Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: ecologia
El vessament de fuel obliga el tancament de platges d'Eivissa
13 jul 2007
premsa:
La taca de combustible que s’ha escampat arran de l’enfonsament del vaixell mercant Don Pedro davant el port d’Eivissa afecta 6 quilòmetres de costa i ha obligat a tancar tres platges, la de Talamanca, la de les Figueretes i la platja d’en Bossa. La de Talamaca ja se’n veia afectada dimecres a vespre, ja que el fuel arribava a l’arena. Tot i això, la contaminació no ha afectat el parc natural de ses Salines.
En vista d’aquesta situació, Salvament Marítim volgué tranquil·litzar els ciutadans assegurant que el 80% de la taca ja està controlada, després dels treballs relatius a les fissures del vaixell.

Ahir a primera hora, el Consistori d’Eivissa hissà la bandera vermella a la platja de Talamaca per evitar possibles problemes sanitaris, encara que no s’han realitzat anàlisis que confirmin la insalubritat de l’aigua.

Per la seva banda, efectius de terra treballaren tota la jornada per retirar a mà les restes de combustible acumulat arran de mar i que cobreix part de l’arena. «Sembla que la situació està controlada», comentà la batlessa de Vila, Lourdes Costa, per afegir que si bé al principi creien que no s’arribaria a aquesta situació, «el vent ha provocat que finalment la taca s’apropi a la costa».


Dades

Així, per a la resta de la jornada dues platges, la de les Figueretes i la d’en Bossa —la més gran de l’illa i la que concentra més complexos turístics— quedaren tancades al públic per l’amenaça del combustible. En aquest sentit, els hotelers de la zona consideren que algunes informacions sobre l’abocament són «exagerades», i queaixò poden afectar el turisme de la zona.

Per la seva banda, Salvament Marítim es mostra optimista a l’hora d’avaluar la situació. Segons Salvament, que ahir col·locà més barreres de contenció perquè la taca no avanci cap a la costa, un 80% del vessament ja està controlat.

També Greenpeace s’ha referit a aquest accident. L’organització instava ahir les administracions a retirar com més aviat millor el fuel de la mar, ja que això evitaria un agreujament de l’impacte mediambiental. El motiu és que una part del combustible ja ha afectat el fons marí i, previsiblement, danyarà les praderies de posidònia que poblen l’ecosistema, i que arriben a Formentera. De fet, aquesta darrera illa ja ha començat a prendre mesures de seguretat com a precaució, per si una part de l’abocament va cap a la seva costa.

Per la seva banda, la Conselleria de Medi Ambient de les Balears informava ahir en un comunicat que, de moment, l’abocament de fuel no ha afectat cap àrea natural protegida d’Eivissa.

A més, la Conselleria subratlla que les anàlisis realitzades a la zona assenyalen que el combustible vessat pel vaixell mercant tampoc no ha afectat l’àrea de posidònia, «encara que arriben restes de fuel a la costa, principalment a la platja de Talamanca», precisa.


Mostres

Els tècnics d’aquest departament s’han desplaçat a Eivissa, on han recollit diverses mostres d’aigua per analitzar la seva qualitat després de l’abocament. D’altra banda, la Conselleria col·labora en la recollida del combustible amb tres embarcacions tipus «pelicà».




Versió per imprimir
Adreça: www.diaridebalears.com/segona.shtml?3221+3+185960

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat