Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Enfront del TAV, crida a l’acció obrera
21 jul 2007
El passat dilluns veïns de diferents barris de Barcelona ocuparen les obres del TAV entre Hospitalet i Sants. La CNT de Barcelona vol mostrar tota la seva simpatia i recolçament a aquestes mobilitzacions populars, així com demanar la retirada dels càrrecs contra les persones que varen ser detingudes després d’aquest acte de desobediència.
Aquest sindicat entèn que aquest tipus de situacions, en la que veïns arriven inclús a arriscar les seves vides, no es produirïen si existissin realment mecanismes a on la voluntat popular pogués materialitzar-se i decidir sobre els assumptes que a tots/es ens afecten, possant fi a un model de ciutat, de resolució de conflictes i d’urbanisme, decidida per grups politico-empresarials especulatius, aliens a les necessitats reals de qui l’habitem.

El Tren d’Alta Velocitat és un exemple de gestió autoritaria del nostre entorn. Com venen denunciant els veïns afectats, aquesta infraestrustura no beneficia en nada a las clases populars, als treballadors. A qui beneficia? Hotelers, constructors, directius…. Per contra tenim una destrucció i desmembrament dels nostres barris, unes obres ecologicament insostenibles. Inclús un centre social com Can Vies, que venen dinamitzant la participació social desde fa 7 anys serà eliminat com “efecte colateral� de l’exèrcit del ciment. Que ens quedi clar que en res va a beneficiar a la economia dels nostres barris, ni dels petits comerços ni dels treballadors, doncs el que portarà es més precarietat i més sector serveis sense drets sindicals en forma de grans empreses multinacionals. En definitiva una immensitat de diner públic gastat en una infraestructura antisocial, quan hi ha serveis socials que necesiten urgentment més dedicació i pressupostos. Repetim, a qui beneficia el TAV?

Així mateix, volem denunciar la mort d’once treballadors a les obres del TAV desde que començaren a Catalunya. Once persones, i once families destroçades per l’acció del Govern català i la patronal i el seus sindicats, per les presses. L’última, de 35 anys va morir a prop d’on ahir els veïns van dir prou. Així mateix són incalculables els danys que aquesta obra està causant als treballadors de Renfe-Adif i altres del sector, que repercuteixi seriamente als usuaris. Un estorb al transport urbà que enllaça amb els interessos de privatització de la xarxa ferroviària.

Els treballadors no guanyarem res amb el TAV, es imprescindible que paralitzem aquesta obra mitjançant els medis que siguin necessaris, acudint a la vaga si fos requerit.

Confederació Nacional del Treball de Barcelona
Adherida a la Asociació Internacional dels Treballadors.
CNT-AIT

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Enfront del TAV, crida a l’acció obrera
21 jul 2007
Adherida aque?
Re: Enfront del TAV, crida a l’acció obrera
21 jul 2007
Ets un LERDO uno+
Re: Enfront del TAV, crida a l’acció obrera
21 jul 2007
A quins obrers crideu? Si els heu expulsat a tots...
aclaració
21 jul 2007
El Centre Social Okupat Can Vies porta 10 anys d'activitats i no 7....i molt més que viurà!

ACAMPADA CONTRA EL TAV a Euskal Herria al poble d'Aramaio
A partir del 27 de juliol fins el 4 d'agost

més info:euskalherria.indymedia.org
Re: Enfront del TAV, crida a l’acció obrera
21 jul 2007
Escolta "auva", no t'equivoquis d'enemic?, ja hi ha hagut molt criminalitzador contra el anarquisme en l'Historia... . Sigues una mica més constructiu o al menys raona el que dius, si es que t'enteres del k dius, o millor tanca la bocaza.
Re: Enfront del TAV, crida a l’acció obrera
22 jul 2007
Jo raono. "Els obrers" no estan a CNT, ni a CGT ni tan sols als "majoritaris" perquè aquestes organitzacionsd no responen als seus interessos, parlen idiomes diferents als seus (i no parlo de català o castellà) i no "serveixen". Parlar ara d'una crida "als obrers" fa una mica riure, sobretot si coneixes una mica les dades d'afiliació de qui la fa. De totes maneres, endavant amb la lluita contra el TAV i visca l'anarcosindicalisme! Que no es digui que som derrotistes.
Re: Enfront del TAV, crida a l’acció obrera
22 jul 2007
A mí me parece bien que los sindicatos de clase y revolucionarios realicen análisis y llamamientos donde clarifiquen situaciones y sobretodo no olviden los métodos naturales de lucha de la clase trabajadora: huelga, ocupación, sabotage.
Además es un método que puede interesas al pequeño comercio, tabernas y locales del barrio para txapar en modo de protesta.

Además, veo un poco "mala uva" criticar a CNT que no tiene legitimidad para deirigirse a la clase trabajadora, cuando la mayoría de organismos y colectivos, que también siendo cuatro, se dirigen continuamente a otros sujetos colectivos, sean los vecinos, etc..

El comunicado de CNT (aún no considerandome anarcosindicalista si no abertzale revolucionario) me parece valiente y una aportación positiva. Yo he participado en huelgas convocadas por detenciones o asesinatos de vecinos y compañeros, y es triste ver cómo esta herramienta de lucha y de construcción de identidad colectiva se esta abandonando y desapareciendo de nuestros recursos. El primer paso para recuperarlos, (y para que cuando se realicen no vengan dirigidas desde arriba como por desgracia muchas veces sucede) es hablarlo con naturalidad en todos nuestros ámbitos.

Contra el TAV, en Euskal Herria, Paisos Catalans y el resto de Iberia, caceroladas, ocupación y vaga!
Re: Enfront del TAV, crida a l’acció obrera
22 jul 2007
Lo que no es normal es la crítica infantil y rastrera de parte de gente que mucho habla de "luchas contra la precariedad", mucho habla de "xarxas", "asambleas", etc... y luego no dan la cara en el curro. ¿cómo se lucha entonces? ¿de boquilla?
La CNT consigue readmisiones y pequeñas mejoras en cada vez más lugares desde donde se decía que era imposible hacer sindicalismo... al final a resultado que lo que faltaba era gente con narices para dar la cara en el puesto de trabajo.
Y desde esta perspectiva a mí si me parece interesante lo que opinen del TAV pues llegará a mucha más gente y de una manera más entendible y cotidiana que lo que digan un puñado de adolescentes y post-adolescentes que lo único que buscan es la autoafirmación personal.
Re: Enfront del TAV, crida a l’acció obrera
22 jul 2007
d´acord amb "obrero"

força a qui lluita!!!
Sindicato Sindicat