Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : mitjans i manipulació
Secuestro de la revista el Jueves
22 jul 2007
El juez de la Audiencia Nacional Juan del Olmo ordenó hoy el secuestro del último número de la revista satírica El Jueves
secuestro1.jpg
El juez de la Audiencia Nacional Juan del Olmo ordenó hoy el secuestro del último número de la revista satírica El Jueves, en cuya portada aparece una caricatura de los Príncipes de Asturias en una situación considerada irreverente.

El auto dictado este viernes, a petición de la Fiscalía General del Estado, ordena a las Fuerzas y Cuerpos de Seguridad del Estado que procedan a retirar los ejemplares de la revista de los puntos de venta, así como que se desplacen a Madrid y Barcelona para hacerse con el molde del dibujo.

El titular del Juzgado Central de Instrucción número 6, que se encuentra de guardia esta semana, requiere al director de la revista que identifique a los autores de la caricaturas, que podrían haber incurrido en los delitos contra la Corona previstos en los artículos 490.3 y 491 del Código Penal, que preven penas de hasta 2 años de prisión a quien cometiera calumnias o injurias contra el rey o sus descendientes.

Copyright by the author. All rights reserved.

Comentaris

Re: Secuestro de la revista el Jueves
22 jul 2007
En este enlace estan las fotos del ejemplar de "El jueves" censurado.
http://www.flickr.com/photos/sgae_ladrones_no_censura/sets/7215760093660/
Sobre el segrest de "El Jueves", i la gràcia de les coses
22 jul 2007
(article enviat a la secció de cartes al director de tots els diaris)


SOBRE EL SEGREST DE "EL JUEVES"
(i la gràcia de les coses)


Aquest matí la policia ha desconnectat la web de "El jueves".


Recordo haver sentit dir que, en general, a les persones no ens importa que els altres ens tinguin por o ens odiïn, però que, en canvi, el que no acostumem a portar gaire bé que siguem motiu de caricutara, burla i broma.

I si això acostuma a passar amb la gent normal, encara succeeix més amb el poder. Prou que ho sabien els dadaistes, els surrealistes o els situacionistes, experts a desmuntar qualsevol transcendència, solemnitat i hieratisme amb què acostuma a vestir-se el poder, per acabar mostrant-nos que, en el fons, l'emperador va nu.

El poble també s'ha servit de la gresca i de l'humor per fotre's del poder. L'escena de "La Vida de Brian" en què la massa, enjogassada, demana un cop i un altre que l'autoritat romana digui un nom que no sap pronunciar bé, n'és un bon exemple, i ben divertit.

Per evitar el contrapoder festiu i burlesc del poble, les autoritats acostumen a afanyar-se a intentar delimitar, controlar i normativitzar els moments de festa i de carnaval. Com més totalitària és una societat, més frens s'intenten posar a la creativitat burlesca de la plebs. En aquest sentit, alguns articulats de les normatives cíviques, que limiten clarament l'ús festiu del carrer per part de la gent, o els conflictes que s'han generat últimament a Barcelona davant dels paradoxals intents de les autoritats de posar límits a les festes de diversos barris, hauria de ser un motiu de reflexió sobre el tarannà dels qui ens governen.

L'humor, com la intel·ligència, és un potent antídot contra qualsevol fanatisme. Expliquen l'anècdota d'un aristòcrata que, durant els anys més intransigents de la Revolució Francesa, mentre pujava les escales que el conduïen al cadafal on anava a ser guillotinat, va ensopegar en un esglaó i va caure; un cop dret va dir somrient als guàrdies que l'acompanyaven i al botxí que esperava a dalt: «Bé, em sembla que avui no tindré un bon dia.» En aquest punt, si més no, la Revolució palesava no ser més sensible i intel·ligent que aquell a qui anava a guillotinar.

Saber riure's de les coses, començant per un mateix -Guillermo, el dibuixant de la vinyeta censurada, ha demanat que, com a càstig, li tallin la mà amb què dibuixa-, permet separar-se una miqueta de la realitat, aprendre a relativitzar-la, i comprendre que les coses també podrien ser d'una altra manera. Per això, els qui volen que tothom combregui amb una determinada visió del món no estan gaire per a conyes.

Deixem, doncs, que, davant de les majúscules de la vida i de la realitat, aparegui el Groucho Marx que tots duem a dins. Si és que no volem, és clar, que s'acabi apoderant de nosaltres el dictador que també nia en cadascú de nosaltres.

http://forums.vilaweb.cat/www/forum/detall?idcmp=956343&p_edi=santboi
Re: Secuestro de la revista el Jueves
22 jul 2007
El fiscal ordena desconectar la web de 'El Jueves'

La página quedó colapsada después de que Del Olmo decidiera secuestrar la publicación

EFE - Barcelona

ELPAIS.com - España - 22-07-2007
La página web de la revista satírica El Jueves ha quedado desconectada a instancias del fiscal de la Audiencia Nacional Miguel �ngel Carballo.


"Primero secuestraron los dibujos originales, luego los medios técnicos y después se acordaron de la web y también la clausuran", ha explicado ascar Nebreda, dibujante y coeditor de la revista en declaraciones a Catalunya Ràdio. Según Nebreda, una vez se haya retirado de la web la caricatura de los Príncipes manteniendo relaciones sexuales "supongo que volverá a estar operativa".


El viernes, nada más conocerse que el juez Juan del Olmo había ordenado el secuestro de la revista por la caricatura de su portada, la página web de la revista quedó colapsada por las visitas de internautas.


El fiscal de la Audiencia Nacional Miguel �ngel Carballo pidió a Del Olmo que adopte las medidas necesarias para cerrar la edición digital de El Jueves en la que se reproducía la polémica portada.

http://www.elpais.com/solotexto/articulo.html?xref=20070722elpepunac_5&t
Re: Secuestro de la revista el Jueves
23 jul 2007
Blog:
http://veinteletras.blog.com/
¡Ah! ¿Pero estábamos en democracia?
23 jul 2007
http://penyaskitodice.wordpress.com/2007/07/21/el-jueves-la-revista-que-

¡Desde luego que hace falta que mucha gente se baje de la higuera!
Mucha gente que parece horrorizada por tamaño atentado contra la
libertad de expresión o sorprendido que "en una democracia" pasen
estas cosas.
¡Ah! ¿Pero donde está la supuesta democracia? Y no tengamos miedo al
reflexionar sobre esto..
La democracia que nunca llegó: hay municipios en Andalucía donde aún
no se atreven a hablar de la represión fascista contra los refigiados
de la carretera de Málaga a Almería. Esto lo hemos sabido cuando se
cumplen 70 años de tamaña represión física y mediática.
¿Democracia? Una especulación y destruccion territorial en España sin
precedentes en toda Europa y donde el fiscal de la audiencia de Málaga
ha llegado a afirmar públicamente que existe un acuerdo entre mafias
internacionales y polñítcos españoles para blanquear todo el dinero
que haga falta...(ver:tsunami urbanizador de ramon Fdez.Durán en
google)
Cantidad de alcaldes corruptos reelegidos y con más votos que
antes...La gloriosa Malaya, Más de 50 constructores empapeleados en un
solo pueblecito de Málaga, cocteles molotov contra ecologistas que
critican las macrocanteras de Alhaurín, cientos de muertos en nuestras
fronteras y en nuestras carreteras sin importarnos nada. Desmantelan
la red ferroviaria con la pretensión de llenarlo todo de AVES...y de
Autovías. Como habéis dicho, los medios de masas a cual más vendido.
En resumen, que da igual ver un telediario que un programa rosa.

¡Qye Viva El Jueves!
¡Mojigatería Tolerancia cero!
¡Viva el Risus paschalis de Monseñor Rouco Varela! ES LA PROPUESTA QUE
HACEMOS PARA EL JUEVES DE LA SEMANA QUE VIENE
¡70 años de fascismo ya bastan!

estrecho.indymedia.org/newswire/display/68558/index.php
Re: Secuestro de la revista el Jueves
25 jul 2007
Recordo que fa més de vint anys enrere, quan moltes coses semblaven possibles, quan un alcalde com el Tierno Galván deia al Rockola allò de: "¿os habéis colocado bien colocado?", i ningú no podia entrellucar que tota aquest reguitzell de sociates, comunistes, maoistes, etc., acabarien convertint-se en un grapat d'executius encarregats en convertir les nostres ciutats en decorats kitsch per a consumidors i tutistes, hi havia una ràdio anomenada Ràdio 3 que era quelcom més que una radiofórmula musical.

Em sembla que governava encara la UCD, i el PSOE no havia tingut, doncs, temps per disciplinar-la. Tenia informatius propis i es respirava una llibertat i una irreverència que et feia pensar que era cert que hi havia llibertat en aquest país. Recordo haver trucat a diversos programes i, sense cap mena de censura prèvia, m'havien passat per antena, per a tot l'Estat, dient les coses més peregrines que hom pugui imaginar (coses de l'edat).

Doncs bé, hi havia un programa que atorgava el premi al "tonto del año": la gent trucava i donava el seu vot per aconseguir aquest "premi" al personatge de la vida pública que volgués. El resultat va ser que una aclaparadora majoria dels qui trucaven acabaven dient per antena: "voto, com a ximplet de l'any, pel rei". Finalment, els realitzadors del programa van acabar dient per antena: "Disculpeu-nos, però no es pot votar al rei com a ximplet de l'any".

Vistes les coses des d'ara, allò era encara més ofensiu que la vinyeta publicada per "El jueves", que en cap moment parla de la capacitat intel·lectual de cap membre de la casa reial.

Vistes les coses des d'ara, un pot observar clarament si, amb el pas del temps, s'ha guanyat o s'ha perdut en certes coses.

Per cert, en aquells moments encara no existien programes de televisió del cor com el que ha criticat amb tanta ferocitat la portada de "El jueves", programes que són vertadera pornografia social adreçada a estupiditzar la gent, a acontentar-la a omplir la buidor de les seves vides a còpia d'espiar i criticar la vida de les altres persones.
Una apreciacion
26 jul 2007
Las votaciones por el"tonto del año" que dices eran mas inofensivas que la portada de El Jueves censurada, porque en esta portada se hacia referencia no al coeficiente intelectual del principe -que tal vez sea mayor que el nuestro- sino a su funcion social: la de no pegar ni golpe, y, ademas, la de no pegar ni golpe via bragueta (los politicos tampoco pegan ni golpe, pero al menos a estos se les vota -poco consuelo, la verdad-, no es por nacimiento)

De todos modos, el humor del Jueves es muy en plan garrulo, "humor burro", machista, de barra de bar con un par de cervezas, y a ver quien dice la barbaridad mas grande, aunque no se crea realmente en ella. Aunque es mejor esto que todo el discurso politicamente correcto -no acompañado por los hechos- de estas izquierdas que nos gobiernan.

Lo de la critica a ZP por esa medida sacada de la manga en el debate sobre el estado de la nacion tambien me parece acertada
Sindicat Terrassa