Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Comunicat del PSUC de Barcelona sobre l'apagada
26 jul 2007
RESOLUCIÃ DEL COMITE DE BARCELONA
DEL PSUC-VIU

Reunit el Comitè de Barcelona del PSUC viu, en relació a lâapagada soferta pels ciutadans de Barcelona el passat 23 de juliol de 2007, manifestem els següents punts:


1.     La nostra preocupació pel fet en si mateix de lâapagada, en quant a fer una valoració del que significa un fet tan greu dâaquestes característiques en ple segle XXI, en una ciutat com la nostra.

2.     El rebuig a la falsa política dâesquerres del govern municipal, que sempre ha prioritzat una ciutat dâaparador, i no una ciutat per viure. Aquests fets que ja havíem detectat en altres aspectes fonamentals com lâhabitatge, lâespeculació del sol, la falta de mitjans dâassistència social, o lâencariment de la vida per a les classes més desfavorides, avis, joves etc.., sâha plasmat dâuna manera imprevisible en una apagada de dimensions molt greus.

3.     Lâaigua, el llum o lâenergia en qualsevol aspecte es un bé bàsic, és un dret, i com a tal els ciutadans hi tenim tot el dret a reclamar. No és de rebut que el govern municipal únicament orienti a la ciutadania a âreclamarâ? i a la vegada deixar la mobilització en mans de lâespontaneïtat dels veïns. Les forces dâesquerres estem per mobilitzar, i amb més raó, en temes de serveis públics. Les intervencions només en rodes de premsa han seguit allunyant els polítics de la ciutadania. Sâha mostrat una total falta de previsió en les intervencions, sâha ningunejat per part de les companyies els representants polítics, per tant, també sâha ningunejat el ciutadà.

4.     Entenem que el govern dâesquerres i les forces que seân diuen, haurien dâencetar ja un debat sobre la sostenibilitat dâuna ciutat que en el fons sâha sobredimensionat, i que és molt difícil de controlar en molts aspectes, que ja sâescapen de la gestió normal dâun ajuntament. El fet que després de gairebé 60 hores dâapagada encara el ciutadà no disposi dâuna informació creïble dels fets que han succeït, encara sense conèixer qui ha estat el responsable del caos, si REE quant a la instalâ¢lació i distribució, o FECSA-ENDESA, quant al manteniment, la manca dâinformació quant a la resolució del problema, el fet que el govern municipal i els nostres socis en aquest govern hagin donat una imatge de poc control de la situació, deixant que els fets es gestionessin des de les empreses, amb molt poc marge dâintervenció, dóna una idea de com la privatització de serveis bàsics com la llum o lâaigua, qualsevol font dâenergia en aquests moments, ha arribat a afectar el funcionament normal de la ciutat.

5.     Exigim que el Govern Municipal dâesquerres afronti la situació amb valentia, i doni proves no només de possibles sancions que hagin dâafrontar les empreses responsables, sinó encetant una campanya envers la potenciació dels serveis públics, el control i la gestió que es fa dels manteniments per part de las companyies privades etc..Barcelona, juliol de 2007

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat del PSUC de Barcelona sobre l'apagada
26 jul 2007
Molt interesant.
Re: Comunicat del PSUC de Barcelona sobre l'apagada
27 jul 2007
Ni una critica a les privatitzacions, ni una exigéncia de nacionalització de sectors claus per la vida quotidiana. Molta ciutadania i molt discurs, però es queda en lo superficial. Per altre banda, una pregunta classica: No forma part el PSUC a EUiA i no està coaligada a ICV, que forma part del govern de la ciutat i del pais?
Re: Comunicat del PSUC de Barcelona sobre l'apagada
27 jul 2007
Res de nou en la Barcelona colonitzada i mesella: només 200 manifestants en la convocatòria unitària de la plaça Sant Jaume contra la gran apagada elèctrica::

Amb reaccions ridícules com aquesta de la població afectada, les multinacionals espanyoles (Endesa, Red Eléctrica...) es deuen estar fregant les mans d'alegria al veure que deixar-nos sense llum és compatible amb guanyar milers de milions d'euros::

Tothom malparla i renega però la gent no protesta: aquesta és la Barcelona comtal i colonitzada de 2007. La Catalunya desmoralitzada, que paga i calla, i es desentén.
I mentrestant, els diaris fatxes com ABC es permet escriure en portada que: L´exèrcit auxilia Barcelona amb generadors per mitigar l´apagada. Qui és qui ha donat permis als militars espanyols per passejar-se per Barcelona, és necessari que un generador electric sigui transportat per un militar quan existeixen milers d´excelents i qualificats transportistes amb un coeficient intelectual més elevat que el dels militars? No crec que els generadors electrics no es puguin transportar en camions de transport civil! que No hi ha llum? resposta dels poders: enviem els militars per si de cas. és o no és.
Re: Comunicat del PSUC de Barcelona sobre l'apagada
27 jul 2007
Tan i tan cuesta reorganizarse replantaerse i anar cap amunt que no cap avall;pregunto.
La meva visio es como si estigues al desert (caminant per ell) i de aixo ja fa temps.Segurament el 1er lerdo que deberia replantejarse tot aixo es el que escriu pero la corrent alternativa i els moviments crec que tambe.
Re: Comunicat del PSUC de Barcelona sobre l'apagada
27 jul 2007
La gent no vol soroll, cada cop més idiotitzats, interessa el futbol i la salsa rossa, no buscar problemes, com uns bons anyens dins els seus ramats, sense qüestionar res, amb total submissió al poder establert. Pobre, pobre societat de consum¡¡.
Re: Comunicat del PSUC de Barcelona sobre l'apagada
27 jul 2007
Ahir vaig estar a la placa de s. jaume i sentint parlar al de la federacio d,associacions de veins es veu la gran necesitat de montar alguna plataforma al estil de la campanya de vivenda digna encara que ens amenassin amb el kubotan i segrest de la manifestacio ja que ahir aixo no es veia ,clar amb els psuc, ea iou i les fav que mantenen el bon rotllo amb el tripartit per no perdre drets adquirits.Salut
Re: Comunicat del PSUC de Barcelona sobre l'apagada
27 jul 2007
El dimecres dia 1, hi ha un altre concentracio. A veure si cada vegada som mes i entre totes els hi fem entendre que no volem una BCN de cartro pedra i parc tematic.
Re: Comunicat del PSUC de Barcelona sobre l'apagada
27 jul 2007
Que la FAVB mantingui el bon rotllo amb el tripartit, ara mateix ho dubto molt; ara bé quan vaig veure com hi havia gent repartint octavetes del PSUC viu amb la pegatina d'EUiA, era com per emprenyar-se, sí.

Quan aprendrem tots plegats que ICV és l'ETT de l'administració local de la regió metropolitana de Barcelona (i poc a poc, de la resta de Catalunya, i al pas que anem, del País Valencià :-( ). Quan aprendrem que forma un conglomerat de llocs de treball, assessors, regidors, consellers, a la diputació, els diversos ajuntaments, la CONC, la dipu, ara mateix la Gene. I etcètera.

Quan aprendrem que són els nostres *enemics* (o si més no, adversaris polítics), gent que *no* representa als moviments, que de fet, els reprimeix. Colla d'esquirols disfressats de progres.

ICV ha cremat qualsevol mena de relació amb els moviments socials. El cas Pòrtulas i el segrest de manifestacions va ser definitiu en aquest sentit.

Però com molt bé diuen una mica més amunt, això fa que ara tinguem doble feina: la feina de desempallegar-nos políticament per sempre d'ICV, denunciant els seus tentacles dintre nostre (EUiA i tota la colla de tontos útils, la CONC, etc) i creant estructures polítiques pròpies que ens repressentin veritablement (les CUP). Doble feina, tots de cul, barallats entre nosaltres, amb el soroll de cert sector anarco evitant aquest procés, però ens en sortirem.

Imma, ves buscant feina de psicòlega, perquè espero que et quedi ben poc com a regidora de BCN. I als d'EUiA que dir-lis, que estan més acabats que el matrimoni Ceaucescu.

Lo més patétic de la concentració d'ahir, la mitjana d'edat. Jo, amb els meus 35 anys d'edat era amb molt dels més joves, la única gent més jove que jo eren periodistes becaris que eren els qui cobrien la mobilització. Això és molt penós, i diu molt de com estan les velles estructures polítiques i veïnals...
Re: Comunicat del PSUC de Barcelona sobre l'apagada
31 jul 2007
perquè al títol posa 'comunicat del PSUC' si no ho és, és un comunicat del Psuc-Viu, apèndix del PCE minoritari

sobre el contingut, ja s'ha dit, totalemnt vague i insubstancial, ni una paraula d'expropiar
Sindicato Sindicat