Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Petita actualització de la guerra social permanent a l'Estat Frances
09 jul 2007
Petit relat de la guerra social a França.
Petit relat de la guerra social permanent a França

01/05/07 Nevers : un any després d'una baralla davant d'una discoteca que acaba amb tres ferits per bales (tots d'una barri marginat de la ciutat de Nevers), 9 cotxes cremats. Un dels incendis propaga el fog cap a la cuina central de les escoles de Nevers, que s'encarrega de subministrar els menjars de 2 000 a 3000 alumnes de les escoles primàries de Nevers.

05/05/07 Belfort : una antena del servei Joventut cremada.

07/05/07 Belfort : Un bus cremat.

14/05/07 : El menjador d'una escola d'un barri popular és cremat en Montereau-Fault-Yonne (proper a Paris). Al febrer un incendi va destruir la piscina publica del poble.

31/05/07 Dijon : 3 cotxes de correus cremats.

03/06/07 Belfort : Permanència de l'ajuntament cremada

18/06/07 Cergy (perifèria de Paris) : Un concert Hip Hop acaba en forts disturbis contra la Policia i saquejos de botigues a prop de l'estació.

25/06/07 : Tercera nit seguida d'altercacions entre policies i joves del barri de la Gran-Borne de Grigny (perifèria de Paris). Pedres i molotovs contra piloteres i gasos. No hi ha hagut detinguts.

27/06/07 Altercacions entre habitants dels barris d'Evry i la policia mab coctel molotovs i coehts,petards... 2 detinguts amb sis mesos de presó cadascú.

30/06/07 Emboscada a un cotxa patrulla de la policia Nazional. un madero ferit i un detingut.

i també al Pais Basc francès

Segons diversos periòdics francesos des del mes d'abril empezo uneix seguit d'accions contra els especulació en el territori del pais basco frances.

El 18 d'abril del 2007 tres accions de sabotatges ataquen blancs de l'especulació urbanística : un artefacte explosiu contra una immobiliària a St Jean de Luz, un pis en construcció destruït i tres altres danyats en Ciboure.

El 7 de maig un artefacte explosiu danya a una residència secundària en Urrugne, i el 31 de maig la Policia troba un artefacte sense explotar davant una immobiliària.

El 16 de juny altre artefacte artesanal explota davant una immobiliària de Hasparren, 25km al sud de Bayonne sense assolir danyar a l'edifici.

El passat 24 de juny una immobiliària de Saint-Pierre-d’Irube és danyada per un artefacte explosiu.
Mira també:
http://cettesemaine.free.fr/spip/article.php3?id_article=765
http://cettesemaine.free.fr/spip/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat