Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Judici a Torrent - concentració solidària
19 jul 2007
El proper 24 de juliol, a les 12:15h, al Jutjat d'Instrucció núm. 1 de Torrent està previst que es celebre el judici contra dos joves, per haver realitzat una pintada a la vila d'Alaquàs (Horta Sud), la matinada del 25 d'abril, durant la jornada de lluita convocada per la Campanya Unitària 300 anys d'Ocupació, 300 anys de Resistència.
Judici per pintades contra dos joves de l'horta sud.

Concentració als jutjats de Torrent, dimarts dia 24 de juliol, a les 11:30h!

Amb motiu d'aquest judici, el primer derivat de la campanya, s'ha convocat una concentració a les portes dels jutjats de Torrent a les 11:30h, per donar suport als joves encausats.

Adjunte el comunicat redactat pels joves repressaliats. (El text es refereix a tres encausats però finalment en són dos)

Alerta Solidària



JUDICI A TORRENT A TRES JOVES INDEPENDENTISTES

Les passades nits del 24 i 25 d'abril, desenes de joves independentistes de la comarca de l'Horta Sud eixírem als carrers dels nostres pobles per fer visible la nostra oposició als 300 anys d'opressió espanyola, en el context de la campanya "300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència". Joves d'Alcàsser, Picassent, Silla, Picanya, Massanassa, Torrent, Catarroja, Alaquàs, Aldaia, Albal i València treballàrem els nostres pobles mitjançant la pintada de diferents murals a aquestes poblacions i la col·locació d'una vintena de pancartes arreu de la comarca.


La jornada de lluita, però, tingué com a protagonista la repressió. Tant la nit del 24 com la del 25, el jovent independentista hagué de fer front a una forta onada repressiva orquestrada pels diferents cossos de l'ordre (policies municipals, Policia Nacional, Guàrdia Civil, policia secreta...), que responia clarament a un intent de criminalització del nostre moviment i de desmoralització del jovent independentista. El resultat de les dues nits de repressió va saldar-se amb deu joves identificats i tot un seguit de comportaments dels quals fórem testimonis: actituds grotesques i masclistes amb el jovent, escorcolls exagerats a persones i vehicles, vigilància extrema als carrers...


Tres mesos després d'aquests fets, tres dels joves identificats (militants de la CAJEI i de Maulets) han sigut citats per a la celebració d'un judici a Torrent el proper 24 de juliol. Una vegada més, hem de denunciar el paper de les forces d'ocupació. La seua actitud vers l'independentisme combatiu no deixa de ser provocativa, insultant i coercitiva, alhora que demostra la seua por davant el treball conjunt del jovent de la comarca. El proper dimarts 24 tenim una nova oportunitat per clamar per la llibertat d'expressió. A les portes dels Jutjats de Torrent (Plaça de la "Llibertat") i a partir de les 11:30 hores, vos convidem a participar en l?acte de suport als tres joves que seran jutjats. Serà la nostra resposta davant la repressió que, 300 anys després, encara continua ben viva als nostres carrers.


Solidaritat amb els joves independentistes de l'Horta Sud!

On hi ha repressió, hi ha lluita!

Fora les forces d'ocupació!


Jovent independentista de l'Horta Sud (CAJEI i Maulets)

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa