Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
marató amb nadó
30 jul 2007
gse_multipart9892.jpg
Benvolgut/da,

Som un grup de mares que vam iniciar fa uns mesos un projecte anomenat âMarató amb nadóâ?. La idea era ajuntar-nos per organitzar una passejada que cridés lâatenció de la societat sobre les dificultats que ens trobem les mares i els pares per tenir cura dels nostres infants: Volem que aquestes dificultats deixin de resoldreâs a nivell individual i en lâàmbit domèstic i que les solucions també es proposin des de lâàmbit públic.

Aquest projecte es va presentar al Premi Mª Aurèlia Capmany que otorga lâAjuntament de Barcelona i va resultar guanyador! Per a tirar-ho endavant, sâhan anat realitzant reunions de debat i organització de lâevent i ara estem en la recta final de lâorganització.

Durant aquest temps, hem anat adonant-nos que diverses entitats porten temps treballant en la mateixa línia, i estem convençudes que la âMaratóâ? ha de servir com una oportunitat per donar més visibilitat a aquest treball i aprofitar els recursos de totes i tots. Per això, us proposem una trobada de presentació de la âMarató amb nadóâ?, per conéixer-nos, aclarir dubtes i pensar junts de quina manera podem aprofitar-ho per aconseguir unes millors condicions de vida per les famílies i els seus fills i filles.

A més, lâAssociació Quetzal, editors de la revista âViure en famíliaâ? i del portal viureenfamilia.com, que col·laboren amb nosaltres, aprofitaran per informar breument de la situació de la Coordinadora per unes noves polítiques familiars i de les Jornades que organitzen per a la propera tardor.

La reunió de presentació serà:

El dijous 6 de setembre a les 18 h.
Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison (Sant Pere més Baix, 7, 2ª Planta).


Grup de mares âMarató amb Nadóâ?
www.gratisweb.com/maratoambnado
www.maratoambnado.blogspot.com


Amb la col·laboració de Quetzal â Viure en família
Mira també:
http://www.viureenfamilia.com
http://www.maratoambnado.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: marató amb nadó
30 jul 2007
A mi tot plegat em fa un xic de tuf a opus dei, i el fet de que guanyeu un premi de l'ajuntament tampoc es massa tranquilitzador.

També em sorpren que sols vinculeu les vostres reivindicacions a la matenritat bioloògica, deixant de bande els pares adoptants, o les famílies monoparentals. Vaja que se us nota d'una hora lluny que en el fons defenseu sols la família tradicional i el model de fomentar la natalitat, en un mòn en el qual la sobrepoblació comença ja a ser un problema molt palpable.

Crec que s'ha d'ajudar a que tothom tingui una vida digna, i tots els infants deurien disposar de les mateixes oportunitats, per tal que en el dia de demà tots poguem ser iguals. Però d'aqui a fomentar la natalitat hi ha un abisme. S'ha d'ajudar a les famílies, però a totes, no sols a les tradicionals.

Que baixi la tassa de natalitat en un mòn superpoblat es positiu. Ja hi ha països que tenen una natalitat que compensa la nostra baixa natalitat. Tot i la disminució de naixements, la immigració ha fet que s'hagin de construïr més escoles de manera que les epnsions, tret de malversació estan garantides.
Respuesta a comentario de "Un"
12 ago 2007
En respuesta al comentario de "Un", tengo que decir que nosotras lo que defendemos es que esta sociedad proporcione los recursos necesarios para que se puedan criar a nuestros bebés en condiciones.

Que en la familia haya dos mamás, dos papás, o una mamá y un papá que cuiden de sus hijas o hijos, y que éstos sean biológicos o adoptados, no cambia el hecho de que las condiciones para la crianza en España son muy precarias. Y mucho peor lo tienen las familias monoparentales, que disponen de un solo soporte económico y emocional.

Estamos deacuerdo en que las ayudas deben ser para todos los tipos de familias, que esto es un derecho de los niños y las niñas por encima de todo (aunque también de las mujeres, que son las que suelen cargar con la doble jornada/presencia). Por eso pienso que esperar que los hijos e hijas de los inmigrantes vayan a solucionar nuestras pensiones del futuro, sin pensar que ellas y ellos también tienen derecho a una crianza digna, es continuar pasando la patata caliente a los más desfavorecidos. Una postura muy cómoda pero nada solidaria.

En cuanto a lo del Opus Dei, te digo: que si fuéramos del Opus Dei probablemente no tendríamos ningún problema económico ni ninguna necesidad de promover cambios a nivel institucional y social.

Si quieres más información sobre nuestro proyecto, en el que estamos trabajando muy duro, puedes echar un vistazo a nuestra página web y nuestro blogspot. Si aún quieres más información, no dudes en ponerte en contacto con nosotras.

maratoambnado ARROBA yahoo.es
ceibaceiba ARROBA yahoo.es
Sindicat