Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Condemna lleu al judici per la resistència d'Itoiz
24 jul 2007
Iruña, Euskal Herria.- Avui dimarts 24 s'ha celebrat el judici contra 19 encausats que fa 4 anys van resistir al poble d'Itoiz durant dos dies en la lluita contra el pantà d'Itoiz. Ara, amb el poble derruït totalment i enfonsat sota les aigües del pantà se celebrava el judici contra la resistència demanant penes desorbitades pretenent fer pagar als encausats les hores extres i manutenció de la policia foral que els va desallotjar, petició que pujaria a 36.000 €. De les peticions penals inicials, finalment ha quedat tot en una condemna per faltes i els demanen 150 € per persona a cadascun dels 19. Hi hauria la possibilitat que el govern de Navarra recorrès i s'obrís el cas via civil en el termini d'un any, però es preveu que no ho faci.
En el marc d'aquest judici, ahir dilluns es va fer un cercavila d'unes 80 persones pels carrers d'Iruña i avui s'ha fet una concentració davant dels jutjats per donar suport a la causa.
Des de Solidari@s con Itoiz es preveu realitzar una marxa bicicletera entre el 30 d'agost i el 2 de setembre, unint el pantà d'Itoiz amb el de Yesa.
Al pantà d'Itoiz, encara en fase d'omplenat, es continuen succeïnt els terratrèmols i fa uns mesos a Yesa van aparèixer esquerdes a la vessant esquerra com a conseqüència dels treballs d'ampliació del pantà.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa