Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
La libertad de expresión esta en el punto de mira.
18 jul 2007
Tertulia debate en el Ateneu Santboia
Viernes 20 de julio a las 19'30 horas.
tertulia 20 julio.jpg
La libertad de expresión esta en el punto de mira.

El pasado domingo 17 de junio había convocada una manifestación en el centro de Barcelona EN DEFENSA DE LA LIBERTAD DE EXPRESIÓN Y DE MANIFESTACIÓN. Los colectivos convocantes dejaron claro que el objetivo de la manifestación era denunciar públicamente el acoso que están aplicando los Mossos d’Esquadra sobre todas aquellas personas que osan salir a la calle para protestar contra las injusticias.
Antes de que empezara la manifestación, los Mossos ya demostraron su prepotencia mon-tando controles en todos los accesos de la Plaza Universidad para identificar y cachear a la mayoría de asistentes a la convocatoria. En uno de estos controles llegaron a agredir, detener y denunciar a un joven. Cuando se inició la marcha, los antidisturbios la rodearon entera con incontables efectivos, era un espectáculo dantesco! Por cierto, los únicos que escondía su ros-tro eran algunos de los agentes, que lucían un pasamontañas debajo del casco. A pesar de que la manifestación estaba legalizada, es decir, que la Delegación del Gobierno no la había prohibido, la policía impidió que se bajara por La Rambla como se había previsto, así que nos tuvimos que quedar en la Calle Pelayo durante más de tres horas, ya que como viene siendo habitual últimamente, no permitían que nadie entrara ni saliera del grupo. Durante todo el rato tuvimos que aguantar golpes, insultos y amenazas.
Es intolerable que en una sociedad que se hace llamar democrática los ciudadanos no ten-gan derecho a discrepar de forma colectiva. Llegado a este punto a nosotros se nos pasa por la cabeza una pregunta: ¿Son los dirigentes políticos quienes ordenan reprimir así las protestas? O por el contrario es que la policía está funcionando al margen de las decisiones políticas? O son ambas cosas a la vez? Nosotros no sabemos cual de los tres casos sería más preocupan-te, pero el hecho es que la libertad de expresión está en el punto de mira.

La libertat d’expresió està em el punt de mira

El passat diumenge 17 de juny hi havia convocada una manifestació al centre de Barcelona EN DEFENSA DE LA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ I DE MANIFESTACIÓ. Els col•lectius convo-cants van deixar clar que l’objectiu de la manifestació era denunciar públicament l‘assetjament que estan aplicant els Mossos d’Esquadra sobre totes aquelles persones que s’atreveixen a sortir al carrer per protestar contra les injustícies.
Avanç de que comencés la manifestació, els Mossos van demostrar la seva prepotència tot muntant controls a tots els accessos de la Plaça Universitat per identificar i escorcollar la majo-ria dels assistents a la convocatòria. En un d’aquests controls van arribar a agredir, detenir i denunciar un jove. Quan va iniciar-se la marxa, els antiavalots la van acordonar tota sencera amb incomptables efectius, era un espectacle dantesc! Per cert, els únics que amagaven el seu rostre eren alguns dels agents, que lluïen un passamuntanyes sota el casc. Tot i que la mani-festació estava legalitzada, és a dir, que la Delegación del Gobierno no l’havia prohibit, la poli-cia va impedir que es baixés per La Rambla tal i com s’havia previst, així que ens vam haver de quedar al carrer Pelai durant més de tres hores, ja que com ve sent habitual últimament, no permetien que ningú entrés ni sortís del grup. Durant tota l’estona van haver d’aguantar cops, insults i amenaces.
És intolerable que en una societat que es fa dir democràtica els ciutadans no tinguin dret a discrepar de forma col•lectiva. Arribat a aquest punt a nosaltres se’ns passa pel cap una pre-gunta:
¿Són els dirigents polítics els qui ordenen reprimir així les protestes? O pel contrari és que la policia està funcionant al marge de les decisions polítiques? O són ambdues coses alhora? Nosaltres no sabem quin dels tres casos seria més preocupant, però el fet és que a casa nostra la llibertat d’expressió està en el punt de mira.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat