Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats
Girasol denúncia nou cas d'homofòbia a Cadis
26 jul 2007
Un nou cas d'agressió homòfoba va tenir lloc el passat 15 de juliol. José Alberto López passejava per la Costa de la Jabonería a Cadis quan de cop i volta tres homes d'edats compreses entre 25 i 60 anys que es trobaven asseguts en la terrassa d'un bar van començar a insultar-li.
El més jove, no conforme amb proferir tot tipus d'insults va intentar així mateix agredir-li físicament pel que José Alberto es va veure obligat a córrer refugiant-se en el proper edifici de l'Ajuntament de la ciutat on va relatar els fets a policies municipals. En aquest moment passaven els agressors podent la policia identificar-los al mateix temps que continuaven en presència d'aquests proferint insults i amenaces.

La Coordinadora Girasol d'associacions de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals d'Andalusia, Ceuta i Melilla vol abans de res felicitar a José Alberto per cursar la pertinent denúncia, una cosa que no sol fer-se malgrat que aquest tipus d'agressions són més freqüents del que pugui arribar-se a suposar.
Destacar així mateix l'eficiència i ajuda prestada per la policia municipal en la seva intervenció a la qual vam felicitar.
Girasol considera lamentable que malgrat els grans avanços legals portats a terme en el nostre país, en el plànol social tot just s'aprecien canvis significatius. Per aquesta raó la coordinadora insisteix en la necessitat urgent d'una educació en igualtat on les diferents orientacions sexuals i identitat de gènere siguin tractades amb el degut respecte
Girasol es reunirà en breu amb el subdelegat del govern en la província per a expressar-li la seva indignació i insistir-li que posi tots els mitjans al seu abast perquè fets tan greus no es repeteixin.
Els col·lectius de la província –JereLesGay, Arcadia i Col·lega Cadis- han mostrat també la seva repulsa davant els fets i han ofert assessorament i suport a l'agredit.

Font: Naciongay

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa