva d'una població que porta mesos aguantant de tot i que ara resultarà que s'indignen el triple del que no han sigut capaços d'indignar-se quan calia durant tots aquest mesos.

La vaga no és un privilegi de funcionaris com diu algú per aquí, és una eina dels treballadors i un dret molt més bàsic que el suposat dret a "viatjar" que sabem que no és universal, si oblidem aquests drets, si diem que qui fa vaga és un funcionari, estem fent un salt mortal que exemplifica perque les coses estan com estan i com hem interioritzat l'egoisme i l'individualisme egocèntric que ens demana el sistema.
Sindicat Terrassa