Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Convocatoria BIG JUMP al Besos, Diumenge 15 juliol, 12 hs.
11 jul 2007
El proper 15 de juliol de 2007 se celebra a tota Europa i per primera vegada a 15 diferents rius de Catalunya el BIG JUMP (mapa adjunt). El Big Jump és un acte festiu que consta en banyar-se a tots els rius d’Europa. Per informació general de l’esdeveniment podeu consultar la web: http://www.rivernet.org/bigjump/welcome.htm
POSTER BIG JUMP BESOS JPEG.jpg
El Big Jump de Catalunya 2007 organitzat per la Xarxa per una Nova Cultura de l’Aigua http://www.xnca-cat.org/ es part de la campanya Water Our Common Future - Euro-Med Big Jump que per primera vegada involucrarà a entitats de països diferents de la regió Euro-Mediterrània sota el lema del diàleg intercultural sobre els temes d’aigua i desenvolupament sostenible

La iniciativa, impulsada per la Fundació euro-mediterrània Anna Lindh pel diàleg entre cultures, recull ies experiències pilot de Big Jump que tindran una especifitat pròpia. A part del Big Jump a Catalunya que té com objectiu subratllar la importància de la recuperació medioambiental dels rius catalans amb un enfoc participatiu, els següents Big Jump Euro-Med se celebraran al dia 15 de juliol de 2007.

Alexandria (Egipte) – enfoc: medi ambient i societat civil
Riu Jordà (Jordània, Israel, Palestina) - enfoc: pau i reconciliació
Costa de Emilia-Romagna (Itàlia) - enfoc: diàleg entre Nord i Sud
Río Allier-Loira (França) - enfoque: medio-ambiente y arts
Tánger (Marroc) - enfoc: medi ambient y migració

Més informació: http://www.euromedalex.org/Networks/en/Water.htm

A Catalunya, però, aquest acte festiu també és converteix en reivindicatiu. Només en 4 punts (més endavant en blau) dels 15 on se celebra el Big Jump serà possible el bany. A Europa milers de persones podran gaudir d’un bany festiu i a Catalunya només ho podran fer uns pocs a les capçaleres dels rius.

El principal objectiu del Big Jump a Catalunya és sensibilitzar a la població del deteriorat estat de les aigües o el poc cabal de la gran majoria de trams dels nostres rius. Des de la Xarxa per una Nova Cultura de l’Aigua i des de tots els grups convocants demanem a tots i totes les catalanes i a la resta de sectors socials se sumin al Big Jump el proper 15 de juliol d’enguany per banyar-se als nostres rius o reivindicar el poder-ho fer i instem al Govern de la Generalitat de Catalunya a què compleixi els seus compromisos envers la Nova Cultura de l’Aigua a Catalunya i vetlli pel bon estat ecològic dels nostres rius tal com fixa la Comissió Europea mitjançant la Directriu Marc de l’Aigua.
Mira també:
http://www.xnca-cat.org
Sindicat