Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
"dormir sense aire condicionat al costat d'un generador de l'exèrcit en un barri barceloní"
01 ago 2007
El que està ocorreguent aquests dies a Barcelona, a més d'un atropellament a la ciutadania, és una mostra del que suposen els serveis públics privatitzats en mans de companyies l'únic interès de les quals són els dividends i no el satisfer un dret de consumidors i consumidores, que a més paguen el servei.

Endesa és una mostra més del que afirmem, casualment els mateixos dies en què barris sencers de la ciutat de Barcelona queden sense llum elèctrica, ells donen a la premsa uns beneficis d'uns 1500 milions d'euros. Sagnant paradoxa. No contents amb això culpen a l'Administració Pública de la seva atzagaiada, falta de previsió i de manteniment.

Sent cert que l'elèctrica és principal culpable, no ho és menys que els governs de torn no controlen ni compleixen amb les seves obligacions de vigilar a aquells que presten el servei públic i damunt fan molts negocis amb ell.

Hi ha per tant una responsabilitat política innegable. Des d'ATTAC duem uns anys esganyant-nos a denunciar, però també a explicar, que la privatització dels ss.pp. solament condueix precisament al que ara tot i totes contemplem i/o sofrim.

La política, ha perdut terreny enfront de les grans companyies ja siguin aquestes financeres, industrials o de serveis. Aquestes empreses tenen més poder real que els governs en una gran part, perquè aquests estan immersos en polítiques liberals i han cedit les seves competències al sector privat. Els partits polítics, en la seva immensa majoria , han recolzat i produït legislacions desreguladores que solament perjudiquen a la ciutadania i la lliuren en mans del mercat pur i dur, al deixar sense cap vigilància ni control democràtic els negocis amb els serveis d'interès públic.

Sorgeixen doncs, per atzar d'aquestes polítiques liberals, unes agències estatals i autonòmiques de control, que en mans de buròcrates d'elit i "experts" liberals, ni controlen ni creuen en la necessitat de fer-ho. D'aquí tot el que aquesta ocorreguent.

Durant aquests últims anys hem sofert una ofensiva neoliberal i liberal que ha estat convencent als governs i als partits, i el que és pitjor, a grans grups de ciutadans i ciutadanes, que el bé era el privat, que l'Estat era alguna cosa obsolet i incapaç d'oferir amb eficàcia els serveis que la ciutadana demanda. S'oblidava així, que d'aquesta forma, l'escàs control democràtic que es pot exercir sobre els serveis públics es perd, quedant tot a la lògica del mercat, és a dir al lliure albir dels grans grups econòmics que controlen l'embull.

Els socialdemòcrates, o neo-socialdemòcrates, han tingut una grandíssima responsabilitat en tot això, sucumbint totes les poderosíssimes ales dreta dels seus partits a la més pura ideologia liberal.

La Unió Europea ha fet igualment de la liberalització la seva bandera, en el seu afany de convertir Europa en un gran mercat i el que és pitjor a través del seu suport a les polítiques de l'Organització Mundial del Comerç, que estan impulsant la privatització de tots els serveis públics en el Món.

Els resultats d'aquestes privatitzacions i desregulacions comencen a estar ja clars, des de les apagades de Barcelona, però també d'Andalusia o de Madrid, a l'aigua més cara que la coca cua a Nairobi; o la desaparició dels sistemes de salut pública a Àfrica, la ruïna d'una Argentina privatitzada per Carlos Menem o la desastrosa situació dels ferrocarrils britànics; serien alguns dels exemples.

És per tot això pel que des d´ATTAC estem impulsant la lluita contra el AGCS i contra les polítiques neoliberals, perquè estem a favor de les polítiques publiques ciutadanes i socials en funció d'interessos generals i no del bé privat i els seus interessos lucratius.

Damunt, les elèctriques privades exigeixen fons públics al Govern Espanyol i pujades de tarifes als ciutadans. Crec que ara és un bon moment pedagògic per a explicar a tots i totes que les privatitzacions són negatives i ara, quan a Barcelona (que sembla una ciutat assetjada amb soldats en els carrers o generadors públics mòbils donant servei al mateix temps que solucionen i contaminen el ja contaminat espai urbà) tot rebenta, es mira a l'Ajuntament o a l'Estat perquè solucioni la gran fallada, que és solament culpa de la cobeja empresarial i de la irresponsable falta de control polític que sobre les intocables elèctriques, han creat.

Novament a algun entestat expert liberal, assessor de governs i bancs alhora, aquests paràgrafs li semblaran demagògia, en aquest cas li convido a ell i a l´ultradretanista Sr. Pizarro a dormir sense aire condicionat al costat d'un generador de l'exèrcit en un barri barceloní.

Tampoc poden aparèixer ara els defensors de les doctrines liberals a exigir responsabilitats, perquè aquest és el món que ells defensen.

La ciutadania ha d'organitzar-se i prendre consciència que s'està construint al voltant un muntatge que ells i elles no controlen i que solament pot frenar la seva mobilització activa en el carrer, i intel·lectual, perquè uns altres estan massa hipotecats com per a enfrontar-se a les grans companyies.

Cridem finalment a l'Ajuntament de Barcelona a sumar-se activament a la lluita contra el AGCS (Acord General del Comerç dels Serveis) de la OMC, igual que més de 800 Ajuntaments del món conscients que la privatització de serveis i competències municipals, és negativa sense pal·liatius per als i les habitants de les ciutats.

Carlos Martínez. Vice-coordinador d´ATTAC
Carlos Martínez / ATTAC

This work is in the public domain

Comentaris

Re: "dormir sense aire condicionat al costat d'un generador de l'exèrcit en un barri barceloní"
01 ago 2007
Només un apunt que no em sembla correcte. Dormir sense aire condicionat s'ha fet tota la vida i la majoria de gent és el que fem cada nit, no em sembla que sigui el més destacable ni el més correcte per fer el titular.

Per la resta completament d'acord
Re: "dormir sense aire condicionat al costat d'un generador de l'exèrcit en un barri barceloní"
02 ago 2007
Muy de acuerdo con la matización.

La solución al calor no es poner más aparatos de aire acondicionado, al contrario, la solición pasa por quitarlos.
Re: "dormir sense aire condicionat al costat d'un generador de l'exèrcit en un barri barceloní"
02 ago 2007
El aire acondicisionao consume musha energia
Re: "dormir sense aire condicionat al costat d'un generador de l'exèrcit en un barri barceloní"
02 ago 2007
Muy de acuerdo con la rematizacion
Re: "dormir sense aire condicionat al costat d'un generador de l'exèrcit en un barri barceloní"
02 ago 2007
diuen lo del aire perque no poden obrir la finestra per deixar passar l´aire, ja que entren fums i soroll dels generadors.
Re: "dormir sense aire condicionat al costat d'un generador de l'exèrcit en un barri barceloní"
03 ago 2007
Completament d'acord també en la matització, a més això és el que contribueix a escalfar el planeta.

Jo no he tingut mai aire acondicionat ni a casa ni al cotxe, i per sort no he de currar a cap oficina on en tinguin (5 minuts i me poso malalta). La meva habitació no té finestra i és un forn, però mira, ja se sap que a l'estiu fa molta calor. Després la gent es posa malalta i no sap per què (però que no pateixin pq les multinacionals farmacèutiques ja els esperen fregant-se les mans per vendre tota classe de pastilles antigrips).
Sindicat Terrassa