Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
(Mallorca) Presentació Campanya Antitaurina de Maulets
27 jul 2007
Des de Maulets Ciutat volem informar a tota la societat que engegam una campanya contra les corregudes de bous. Lâobjectiu dâaquesta és que es declari Palma ciutat antitaurina.

La campanya, que començam avui amb la roda de premsa, consistirà en tota una sèrie dâactivitats dâagitació, dâinformació i de denúncia per tal de, per una banda, sensibilitzar la societat sobre el que comporten les corregudes de bous i, per lâaltra, aconseguir que es declari Palma ciutat antitaurina.

Lâagitació i la denúncia consistiran principalment en la difusió de material. Hem editat prop de mil adhesius, amb el lema de âEll mai no ho fariaâ?. Així com un nombre igualment considerable de cartells amb el mateix lema. La intenció, tant dels cartells com dels adhesius, és la de cridar lâatenció de la societat sobre la campanya.

La part informativa consta dâun tríptic en el qual sâexplica la brutal tortura que suposen les corregudes de bous per a lâanimal, per una banda, i per lâaltra, lâespanyolització dels Països Catalans que es persegueix amb la potenciació dâaquesta tradició espanyola.

A part de tot això, anunciam que sâaniran fent una sèrie dâaccions en les properes setmanes per tal de denunciar les corregudes de bous. Evidentment, sâanirà informant a la premsa.

A part del material i de les accions, també editam un cartell amb el lema âQui és més bèstia?â? que convoca a tota la societat a una concentració antitaurina. La concentració es farà dijous dia 9 dâagost a les 10 hores del vespre en aquesta mateixa plaça.

Finalment, només dir que enviarem una carta a tots els partits polítics, amb representació a lâAjuntament, amb la intenció que en un ple es declari Palma ciutat antitaurina.

Un cop explicat el contingut de la campanya, ara explicarem, molt breument, els motius per els quals Maulets estam en contra de les corregudes de bous.


Fins aquí la roda de premsa, moltes gràcies a tothom i ja només recordar que Maulets convocam una concentració antitaurina en aquesta mateixa plaça dijous dia 9 dâagost a les 22 hores.

Això és tot. Moltes gràcies i salut!
PICT0010.jpg
Palma ciutat antitaurina


Des de fa uns anys, el rebuig de la ciutadania dels Països Catalans a les corregudes de bous ha crescut enormement. Palma no n'és una excepció. Cada cop hi ha més gent sensibilitzada amb la brutal tortura i patiment que suposa pel bou aquesta mal anomenada festa.

Maulets ens oposam a aquesta tortura espanyola dels animals per dues raons:

1a Maltractament d'animals

Les corregudes de bous suposen una tortura per al bou. Hi ha molts estudis que descriuen amb tot detall el patiment de l'animal des del moment que és segrestat del seu entorn natural fins que és esquarterat a l'escorxador. Ja al principi del seu final, el bou és transportat centenars de kilòmetres en una capsa en la qual no es pot posar dret i es veu forçat a dur el cap tort. Una situació que sâacostuma a allargar durant hores.

Poc abans de sortir a la plaça, la tortura ja ha començat: el bou és apallissat amb sacs d'arena, amb punxes i drogat fins a arribar a provocar que els seus budells es cremin. Tot això es fa perquè el bou surti a la plaça corrent i nerviós, en un estat dâansietat molt fort. Generalment, els bous pateixen talls a les grapes, en les quals es vessa un líquid anomenat trementina per tal que no es pugui quedar aturat i corri desesperadament per tota la plaça. Sovint, abans de sortir a la plaça, l'animal també pateix altres tipus de maltractaments, com ara posar vaselina als ulls per tal d'empitjorar la ja de per si poca vista del bou, serrar la punta de les seves banyes, posar bolles de cotó a les fosses nasals per tal de dificultar més la seva respiració, etc. Tot plegat, això provoca que el bou, quan surt a la plaça, ja estigui desesperat i molt mal ferit.

Ja a la plaça, la tortura es fa davant dels ulls del púbic. El picador clavarà un parell de vegades la pica (un gruixat arpó piramidal d'un calibre de tres dits junts que s'endinsa uns 11 centímetres) al coll del bou, per tal de destrossar els músculs del coll. El ferro de la pica ja està fet aposta per fer malbé tot tipus de músculs, de tendons, de venes i de fibres del coll. Després venen les banderetes, aquestes es claven en les mateixes ferides que han provocat les piques. Aquestes banderetes provoquen un patiment enorme a l'animal, car a cada moviment del bou aquestes es van movent i desgarrant la carn i els teixits.

Quan el bou està destrossat físicament i psicològica, ve el moment del torero. Aquest botxí sense escrúpols es fa el valent davant d'un públic idiotitzat que crida compulsivament, tot alabant el suposat valor d'un matarife que s'enfronta a un animal atemorit i, físicament, fet una pallaringa. Aquest botxí mou un pedaç de color vermell fent creure al bou que aquest és el provocant del seu patiment. Tot plegat una covardia sense límits, tenint en compte l'estat en el qual es troba lâanimal.

Després de fer córrer lâanimal una llarga estona, toca clavar una espasa a l'esquena del bou. Aquest grapat d'estocades traspassen la pleura, rompen els omòplats i foraden el pulmó. En aquests moments el patiment és inimaginable: el bou s'ofega amb els seus vòmits de sang.

Després, un botxí intenta fer l'estocada final, la intenció és clavar una pica entre les vèrtebres per tal de seccionar la medulâ¢la. Gairebé mai això no es produeix amb un sol cop, allargant així el dolor de l'animal. En tot cas, això paralitza el bou, però no li fa perdre la consciència, car segueix respirant. En molts casos el bou segueix viu quan se li tallen la cua i les orelles i quan se l'arrossega a l'escorxador. Finalment, el patiment s'acaba, ja només queda esquarterar el bou, dur les peces a la carnisseria i que la gent les compri per menjar.

Aquesta tortura passa sis cops cada horabaixa, més de 60.000 cops en una temporada en tot l'Estat espanyol.

Al maltractament del bou, cal afegir el maltractament que pateixen els cavalls que es veuen obligats a participar en aquesta carnisseria. Aquests animal estan molt atemorits abans d'entrar a la plaça, i són obligats a fer-ho mitjançant cops i descàrregues elèctriques als genitals. Fins i tot, de vegades, s'ha trobat el cas que hi havia cavalls als quals se'ls havia tret els ulls perquè sortissin a la plaça. Avui dia, pocs són els casos en els qual se'ls arrabassa els ulls, ara se'ls hi posa un pedaç i se'ls hi arrabassen les cordes vocals, per tal que els seus esfereïdors gemecs no espantin al âsensibleâ? públic. Si bé és cert que una lona protegeix l'animal de les banyes del bou, també ho és que les embestides d'aquest acostumen a provocar la fractura de diverses costelles.


2a Imposició cultural

Un altre element que fa que augmenti el nostre ja de per si enorme rebuig a les corregudes de bous és que aquesta brutal tradició és totalment aliena a la nostra cultura catalana i al nostre caràcter català. Si aquesta tortura es segueix celebrant a determinades poblacions dels Països Catalans és només per imposició cultural.

Malgrat que la immensa majoria de la població dels Països Catalans està en contra dâaquesta brutalitat, la tortura no només segueix, sinó que cada cop més els mitjans de comunicació espanyolistes ens bombardegen sobre els actes i lâactualitat dâaquesta Fiesta Nacional. La intenció és ben evident: la potenciació dâaquesta crueltat, igual que la selecció espanyola o la llengua espanyola, té com a única finalitat la dâespanyolitzar els Països Catalans.Per tot això, Maulets demanam la desaparició d'aquesta tortura espanyola i la declaració de Palma ciutat antitaurina.
PICT0011.jpg
PICT0012.jpg
Cartell convocatoria A3 BN copia.jpg
ferratina PALMA ANTITAURINA 10x13,5 done.jpg
tríptic.pdf
tríptic.pdf (422,39 KiB)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: (Mallorca) Presentació Campanya Antitaurina de Maulets
27 jul 2007
Molt be, companys! Continueu aixi. abans ereu quatre nenets, i ara, pel que veig,ja comença a veures penya mes gran a Maulets de Mallorca lluitant pels Païssos Catalans. Anem pel bon cami.
Independencia i Socialisme.
Re: (Mallorca) Presentació Campanya Antitaurina de Maulets
27 jul 2007
Un 10 pels maulets i un zero patatero per l'óptica que assessora el comentarista anterior.
Endavant !
Re: (Mallorca) Presentació Campanya Antitaurina de Maulets
27 jul 2007
endavant amb les campanyes antitaurines!!!

Per uns Països Catalans Antitaurins i Lliures!!

endavant penya de Mallorca!!!

Sou d puta mare!!!
Re: (Mallorca) Presentació Campanya Antitaurina de Maulets
27 jul 2007
Només es pot dir una cosa: bona feina.
M'agradaria rajar un poc, però ens ho posau difícil, així és que BONA FEINA, sí senyor.
Re: (Mallorca) Presentació Campanya Antitaurina de Maulets
27 jul 2007
Pobrets els bous, pero segur que ben bones que estàn les vedelles que menjeu.
Re: (Mallorca) Presentació Campanya Antitaurina de Maulets
27 jul 2007
Estic d'acord amb el darrer comentari, però només puc consolar-me pensant que a poc a poc se va avançant en l'alliberament animal.

La primera passa és lluitar contra l'assassinat i tortura d'animals per diversió. Només és la primera passa, després ja vendrà com a experimentació o alimentació, entre d'altres. A poc a poc se va avançant, tot i que també per mi, massa a poc a poc.

Independència, revolució i alliberament animal!
Re: (Mallorca) Presentació Campanya Antitaurina de Maulets
27 jul 2007
Es bo de defensar els animals,àdemès de lo mes coherent que podeu fer. primer perque els animals son la futura cantera que us espera per a reclutar bons borregos per a la vostra causa, ja que a dia d´avui els vostres problemes que segons vosaltres son els de la societat, no afecten a ningú i tothom passa de vosaltres.
I segon, perque es amb els animals, besties irracionals amb els unics sers que us podeu relacionar, esteu fets els uns pels altres, guarros i besties, del mateix patró.
Ja no enganyeu a ningú, tant si aneu a fer malbé 3 m2 de cesped de camp de golf com si ensenyeu contra els bous al carrer les vostres cares de mariconets. Sou una petita anècdota de lo gilipolles que es pot ser a la vida i entrenarse, sou tristos amb ganes.
Re: (Mallorca) Presentació Campanya Antitaurina de Maulets
28 jul 2007
Ànim als companys i companyes que lluitau a l'Illa.

Sempre endavant!
Sindicato Sindicat