Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
L'Ateneu d'Esparraguera enderrocat
25 jul 2007
PIC00569.JPG
Això es el que queda del teatre del ateneu d’Esparraguera ....
   
Aplicant la política dels fets consumats, a la vila d'Esparreguera s'està enderrocant el Teatre de l'Ateneu. La finalitat no és altre què aixecar una biblioteca entre mitjaneres (sense finestres tret de la façana).

És debatible la seva necessitat o idoneïtat, però el què és cert és que no s'enderroca un edifici. S'està foragitant un esperit de comunitat què no nomès es donà a Esparreguera, sino a tota Catalunya.
És la idea de poder fer nostra la cultura, de poder tenir un espai social on poder desenvolupar les inquietuds intel.lectuals i exposar-les; La idea de què entre tots va ser possible construïr del no res un teatre i un café, com a centres socials i culturals de la vila.

D'altra banda, quina mena d'enzes són aquells que ens administren què un dia cataloguen un conjunt (el del Teatre i el Café de l'Ateneu) com a Bé Cultural d'Interés Local i passat el temps l'enderroquen?

Hem sigut Capital de la Cultura Catalana, signifiqui el que signifiqui aquest 'títol' i ens arrabassen un dels pilars de la nostra història cultural. Però encara quedem idealistes i gent justa què encara que sigui amb les ungles ho defensarem.
Mira també:
http://ateneu4ever.blogspot.com

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa