Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Fora sangoneres! A Mallorca no hi volem cap rei!
18 jul 2007
Des de l’assemblea de Maulets de Ciutat, hem iniciat una campanya, aprofitant la presència de la família reial espanyola a la nostra ciutat, per tal de denunciar la injustícia que suposa el manteniment de la monarquia.
ferrtina x nviar.jpg
Pensam que la seva figura no aporta res al conjunt de la societat de lâEstat espanyol ni concretament als mallorquins i mallorquines que hem de patir tot un seguit de molèsties amb la seva presència durant els mesos dâestiu.

A continuació, podeu trobar una sèrie de motius pels quals ens oposam a la presència de la família reial i del mateix rei a la nostra ciutat, així com també a la pròpia raó de ser de la institució monàrquica:

- El manteniment del monarca com a cap dâestat, suposa la perpetuar un sistema jurídico-polític anacrònic.

- Lâexistència dâaquest figura, és una desigualtat manifesta envers la resta de la societat de lâEstat. Aquesta desigualtat, es manifesta en aspectes concrets com la seva inviolabilitat davant dels tribunals de justícia.

- El manteniment de la seva figura, juntament amb el conjunt de la seva família, suposa una partida pressupostària desorbitada; més de 9.000.000 dâeuros anuals. Des de Maulets, pensam que seria molt més profitós utilitzar aquests doblers per invertir-los en qüestions bàsiques com lâeducació o la sanitat, que en mantenir els capritxos reials.

- La seva figura consagra un sistema plenament antidemocràtic. El seu càrrec no es regeix a unes lleis electorals; és el cap dâestat pel seu origen familiar.

- Sobre la figura reial i el seu entorn familiar, hi regna una llei del silenci. No es pot criticar la figura del rei. Ni en broma. Podem citar alguns exemples sense politització alguna: la condemna i detenció de tres turistes per criticar el rei durant el seu viatge a Madrid en bus lâany 1991; la també detenció dâun ciutadà ceutí per haver-lo injuriat en un altre viatge en bus el 1989; o la condemna a un cuiner, lâany 1988, per haver-lo insultat durant una desfilada.

- Pel seu benestar, es prohibeix als i les mallorquines accedir al seu patrimoni legítim com ho és Marivent i el palau de lâAlmudaina.

- Amb les seves vacances a Palma, la presència dâefectius policials es veu disparada. Amb aquest desplegament, es veuen també incrementats els abusos dâautoritat i el control cap als moviments socials de lâilla. Dâaquesta manera, les vexacions pel fet de parlar en català augmenten durant els mesos dâestiu.

- Com a cap dâestat, ha demostrat un nul respecte cap a la cultura catalana. La mostra més clara en són les seves declaracions negant la imposició del castellà, concretament digué que el castellà ânunca fue lengua de imposiciónâ?. A més, els seus avantpassats directes foren els responsables de fets tan deplorables com la crema de Xàtiva (1707) o la prohibició de la llengua catalana amb el decret de nova planta (1715)

- Ãs lâherència visible més directa del franquisme. La història ens mostra com la seva figura fou elegida pel dictador Franco per mantenir-ho tot âatado y bien atadoâ?. Ãs la figura més notòria de la farsa de la transició.

Per aquests motius i molts dâaltres, des de lâassemblea de Maulets de Ciutat volem deixar ben clar que per a nosaltres, és intolerable lâexistència dâun sistema monàrquic. També volem denunciar lâatenció que li dedica la classe política illenca que, lluny dâarreglar els problemes quotidians de la gent, es dedica a facilitar al màxim el benestar de la família reial durant lâestiu. El moment més surrealista dâaquesta especial dedicació al rei, fou quan l'antiga batlessa de Palma i actual cap de l'oposició, Catalina Cirer, li demanà perdó per lâestat de la ciutat a causa de les obres.

Per la democràcia i la dignitat: FORA SANGONERES!

Maulets â Assemblea de Ciutat
Juliol 2007
Mira també:
http://www.maulets.org/mallorca
http://www.maulets.org

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa