Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Èxit de la primera Escola d'Estiu de l'EIC
16 jul 2007
Després de la presentació pública de la coordinadora realitzada la setmana passada, el passat dissabte durant tot el dia al Centre Cívic de la Part Alta de Tarragona, es va realitzar la Primera Escola d'Estiu de l'Esquerra Independentista del Camp. Al llarg del dia, una cinquantena de persones van participar en les jornades de formació organtizades amb l'objectiu de planificar la campanya que l'EIC inciarà a partir de l'11 de setembre. Les jornades també serviren perquè col·lectius que encara no participen a l'EIC poguessin tenir una primera presa de contacte, i alhora per enfortir les relacions entre la vuitena de col·lectius que formen part de l'EIC.
La web és www.pobleviu.cat/eic i a sota la notícia.

MANISFEST DE L'ESQUERRA INDEPENDENTISTA DEL CAMP

L'any 2006 l'Esquerra Independentista va sortir al carrer, el motiu era la reforma d'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Autònoma de Catalunya imposat per les classes dominants. El moviment es va estructurar al voltant de la Campanya Unitària per l'Autodeterminació (CUA). Al Camp vam ser diversos agents de l'Esquerra Independentista (EI) els que ens vam organitzar sota el nom de CUA. Fruit d'aquest treball i d'altres com la posterior campanya Diguem NO o el de l'11 de setembre sorgeix la necessitat d'estructurar un moviment fort de l'Esquerra Independentista al Camp.

Primer de tot volem aconseguir la implicació activa de tots els col·lectius independentistes i socialistes del Camp. Aquesta implicació s'ha de transmetre en la participació activa dins d'una assemblea que organitzi tots els col·lectius, aquesta és l'Esquerra Independentista del Camp (EIC). Entenem com El Camp el territori que comprenen les comarques de l'Alt Camp, Baix Camp, Baix Gaià, Conca de Barberà, Priorat i el Tarragonès, què és el que històricament s'ha anomenat Vegueria del Camp. L¡EI del Camp pretén cohesionar-se internament com a agent polític i alhora treballar per la Independència i el Socialisme als Països Catalans.

Els Països Catalans som constantment agredits pels Estats Espanyol, Francès i Andorrà; també el sistema econòmic capitalista ens esclavitza com a poble i individus obligant-nos a viure en precarietat i a un futur incert. Aquest sistema capitalista no només ens aliena i esclavitza com a individus i com a poble sinó que ens està destrossant el territori, construint habitatges i infraestructures pròpies d'una societat que consumeix sense tenir en compte la destrucció del planeta i la totalitat dels seus pobles. Per alliberar-nos com a poble entenem que a part de l'opressió nacional i social també patim el patriarcat, present en les nostres relacions des de que existeix la propietat privada dels mitjans de producció.

Per tal de lluitar contra l'opressió nacional, social i patriarcal, hem de construir alternatives. Per això apostem per la democràcia participativa com a model de funcionament, això implica organitzar-nos en assemblees on el poder de decisió recau sobre aquells que treballen activament, molt diferent de la democràcia representativa actual. Per tant volem que el poble s'organitzi i creï una xarxa al Camp per poder estructurar el Moviment Català d¡Alliberament Nacional.

Fem una crida a tots els col·lectius, assemblees i Casals que s'organitzin al voltant de l'Esquerra Independentista del Camp. És responsabilitat de tots i totes aconseguir la Independència i el Socialisme als Països Catalans!

Gent del Camp! Uniu-vos!

Visca la Terra!

Visca el Camp!



Reus, Baix Camp. 15.02.2007. Països Catalans

Les jornades s'iniciaren amb una mica de retard. Eren 2/4 d'11 del matí quan s'inicià la taula rodona que obria les jornades. Sota el títol de "Quatre experiències de lluita contra la destrucció del territori", Lola Paniagua, de la Plataforma Salvem Platja Llarga; Josep Maria Gili, de la Plataforma El Freixe; Jordi Pijoan, de la Plataforma Salvem Querol; i Carles Perdiguero, de la Plataforma Salvem Platja Llarga, explicaren les seves experiències i realitzaren un petit debat sobre com afrontar la lluita per la defensa del territori i contra l'especulació i la destrucció del territori.

En acabar la taula rodona, es feu un petit descans de dues hores per poder dinar. El lloc fou el Casal Popular Sageta de Foc. Membres del casal tarragoní prepararen el dinar per tots els assistents i poder aconseguir diners per l'autogestió d'aquest espai dels moviments socials de la capital del Tarragonès.

A la tarda, l'Escola es reprengués amb una xerrada sota el títol "El panorama de l'habitatge al Camp" a càrrec de dos membres de l'Assemblea per l'Habitatge Digne a Tarragona, i en acabar i després d'un petit descans, es realitzà la darrera xerrada sota el títol "Energia i desenvolupament territorial al Camp", a càrrec de Sergi Saladié, membre de la Plataforma en Defensa del Territori de Vandellòs i L'Hospitalet de l'Infant i professor de geografia de la URV.

En finalitzar, el debat previst s'hagué de posposar degut al retràs horari. Tanmateix, s'aprofità l'estona que quedava per explicar des de l'EIC, com s'organitzarà la campanya i parlar de la propera assemblea que es realitzarà la primera setmana d'agost, on l'únic punt de l'ordre del dia és la planificació de la campanya. Els organtizadors de l'Escola, van fer una valoració positiva, tant de l'assistència i la participació, com de les xerrades que es realitzaren, així com també, van voler agraïr l'assistència dels ponents.

font: www.pobleviu.cat
Mira també:
http://www.pobleviu.cat/eic
http://www.racocatala.cat/forum/llegir.php?idf=9&fil=4791

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat