Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
Acció de boicot a INDITEX a Manresa
13 jul 2007
El passat dimecres 11 de juliol es va realitzar una performance a la Plaça de Crist Rei (centre de Manresa)per denunciar la transnacional tèxtil INDITEX (Zara, Bershka, Pull&Bear, Stradivarius...). La funció va acabar amb una crema de roba de la cadena tèxtil.
boicot inditex1.gif
boicot inditex2.gif
boicot inditex3.gif
El passat dimecres 11 de juliol es va realitzar una performance de denúncia a la Plaça Crist Rei de Manresa, lloc cèntric i envoltat de botigues de roba de la transnacional i multimilionària INDITEX. Una colla disfressades van irrompre a la plaça amb pancartes i van simular una escena en que una dona estenia la roba (de marca Inditex) a l'estenedor de casa. Mentrestant la resta de dones, disfressades de treballdores de l'empresa, penjaven cartells a l'altre extrem de l'estenador amb frases explicatives de les pràctiques de l'empresa i el que comporten. Al final, la "mestressa de casa" i les currantes s'unien i així acabà la performance, amb la crema de la roba i algunes pintades com: Boicot a Inditex i Cuinem la fi del patriarcat!


Fa mesos que a la ciutat de Manresa s'ha engegat una campanya de boicot al grup transnacional dins d'una crítica anticapitalista i antipatriarcal a les seves pràctiques. El grup INDITEX és una transnacional dâorigen gallec que ocupa el tercer lloc en el rànquing mundial de confecció i venta de roba, amb uns enormes beneficis que augmenten anualment.El grup comprèn les conegudes firmes Zara, Pull & Bear, Bershka, Stradivarius, Oisho, Massimo Dutti, Kiddyâs class i Bretos entre altres. El principal accionista i fundador dâaquest imperi tèxtil és Amancio Ortega, actualment i des de fa uns anys, lâhome més ric de lâEstat Espanyol. Lâenorme èxit dâINDITEX sâha basat en models de producció com és el just in time que comporta ritmes de treball forçats, els abusos i violacions dels drets laborals són constants i l'economia submergida amb tallers clandestins és la seva especialitat. Lâactitud agressiva del grup INDITEX no recau tan sols en la seva condició de transnacional i en les seves pràctiques dâexplotació laboral capitalista. Amb els seus dissenys, talles i publicitat confeccionen un model de dona basat en una estandardització de la bellesa associada als cossos extremadament prims, ficticis en relació a les formes reals i diverses dels cossos femenins. Amb aquest model sâimposa també una eternització de la joventut, restringint el concepte de bellesa i negant lâexistència dâaquesta en qualsevol altra edat de la vida de la dona.
No volem donar a entendre que la nostre denúncia reclama talles més grans o un mercat capitalista més âhumanitariâ?. Som conscients que les motivacions dâaquestes empreses no passen per considerar el benestar de cap persona. Ãs per això que la nostra lluita va més enllà sent partidària dâuna crítica dâarrel i de lâacció contra lâentramat capitalista-patriarcal.
Veiem un cop més com capitalisme i patriarcat caminen agafats de la mà, retroalimentant-se i enfortint-se mutuament, deixant-nos així ben clar que la lluita contra lâun ha de ser la lluita contra lâaltre.
NO DEIXIS QUE L'EXPLOTACIÃ FEMENINA S'ACUMULI AL TEU ARMARI,
BOICOT A INDITEX!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Acció de boicot a INDITEX a Manresa
14 jul 2007
Felicitats, guapíssimes!! Què bo constatar un cop més que des de terres manresanes l'acció directa feminista està que trina!!!
Colera camping CNT